Jednou za život
T. L. Swan
Milesův klub / Milesov klub série
1. díl >
Jameson a Emily se seznámili v letadle, prožili spolu vášnivou noc a tím to mělo skončit… ale po roce je náhoda opět svede dohromady. Emily nastupuje do nové práce. Jaké je její překvapení, když v kanceláři výkonného ředitele za mahagonovým stolem spatří sedět právě svého někdejšího milence – a když si ji Jameson záhy pozve na soukromé jednání…... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2021 , MetaforaOriginální název:
The Stopover, 2019
Byla jsem na autorku zvědavá, protože v zahraničí je oblíbená. Jen škoda, že nemáme původní decentnější obálky. Ale drobnost.
V první polovině si sakra pili krev :-). Emily jeho bohatství nezajímalo. Byla tvrdohlavá stejně jako on. Nedivila jsem se, že se v jeho bytě necítila dobře. Krásně se o něj pak starala. Není na domácí jídlo :-).
Jameson byl, vzhledem k zodpovědnosti jakou měl v pozici ředitele, ostrý. Málokdy ukazoval svou hravou stránku, která se Emily v letadle zalíbila. Šel si tvrdě za svým a rád rozkazoval. Potřeboval vypnout a nemyslet na práci.
Mezi hrdiny to parádně jiskřilo. Po znovu setkání se dali do kupy za krátkou dobu a možná i proto nechyběly menší i větší dramata. Začátek byl nesmírně vtipný a i později nebyla nouze o srandovní chvíle o které se postarali převážně kolegové Emily.
Překvapilo mě s jakou lehkostí se to četlo. Sem tam se nám naskytl i pohled Jamesona, což se hlavně na konci hodilo. Prostředí mediální firmy to okořenilo a i pátrání po nepříteli nebylo na škodu.
Druhý díl o Tristanovi jsem si musela hned objednat. Jsem na něj zvědavá. Tento díl vidím na 4,5*. Mohla mu Emily déle odolávat :-).
Knihu jsem měla k dispozici jako audio a panebože! Tohle je neskutečná jízda od začátku do konce! Dávkovala jsem si poslech mezi učením a naprosto skvěle mě příběh přivedl na jiné myšlenky.
Ačkoliv jsem si chvíli zvykala, musím v konecne fázi vyhodnotit výběr hlasů hlavních hrdinů jako naprosto skvělý. Co mi trochu kazilo zážitek bylo čtení dalších postav, které neznělo vůbec sympaticky, ale spíše parodovaně. To se za mě bohužel nepovedlo.
Kromě zcela evidentního jiskření mezi hlavními hrdiny, sledujeme v příběhu také vedlejší linku s pátráním po osobě, jež z redakce vynáší prozatím nepublikované články. Tyhle dvě linky se vzájemně propojují a společně eskaluji v naprostou erotickou a emoční bombu! Jiskření mezi Emily a Milesem je hmatatelné a dokonale vykreslené. A to až na několik uměle (a zcela zbytečně) vyeskalovaných dramat typu "určitě tím chtěla říct" a "je mi úplně jasné jak to myslel". Tohle příběhu v mých očích ubírá na kvalitě.
Hodnocení: 4/5. Tenhle příběh opravdu potřebujete! Emocemi nabitý příběh plný sexuálních scén, s emočně vyspělými hlavními hrdiny a malou redakční/detektivní zápletkou.
Toužila jsem si přečíst erotickou knihu, která mě pohltí. Jednou za život byla podle anotace jasnou volbou.
Hlavní hrdinka Emily se díky otřesné zkušenosti v letištní hale ocitá v první třídě. Aerolinky se jí tak snaží kompenzovat nepřijemný zážitek s jedním z cestujících. V letadle má místo dál od okýnka. Gentleman vedle ní pozná, že by radši seděla u něj a pustí ji na své místo. Tím začíná sled událostí, které nás nutí číst dál.
Let je náhle přerušen a Emily a její modrooký společník jsou nuceni spolu zůstat déle, než jen po dobu letu. Přeskočí jiskra a Emily zažije nejlepší noc svého života. Její tajemný neznámý si však od ní nevezme číslo, ani adresu.
Uběhne dvanáct dlouhých měsíců a Emily se konečně povede dostat na místo v její vysněné práci v redakci novin v New Yorku. Je tím pádem nucena mít s přítelem vztah na dálku. Vše jí ale vynahrazuje práce snů.
Hned první den ji čeká šok. Její šéf je tajemný neznámý z letadla. Co teď s tím?
Audioknihu jsem si maximálně užila. Napětí mezi Emily a Jamesonem se dalo krátej. Chemie byla vykreslená tak dokonale, že jsem hltala každičkou scénu. Nikdy by mě nenapadlo, že mě nějaký erotický román tolik dostane a to už jsem pár skvělých četla. Rozhodně se u něj nebudete nudit. Je to nadupaný příběh plný překvapení, co má šťávu. :)
Oblíbené věty:
Abych si nepustila opilou pusu na nemravný špacír.
Určitě jsem umřela a teď jsem v nebi pro zlobivé holky.
Sám jsem vytočený víc než jeho číslo.
Knihu jsem si přečetla formou audioknihy. Ta je namluvena dvěma interprety, a namluvené části z pohledu hlavní hrdinky Emily neměly chybu. U hlavního hrdiny Jamesona jsem měla trochu problém - když pan Ruml mluvil přímou řeč ostatních postav kolem Jamesona, znělo to místy trochu parodicky :D Ale to je tak jediná výtka, kterou mám. Příběh to byl skvělý od začátku do konce. Trochu mě překvapilo, že hned na začátku se spolu postavy vyspaly, ale vlastně to pro celkový děj příběhu mělo smysl - další události v příběhu se pak od toho odvíjejí. Potkali se při společném letu, padli si do oka, a posilněni dávkou tekuté kuráže spolu při mezipřistání strávili noc, a už se nikdy neviděli. O rok později Emily nastupuje do nové práce, a ukazuje se, že on je její šéf. Pořád mezi nimi je jiskra, pořád po sobě touží, a samozřejmě není nouze o nějaké to drámo. Některé si hrdinové vytváří uměle skrze své pocity a doměnky, a pak je tady jedno, které způsobí vedlejší postavy. Víc prozrazovat nebudu, ale určitě dejte knize šanci, nudit se u tohohle příběhu rozhodně nebudete.
Tento příběh se mi líbil i když byl zbytečně trochu dlouhý. Jameson mě popravdě ze začátku trochu štval ale nakonec jsem si k němu našla cestu. Musím vyzdvihnout jejich kempování, to jsem se vážně pobavila. Těším se na Tristanův příběh.
Vyslovene erotická literatúra nie je žáner, ktorý by som enormne často vyhľadávala. Síce mám za sebou takú klasiku ako Päťdesiat odtieňov, akosi sa mi takéto knižky oblúkom vyhýbajú. Alebo sa im vyhýbam ja?
Začiatok bol výborný. Dej bol dynamický, chémia medzi postavami priam iskrila zo stránok, sexuálne scény boli miestami z môjho pohľadu trošku nesexuálne, ale rozhodne boli v tej lepšej rovine. Nájde sa aj náznak detektívnej zápletky. Jednoducho príbeh, ktorý hltáte, nedokážete sa od neho odtrhnúť a stránky vám ubiehajú jedna radosť.
Keď tu zrazu, asi v polovici knihy
Z chémie medzi postavami sa stal vzorec hádka - udobrovanie sexom - hádka - a takto stále dookola takmer každú druhú kapitolu. Z hlavnej hrdinky sa stala hlúpa hus, ktorá síce nemiluje všetky jeho stránky osobnosti, ale vlastne ho celého miluje. Z hlavného hrdinu sa stal nesympatický toxický človek so sklonmi k sebeckosti. A rozuzlenie detektívnej zápletky? Priam na mňa z neho kričalo, že autorka zabudla, že nejakú detektívnu zápletku začala písať, a tak to pekne-krásne odbila ku koncu knihy takým tým aby sa nepovedalo spôsobom.
Som sklamaná? Asi nie. Stále je to erotická kniha, ktorá sa primárne točí okolo toho jedného, čo rozhodne splňuje. Avšak ani príliš nadšená z nej nie som.
Záverom iba toľko, že pravdepodobne neurazí, no ani nenadchne.
Další šablonová knížka s nadsamcem, zapeklitou situací, trochou zápletky, finálního rozhořčení a sladkého konce. Kdo hledá cokoli jiného, tak rychle ruce pryč. Jedná se o další zapomenutelnou brakovou erotiku, kterou fanoušci tak milují. :)
Zápletka je myslím stejná, jako kterákoli jiná. Po přečtení několika desítek knih tohoto žánru mi ty knížky začínají hodně splývat a pokud knížka opravdu něčím nezaujme, tak mi zapadne. A podobně je to i s touto. Hrozně moc mě ji bavilo číst a prožívat všechna ta dobrodružství hlavního dua, všechny ty myšlenkové pochody, emoce a trápení a po konci mám chuť dokončit trilogii, kde očekávám, že si zase vyzobeme vedlejší postavy a vytvoříme opět romantickou zápletku. :)
Co víc říct. Někdo čumí na tik-tok, youtube, netflix, twitch anebo jinou zábavu, no a někdo čte erotické romance. Klidně mě za to odsuzujte, ale je to relax. :)
Tuto sérii jsem vzala od konce. K tomuto příběhu jsem se tedy dostala naposled, ale rozhodně stál za to. Jameson mě svých charakterem hodně zaujmul, dominantní a velmi striktní chlap. Některá ho prostě musela zlomit. Z aktuálně tři knih od této autorky tuhle stavím jako top 2.
Díky poslední třetině hodnotím 4*. Jinak spíš 3*. Žádný zázrak. Zbytečně natahovaný příběh, který byl některými pasažémi spíše na škodu.. pokud by kniha měla tak o 100 až 150 stran méně rozhodně by to příběhu pomohlo.
No ... Kniha se mi líbila asi až od půlky, možná i trochu později. Příběh, který se odehrává v pozadí, je celkem k ničemu, ale Jameson se mi nakonec zalíbil a dokonce jsem se na konci knihy docela zasmála, což velmi oceňuji.
A upoutávka na další knihu o Tristanovi zabrala tedy na sto procent, tak doufám, že bude lepší než tato.
Autorka umí psát, takže se to četlo výborně. Téma poněkud otřepané, ale kvůli sympatické dvojici to lze přejít. Podle mě mohla mít knížka buď o sto stránek míň, anebo mít při stejném počtu stran dvakrát tolik vtipných situací, jako byl ten kempingový víkend.
Vzhledem k celkové chemii příběhu řadím knihu k těm lepším v žánru a od spisovatelky si určitě přečtu celou tuto sérii.
Malilinko víc se mi líbil druhý díl (četla jsem v opačném pořadí), ale stále u mě nové číslo jedna mezi romantickými romány. Úžasný vypravěčský styl, děj plyne úplně sám... jsem z nově objevené autorky nadšená.
Začalo to vážně skvěle. Ani jsem nestačila otáčet stránky. Bylo to svižné, vtipné, super. Po cca 170 stranách ale na mě přišla krize. Příběh se motal v kruhu sexu a hádek. A tak stále dokola. To mě nebavilo, ale vydržela jsem. I když jsem si říkala, že jestli mě čeká ještě 300 stran toho stejného dokola, tak to tedy nevím, jak to zvládnu dočíst. Naštěstí se Emily s Jamesonem trochu uklidnili.
Škoda, že autorka lépe nevyužila zápletku s pronevěrou a únikem zpráv do konkurence. Bylo to pěkné oživení děje, ale bohužel odfláknuté.
Na to, že Jamesonovi je skoro čtyřicet, tak chování měl bohužel na úrovni puberťáka. Emily také nevěděla, co vlastně chce, i když je třeba uznat, že se chovala rozumněji. Stejně jako Jameson jsem i já měla tendenci zvedat oči v sloup se slovy: Už zase se hádáte ?
Ve svém žánru je kniha určitě nadprůměrem. Ovšem námět je tak často zpracováván, že už mě to nemůže překvapit. Přesto se těším na další díly ze série. Doufám, že i tentokrát se budu smát téměř nahlas.
BOŽE konečně! ... konečně jsem narazila na krásnou knihu která se mi příjemně četla, člověk se u ní zasmál a našel v ní co hledal. Opravdu doporučuji jako skvělou oddechovku. Už se těším až si přečtu další díl.
Měla jsem vysoké nároky (po přečtení recenzí a vědomí, že zde má kniha 87%) a o to víc jsem se bála zklamání. Naštěstí nepřišlo. Byla to jízda. Ke konci mě opět chování hlavních postav trochu štvalo, ale to už bývá klasika - aby mohl přijít šťastný konec, musí být trochu vzrůša a handrkování.
Ve svém žánru hodně dobrá kniha a čtenářkám erotických romancí rozhodně doporučuji (a přitom ta erotika je zde vkusná, žádné oplzlosti).
Musím přiznat, že první díl série jsem četla jen kvůli těm dalším v pořadí, které jsou mi doporučovány, že stojí za to :-) Ty zatím posoudit nemohu,ale tento díl je opravdu takový lepší průměr. Nic, co už by tu nebylo mockrát. Je fakt, že číst se to dalo, místy jsem se i pobavila.Na zadek jsem se neposadila. Uvidíme, co ty další díly.
Knih s tématem jak pěkná chudá holka ke štěstí přišla, když se do ní zakoukal bohatý sexy alfa samec, jsem četla snad tisíc. Tahle bohužel nemá nic, co by jí mezi těmi ostatními udělalo zapamatovatelnou. Na druhou stranu je zde aspoň sympatická hlavní hrdinka, některé opravdu vtipné momenty a styl psaní mi sedl. Za mě lepší průměr.
2021 | Jednou za život |
2021 | Na druhý pokus |
2022 | Bez zábran |
2023 | Jen mezi námi |
2024 | Pan Masters |
Je mi líto, ale to na mne příliš nefungovalo. Během druhého dílu série jsem byla okouzlená 38letou hrdinkou, zralou, vtipnou, velmi sympatickou. Emily mi nějak neseděla: vztah se svým šéfem okamžitě rozkecá mezi kolegy, první den v jeho bytě se mu chystá zatrhnout chlast, hrabe se mu v zásuvce...
Celý příběh je bez překvapení, bez jakéhokoli originality, detektivní zápletka se zlodějem článků i její vyřešení mi přišlo jako pro děti.