Jen se mnou
Samantha Young
Adairovi série
1. díl
Poté, co jen o vlásek unikla smrti, opouští policistka Robyn Penhaligonová svůj život v Bostonu a vydává se na Skotskou vysočinu na panství Ardnoch, aby našla Maca Galbraitha – otce, který ji kdysi opustil. Setkává se zde také s mužem, jehož dlouho nesnášela: bývalým hollywoodským hercem Lachlanem Adairem. Najít s Macem společnou řeč se ukáže být těžší, než si Robyn kdy dokázala představit. A pod stupňujícím se nepřátelstvím s Lachlanem začíná vznikat spalující přitažlivost. Robyn by nejraději odjela, nicméně když zjistí, že otci hrozí nebezpečí, je odhodlaná znepokojivým zločinům kolem Ardnochu přijít na kloub.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: 2024 , Ikar (ČR)Originální název:
Here With Me, 2021
Krimi romantika. Přesně tak jak od autorky mám ráda. Její předchozí knihy jsem přečetla na jeden zátah. Tak tomu bylo i nyní. Romantický příběh s kriminálním pozadím.
A původce zla? Sice jsem měla tušení již v první části příběhu, co by za tím mohlo být, ale autorka nás krásně napínala až do konce.
Opět velmi čtivé a po všech tech jen romantických knihách mi příběh s detektivní zápletkou přišel k chuti.
Detektivní příběh s nádechem erotiky vás zavede do malebné skotské vysočiny, kde ale řádí žárlivý psychopat...
Kniha to byla pěkná, ale cca v druhé polovině se moje četba tak nějak zastavila...a pokud se ptáte proč, tak odpověď je jasná. Moc erotiky na úkor příběhu...ale nemyslete si, že nějakým způsobem nemám ráda erotiku v knihách, to vůbec ne, ale mělo by to být aspoň trochu vyrovnané. Ta kniha (a zrovna tahle) by (alespoň podle mě) měla být víc o samotném procesu vyšetřování a nějakém to uvědomění/přijetí sebe sama/ rodiny než o sexu ve všech polohách a popisu jejich výdrže a nenasytnosti.
Pokud se ale dostaneme k samotnému "vyšetřování", je fakt svělé (stejně tak melancholický popis Skotska). Mělo to spád, postupně se to stupňovalo a ano, v závěru jsem byla napjatá, jak to celé dopadne.
K postavám jsem si (bohužel) vztah nevytvořila. Sice jsem chápala jejich pohnutky, ale "necítila jsem to". A v konečném důsledku mě to ani nezajímalo.
Pokud máte rádi takovou pomalou skotskou romantiku se špetkou napětí, sáhnetě po ní. Pokud ne, spíše vynechejte.
No, ja nie som až tak nadšená,ako som sa tešila. Všetko by bolo celkom fajn,ale dosť sa to ťahalo,vadilo mi to a zápletka bola taká slabšia. Povedala by som, že romantické knihy S.Young viac sedia. Uvidíme ďalší diel, možno sa to zlepší.
Musím uznať, že príbeh bol fakt zaujímavý. Mám rada príbehy o Škótsku a vďaka seriálu Outlander si viem živo predstaviť tú krásu prírody. Od začiatku ma príbeh chytil, zbožňujem príbehy, kde je na začiatku nenávisť, lebo "medzi láskou a nenávisťou je tenká čiara odpustenie". A keď ešte medzi tým lietajú "blesky", tak o to lepšie. Lachlan bol ideálny muž, no mal jednu chybu. A to, že veľmi ťažko niesol, keď nebol hrdinom. A pri Robyn to mal ťažké. Lebo ona nepotrebovala zachrániť. Len potrebovala byť pre niekoho prvou voľbou. A to tomu "hrdinovi" dosť dlho trvalo, kým to pochopil. Čo sa týka zápletky so stalkerom, tak akosi mu chýbal wau efekt. Tak trocha som toho sralkera tušila. Tak ale autorka píše príbehy o láske, tak jej to slabšie rozuzlenie odpúšťam.
Knížka byla skvělá, četla se velice rychle a nebyla jsem schopná se odtrhnout. Dej byl sice mírně předvídatelný, ale to se dalo čekat, protože knížku nepovažuji za detektivku, ale za romantickou knihu.
Jediné co mi hodně hodně vadilo bylo množství překlepů, pravopisných chyb a chyb v textu obecně.
Právě se ukázalo, že skvělá spisovatelka romantických knih umí psát,
protože tento thriller je parádní !
V knize je všechno - vzaždy, drama, láska a nádherné SKOTSKO...
Moc se těším na pokračování, protože dle závěru se máme nač těšit.
Jsem něžný vánek a úrodná zem. Jsem klid a mír.
Jsem však mocná. Jsem bouře. Jsem hřmění. Jsem udatná.
Právě taková byla Skotská vysočina.
Dokonale rozporná.
2013 | Dublin Street |
2014 | London Road |
2019 | Bez rozloučení |
2017 | Scotland Street |
2020 | Struny lásky |
Jedním slovem: wow. Od série Dublin street je vidět velký posun, příběh je perfektně vystavěný, vrstvený a krimi zápletka mu dodává šťávu. Jediné, co mě při čtení rušilo, bylo jméno Lachlan - ano, vím, že je to hloupé a dětinské, ale nemohla jsem si pomoct.
Ohromně mě to bavilo, nemohla jsem se odtrhnout a konec uvozující další díl mě přiměl úpět :-) Moc se těším na dalšího ze sourozenců Adairových.