Čas třešní

Čas třešní
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424956/bmid_cas-tresni-650c71b37ceb9.jpg 4 120 120

Aurélie série

< 2. díl

Aurélie a André jsou šťastný milenecký pár a zdá se, že se jim právě daří i profesně. Na naléhání svého nakladatele uspořádá André s velkým úspěchem autorské čtení. Jeho publikum, především ženské, mu leží u nohou. André si užívá pozornosti, ve skutečnosti ho ale zaměstnává něco úplně jiného. Chtěl by požádat Aurélii, ženu svého života, v den svatého Valentýna o ruku. Právě toho dne ale dostane Auréliina restaurace nečekaně michelinskou hvězdu. Malá restaurace čelí nečekanému náporu hostů. Mladá kuchařka při vší radosti neví, kde jí hlava stojí. O to větší je její zklamání, když se následně zjistí, že existuje ještě další restaurace s názvem Le Temps des Cerises nedaleko Paříže, které to ocenění ve skutečnosti náleží. Když Aurélie zanedlouho s rozzářenýma očima a zrudlými tvářemi vypráví o svém setkání s hvězdným kuchařem Jeanem-Marie Marronnierem, zmocní se Andrého žárlivost…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Time of Cherries


více info...

Přidat komentář

Katy_vKnihách
04.04.2024 3 z 5

První kniha od Nicolase, kterou musím ohodnotit pouze průměrně. Myslím, že jeden díl pro Andrého a Aurélii by stačil. Podle mě pokračování nebylo nutné. První díl byl, jak už jsem u Nicolase zvyklá, celkem originální. Ale, tohle bylo předvídatelné, a strašně hašteřivé! Hlavní hrdinka už mi nebyla sympatická v prvním díle, ale zachraňoval to alespoň hrdina. Tady to už neměl kdo zachránit. Ale, za ty krásné popisy Paříže, které umí Nicolas prostě bravurně, jsem ráda, že jsem si to přečetla. Ale další knihu už prosím jinou, a opět tak originální jako třeba Láska z Paříže :)

85098211
03.08.2022 5 z 5

Tohle je opravdu hodně nenáročný příběh a já za normálních okolností knihy tohoto typu spíše míjím, než že bych je nějak cíleně vyhledávala ;-). Knihu jsem ovšem poslouchala jako audio v němčině a to možná i přispělo k tomu, že se mi ve finále líbila a já si ji opravdu užila. Příběh začíná poměrně zajímavě, André se totiž již delší dobu snaží svoji přítelkyni Aurélii požádat o ruku. Pokaždé si vybere nějaké zajímavé datum a místo, ale vždycky mu to něco nečekaného překazí. V té době obdrží Auréliina restaurace michelinskou hvězdu (která je jí ovšem později zase odebrána) a ona se seznamuje s vynikajícím kuchařem Jeanem-Marie Marronnierem. A pro změnu André zase potkává jinou krásnou dámu - a už je o nedorozumění, žárlivé scény a nečekané situace postaráno ;-). Poměrně často jsem měla pocit, že se oba hlavní protagonisté nechovají jako dospělí lidé, ale autorovi se to takhle hodilo do konceptu, takže kritiku si nechám na příště :-). Pokud tedy hledáte nějaké lehké čtení pro horké letní večery, potom je tato kniha to pravé ořechové ;-). Zaslouží si sice možná jen tak 3,5 až 4 hvězdičky, ale já dnes budu shovívavá a zaokrouhlím směrem nahoru na plný počet :-).


Vknihách
01.07.2022 4 z 5

Zachytila som pár recenzií, že je kniha nudná a dokopy o ničom. Dovolím si nesúhlasiť. Aj keď to nie je štýl "rýchlo a zbesilo", samý zvrat a turbulentný dej,kniha má čo ponúknuť, pokiaľ nemáte priveľké očakávania. Dej je mierny, až pomalý. Autor má štýl "lážo-plážo", vyžíva sa v opisoch, ktoré zvláda s prehľadom. Síce mi chvíľu trvalo, kým som sa naladila na autorovu vlnu a to, čo chce príbehom povedať,no zvykla som si na Nicolasov jazyk a ponorila som sa do života spisovateľa a kuchárky,ich bežného života. André a Aurélie žijú každý vo vlastnom byte, sú obaja v najlepších rokoch, venujú sa svojej práci, ktorú zbožňujú. Čas čerešní je voľné pokračovanie románu s názvom Úsmev ženy. Ten som nečítala,ale vôbec to nevadí. Nicolas mi prezradil všetko dôležité. To ako vznikol jeho úspešný bestsellerový román a ako sa zoznámil s Aurélie. Kapitoly sa striedajú z pohľadu spisovateľa aj kuchárky a tie isté situácie som mala možnosť prežiť očami oboch. V ich pokojnom živote sa objavila príťažlivá kníhkupkyňa a očarujúci šéfkuchár.
Je láska Aurélie a Andrého dosť silná? Podľahne jeden z nich,alebo obaja pokušeniu? Podľa mňa je Čas čerešní kľudný, vzťahový oddychový román. Hlavné postavy si obľúbite a najmä Andrého správanie budete isto chápať. Krivdy, ktoré sú na ňom napáchané nielen od Aurélie, ale aj od kolegov, ma dosť štvali. Nechápem ako ho mohli všetci odsúdiť a nepozrieť sa na situáciu jeho očami. Taktiež Aurélie si vyvodila vlastné závery,pritom sama nebola bez viny…. Opäť raz som čítala príbeh,kedy chýbajúca komunikácia je kameňom úrazu vo vzťahu a ohrozuje ho. Zbytočne. Som rada, že som si knihu prečítala.

Renike
20.05.2022 4 z 5

Škoda, že jsem předem nevěděla, že je to pokračování knihy Úsměvy žen. Začala bych s tou první. Tahle druhá část mi přišla docela oddychová romantická. Sice trochu hloupoučké postavy, jak Aurélie tak i André. Ale jo, četla jsem i horší knihy .. a koneckonců nádhernou romantickou Paříž milují. :)

Jurajovamaka
04.05.2022 5 z 5

Očarujúci príbeh plný lásky a romantiky odohrávajúci sa v čarovnom Paríži...
Táto kniha je určená pre každú správnu KNIHOMOĽKU...
Príbeh spisovateľa a slávnej majiteľky a kuchárky prestížnej reštaurácie...okrem toho, že som pri knihe mala stále chuť na nejaké kulinárske dobroty, kniha mi vyčarila úsmev na tvári a ponúkla veľkú šálku romantiky a príjemnej pohody pri jej čítaní...a to som teraz v chorobe potrebovala ako soľ...
Určite ODPORÚČAM krásna jednohubka

Anna195
14.04.2022 5 z 5

Ak ste si obľúbili román Úsmev Ženy, tak pokračovanie príbehu Aurélie a Andrého si vaše srdce získa tiež. Príbeh Čas Čerešní môžete čítať aj bez predošlej časti, pretože autor vás v jeho predslove rýchlo uvedie do deja.

Opäť tu máme jednoduchý štýl písania a tú nádhernú romantiku s krásnymi opismi miest, ktoré ja od tohto autora mám tak rada. Obdivujem, že dokázal, tak realisticky opísať aj miesta, ktoré si v tomto príbehu vymyslel.

Aurélia a André sú postavy, ktoré si obľúbi nejeden čitateľ. Ich pokračovanie príbehu pôsobilo pre mňa veľmi vierohodne, keďže v tomto románe na nich čakajú nástrahy, ktoré môže zažiť každý z nás. Autor vie vytvoriť postavy, ktoré sa mne zdali "živé" a vôbec by som sa nečudovala, keby takáto dvojica niekde žila.

V tomto príbehu samotný autor poukazuje na to, aká dôležitá je dôvera vo vzťahu, pretože bez dôvery a komunikácie sa veľmi ťažko buduje vzťah. Keď sa k tomuto všetkému pridá stará známa žiarlivosť, tak to preverí aj vzťah našich hrdinov. A práve témy, ako žiarlivosť a dôvera dominujú v knihe Čas Čerešní. Celý dej si ma získal aj s novými postavami, ktoré tento príbeh lásky ešte viac zamotali. A vďaka týmto postavám, André a Aurélie prejdú dôležitou skúškou v ich vzťahu a zistia, čo je dôležité.

Musím sa priznať, že Čas Čerešní sa mi páčil o čosi viac. Aj keď som si niekedy priala, aby sa naše postavy konečne otvorene porozprávali a hlavne, aby počúvali jeden druhého, pretože, tak by nevznikli rôzne nedorozumenia. No to by potom nevznikla ani táto skvelá kniha.

Mňa si príbeh získal a odporúčam si knihu prečítať všetkým milovníkom romantiky.