Mizející dívky
Lisa Regan
Josie Quinnová / Detektívka Josie Quinnová série
1. díl >
Každý v malém, ospalém americkém městečku Denton hledá sedmnáctiletou Isabelle Colemanovou. Všechno, co zatím našli, je její mobilní telefon. A pak také další dívka, o které ani nevěděli, že ji mají hledat. Tato nebohá, zatím bezejmenná a tajemná dívka je zcela otřesená a naprosto vůbec nereaguje na dění a svět kolem sebe. Všechno, co v tuto chvíli detektiv Josie Quinnová může použít jako vodítko, je jméno: Ramona. Josie, která je právě v té době suspendována, bere pátrání do svých rukou. Jméno Ramona vede k dalším důkazům, které tyto dvě dívky spojují. Ví, že začíná zoufalý závod s časem, jehož cílem je najít Isabelle živou, a obává se, že mohou existovat také další dívky… Stopy opravdu Josie Quinnovou vedou k další dívce. Její případ však úřady označily za smyšlený a odložily ho. Josie se přesto domnívá, že by ona dívka mohla být také obětí. Ale koho vlastně? A proč se zdá, že nikdo kromě ní o vyřešení případu nestojí? Aby Josie chytila monstrum, které unáší mladá děvčata, musí se postavit nejen lhostejnosti okolí, ale i svým vlastním nočním můrám a následovat svůj instinkt na ta nejtemnější místa. Dokáže to včas, navíc v situaci, kdy není radno důvěřovat vlastně nikomu?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2020 , CosmopolisOriginální název:
Vanishing Girls, 2018
Myslela jsem, ze uz me v tomhle smeru po tolika letech cteni thrilleru nic moc neprekvapi… ale prekvapilo - a to tahle autorka!! Ta serie je bomba!!! Je to ma druha kniha od ni a jedna je snad lepsi nez druha! Jedno minus to ale ma - ze ty knihy mate vetsinou za 2-3 dny prectene, protoze proste nutne potrebujete vedet konec. Dej vas ihned vtahne a nepusti. Miluju zvraty, miluju mysl teto autorky a samotnou Jo :)
Poprvé jsem tuhle knihu odložila s tím, že mě nezaujala a nebavila. Po určité době jsem ji zkusila znovu a jsem ráda, že jsem jí nakonec dala šanci, protože byla naprosto skvělá, čtivá a napínavá. Už se těším na další díly :)
Já to věděla, že se mně tato série bude líbit.
Výborná detektivka, u které moc chválím, že po odhalení pachatele ještě pokračuje mnoho stran, ve kterých se toho ještě tolik odehrálo. Příběh je velmi zajímavý, smutný, ke konci jsem zamačkávala slzy. Josie jsem si oblíbila, i když to nebylo hned.
Trochu mě mrzí velké množství překlepů.
Autorku si dávám do oblíbených. Ještě, že už jsou vydaný další tři díly. Na ty se moc těším.
Opět dlouho rozečtená kniha. Ačkoliv mne tato tématika zajímá, nedokázala jsem se nějak začíst. A nedostatkem času to nebylo – když mě kniha opravdu zaujme, čas si najdu.
Začala bych postavami. Protagonistka mi nebyla sympatická, ale to je věc preferencí. Nelíbilo se mi, jak si neustále něco nalhává (hlavně ohledně sebe samé) a nedokáže si přiznat, že má problém. Jednoduše mi nesedla. Ostatní postavy byly uvěřitelné, ale žádná mi vyloženě neutkvěla v hlavě.
Zápletka však byla zajímavá, a právě ona je důvodem, proč jsem knize nakonec dala čtyři hvězdy, a ne tři, jak jsem původně zamýšlela. Zhruba od poloviny knihy děj hezky gradoval a rozuzlení jsem vůbec nečekala, dokázalo zahrát na všechny správné emoce. Obzvlášť epilog byl dojemný.
Musím říct, že nakonec mi Josie ani tolik nevadila, ale zda se pustím i do dalších autorčiných knih, to nevím. Právě kvůli hlavní postavě to dvakrát zvážím.
Takže suma sumárum můžu doporučit. Třeba vám kniha a postavy sednou lépe než mně.
Tak tohle jsem nečekala. Knížku jsem dostala jako dárek a dlouho mi ležela v knihovničce. Asi až po roce jsem se ji rozhodla přečíst, i když to vůbec nebyl můj šálek čaje. Přečteno ani ne za jeden večer. Vypadá to na dobrý začátek celé série. Určitě si přečtu další díly.
Sympatická mladá policistka, která se liší od většiny současných populárních detektivů, řeší letitý případ mizejících dívek, a to celou dobu mimo službu.
Výborná prvotina autorky, velmi čtivé, napínavé, gradující ...
Pro mě prvotina od této autorky. Půjčila jsem si jí náhodou v knihovně a protože mám problém s nálepkami Světový bestseller, bála jsem se, že to bude další podobná "slátanina" . Knížka od začátku překvapila svižným tempem. Chvilku jsem byla zmatená z jednotlivých příběhů, které do sebe ale na konci knížky neuvěřitelně zapadly a vytvořily velmi povedenou zápletku. Hlavní hrdinka mi byla tak neuvěřitelně sympatická, až jsem měla pocit, že jí doopravdy znám. Prožívala jsem s ní všechny její stavy, plné lásky, nenávisti, ponížení, strachu nebo vítězství. Další postavy jako Luke, Noah i Ray byly tak opravdové, že jsem po dlouhé době cítila, že ten příběh se odehrává kolem mě a je neuvěřitelně reálný a blízko. Už se moc těším na další příběhy.
Velice povedená kniha, trochu mi ale vadilo posledních cca 60 stránek, které mi po odkrytí hlavní zápletky připadaly nadbytečné.
Moje první kniha od autorky a určitě ne poslední. Kniha mě bavila, hlavní hrdinka Josie mi byla sympatická - odhodlaná, trochu tvrdohlavá a temperamentní. Hlavní myšlenka rozhodně zajímává, děj plný akce. Těším se na další díly série.
Kniha je napínavá od začátku do konce. Lisa Reganová je autorka, která se nebojí zabíjet, nebojí se krve v knihách a nebojí se zvrácenosti. Atmosféra ve dvou scénách byh se nebála říct až možná trošku do hororu (alespoň lehce.) Nejvíc mě mrazilo ze scény spojenou s June. Kdo četl, jistě pochopí. To byla síla.
Josie Quinnová, vyšetřovatelka této knihy se také s nikým nemaže. Dělá v podstatě to, co chce a o čem věří, že je správné i když k tmu neváhá pužít i nesprávné prostředky. Je prostě svá. A to se mi na ní líbí. Co se týče vyšetřování případu je zkrátka nezastavitelná. :) Její postava je svým způsobem určitými věcmi v celku originální. Rozhodně charakterem, s takovou vyšetřovatelkou jsem se ještě nesetkala. Obdivuju jí.
Autorka píše velice čtivě, napínavě a mrazivě. Umí skvěle vystihnout atmosféru a kdzž je tam celkem dost i civilní život Josie, nijak to příběhu neubírá na dynamice a není to rušivé, což často bývá (viz kniha V lese visí anděl od pana Bjorka). Rozhodně se pustím do dalšího dílu. Těším se :). Určitě doporučuju milovníkům thrillerů. Je to masakr :). Jsem nadšená.
Kniha má zajímavý příběh, ze začátku mi příběh přišel mírně zmatený a zdlouhavý. Ale pak nastaly zvraty, které knize dodaly spád a pak se kniha četla velmi dobře.
Skvělá a velmi čtivě napsaná knížka ....
Autorka je Robert Bryndza v sukni ... Určitě se tu rýsuje úžasná série...
Nechybí napětí, odhalení střídá odhalení ...
Přečteno za dva dny skoro jedním dechem
Ideální knížka na dovolenou.
Už se těším na další díly
Slušný začátek série, která se bude líbit hlavně fanouškům Angely Marsonsové nebo Roberta Brynzy - stejně jako v jejich knihách je i tady hlavni hrdinka vyšetřovatelka žena. Josie Quinová není úplně nesympatická, ale Kim Stoneová mi sedí víc. Kniha je celkem čtivá, napínavá plná zvratů. Po zmizení mladé dívky Isabelle se Josie, která je momentálně mimo službu, pouští na vlastní pěst do pátrání. Zjišťuje, že Isabelle není jedinou dívkou která se ztratila. Děj má ze začátku trochu pomalejší tempo, ale postupně se to rozjíždí. Líbila se mi velmi zdařilá interpretace Zuzany Slavíkové. Další díly ze série jsi určitě taky ráda poslechnu. Za mě určitě doporučuji.
Kniha se mi moc líbila, rozhodně jsem nečekala další a další odhalení v rámci celé knihy. Doporučuji
Tak takovouto pecku jsem fakt nečekal. Dostal jsem se k této spisovatelce a knize vlastně jen díky doporučení v rámci letošní čtenářské výzvy, a určitě nelituju. Příběh je vystavěn na představách děsu, které unesené dívky musejí prožívat, což umocňují krátké kapitoly, které přesně pocity dívek popisují, a čtenáře tak utvrzují v tom, že detektiv Quinnová by fakt měla pohnout a odhalit pravdu co nejdříve. Obrovský rozsah tohoto případu, množství lidí i doba, po kterou se tyto skutky děly, to mi až tak nesedělo, přece jen mám raději knihy o vyšetřování menších případů (byť neméně brutálních), ale nakonec proč ne, aspoň jsem měl zajímavou změnu; a vysoce kvalitní, čtivou, depresivní, zajímavou. Je mi jasné, že další knihy této autorky jsou v tuto chvíli již povinností.
detektivní a krimi romány thrillery sexuální násilí zmizení lidí únosy
2020 | Mizející dívky |
2021 | Dívka beze jména |
2021 | Matčin hrob |
2022 | Nečekané přiznání |
2022 | Pohřbené kosti |
Zkusil jsem, proč se autorka tak moc líbí. A ano, psáno je to "bez záseků", zbytečností, postava Josie je zajímavá, pracující systémem "buď otravná jako osina v pr...", stres řešící sexem. Ale na druhou stranu detektivní linka je mi značně nepravděpodobná, pro mne těžko uvěřitelná... Prostě na další případy Josie spěchat nebudu.