Nečekané přiznání

Nečekané přiznání
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491624/bmid_necekane-priznani-Pg3-491624.jpg 5 981 981

Když je na příjezdové cestě domu v Dentonu nalezeno tělo mladého studenta s fotografií připnutou na límci, je detektiv Josie Quinnová na místě činu jako první. Dům patří Gretchen Palmerové, obětavé člence Josiina týmu, která ale zmizela. Josie ani na okamžik neuvěří, že by pachatelem mohla být Gretchen, a pracuje nejen na tom, aby vyřešila smrt mladíka, ale i na tom, aby našla svoji kolegyni. Jenže ta se o pár dní později sama přihlásí na policii a chce se nechat zatknout. Josie ví, že Gretchen v žádném případě vrahem být nemůže. Ale proč by se přiznávala k vraždě, kterou nespáchala? Při pátrání v Gretchenině životě obestřeném spoustou záhad a bílých míst Josie odhalí souvislost mezi chlapcem, fotografií a zničujícím případem z Gretcheniny minulosti. Ale když už si Josie myslí, že začíná rozmotávat spletená vlákna případu, stane se ve městě další zločin – tentokrát brutální vražda mladého páru. Dokáže Josie zjistit pravdu včas, aby zachránila svou kamarádku před doživotním vězením, nebo jistou smrtí?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Cosmopolis

Her Final Confession, 2018

Kristulda
23.05.2022 5 z 5

Opět super díl, nemohla jsem se od něj odtrhnout. Jediné co mi dělalo problém bylo, že se mi trošku pomíchaly hlavní hrdinky, myslím tím ještě s Erikou Fosterovou z knih R. Bryndzy, stalo se mi to poprvé,ten jejich soukromý život, kolegové,oběma umřel muž, atd.

Luccinda
22.05.2022 4 z 5

Po naprosto fenomenálním Matčině hrobu jsem se s velkým očekáváním pustila do čtvrtého dílu krimi série s hlavní hrdinkou Josie Quinnovou a opět jsem se utvrdila v tom, že Lisa Regan je zkrátka vynikající autorka, která dokáže z příběhu a postav vytěžit úplné maximum.

Děj se tentokrát netočil kolem Josie, hlavní roli v případu hrála Josiina kolegyně Gretchen. Mně se na knihách Lisy Regan líbí to, že se vyšetřování v každé z jejích knih pokaždé točí kolem jedné z hlavních postav. Vyšetřování je pak pro naše oblíbence velmi osobní, často je do případu zapleten někdo z jejich minulosti, kterou v knížce postupně odhalujeme. Takže i Nečekané přiznání mě neskutečně bavilo.

Navíc mi přijde, že se s těmi čtyřmi díly ohromně zlepšil styl psaní autorky. Nebo se zlepšil překlad, těžko říct. Každopádně zatímco první díl Mizející dívky byl přece jen v některých částech trošku kostrbatý, Nečekané přiznání se četlo jedna báseň. A i když jsem z tohoto dílu nebyla tak nadšená jako z toho předchozího, stále to byla perfektní detektivka a celá série je spolu s Miléniem ta nejlepší krimi série, jakou jsem kdy četla.

gigi77
21.05.2022 5 z 5

Kniha se nedala odložit, stejně jako Josie nebyla ochotná spát, aby případ své kolegyně rozlouskla. Nechybí tomu napětí a akční závěr. Přesto třetí díl nepředčil.
* Novodobý thriller, žádná literatura pro náročné, ale za mě dobře promyšlené, čtivé od prvních stránek, zrovna tak mi to momentálně vyhovuje :-)
* Autorku zařazuji mezi oblíbené, nenechám si ujít další díl.
* Jak zmiňuje Hope80, fanoušci Angely Marsons si přijdou na své.

Kubajzz
21.05.2022 5 z 5

Musím zhodnotit, že asi zatím nejlepší díl ze série. Určitě doporučuji.

Hope80
17.05.2022 5 z 5

Fantastické, skvělé, dokonalé...
Luisa/Josh,Mary/Tim,Travis/Janine,Kristen/Darryl,Billy/Gretchen,Justin/Amy.....Chvilku se zdálo být zamotané, než člověk pochopil...Jak jsem asi již v minulých dílech zmiňovala, kdo miluje sérii od Angely Marsons musí si zamilovat i tuto. Naprosto skvělá série, co díl, to je lepší a lepší. Geniální! Jako jsem si u Angely zamilovala Kim, tak tady je super Josie.

chrudas
16.05.2022 5 z 5

Opět skvěle čtení. Jako v předchozích dílech, četlo se samo, napětí nechybělo a troška romantiky taky neuškodila.

Makůvka
16.05.2022 5 z 5

Musím se přiznat, že ze začátku jsem byla k této sérii s Josie skeptická. První dva díly se mi líbily, ale našla bych jiné knížky, které mě zaujaly víc. Pak jsem si přečetla třetí díl, matčin hrob a spadla mi brada. No a u tohohle dílů jsem opět příjemně překvapena a ráda, že si autorka tu vysokou laťku drží dál.
V knížce nechybělo napětí, zápletka byla dobře propracovaná a promyšlená. A taky Josien osobní život nabírá lepší směr.
No, nechám se překvapit, jak to půjde dál...

alexis818
13.05.2022 5 z 5

Opět vynikající Regan.Neni co vytknout,látku si udržuje hodně vysoko.

Pavlína2019
13.05.2022 4 z 5

Určitě pěkná kniha, dobrý námět.
Tuhle paní autorku a sérii mám velmi ráda, moc příjemní a zajímaví hlavní hrdinové.
Jenže teď mi něco chybělo, asi víc napětí, dlouho jsem měla pocit, že se moc neděje, možná bych dala i o hvězdičku méně, zřejmě mi všechno nesedlo, jak mělo.
Předešlé díly se mi líbily víc, to musím přiznat.
Ale určitě všem doporučuji, bude se moc líbit.

iskrizka
10.05.2022 4 z 5

Autorka Lisa Regan touto časťou opäť potvrdzuje svoj rozprávačský talent a čitateľovi na stránkach svojej knihy predostrie ďalší skvelý kriminálny prípad.
Príbeh má dynamický spád, je plný zvratov. Samotný dej je premyslený a prípad, ktorý Josie rieši, do detailov dotiahnutý.
Priznám sa síce, že som tentoraz dosť vecí pomerne rýchlo prekukla a niektoré motívy konania postáv ma až tak nepresvedčili, ale nad tým veľmi rada prižmúrim očko, pretože ako celok kniha skvelo funguje a veľmi ma bavila.
Za mňa veľmi príjemný čitateľský zážitok. A to sa v krimi žánri nijako zvlášť nevyžívam...toto ma však naozaj chytilo, takže už sa teším na ďalšie Josiine prípady.

annettka1098
08.05.2022 5 z 5

Tento díl měl o něco klidnější tempo než díly předešlé. Aby Josie zjistila, co se stalo nejen s Gretchen, ale také mrtvole nalezené u jejího domu, musí se ptát a jít po nejasných stopách. Akce ustoupila detektivní práci a tentokrát jsem to velmi uvítala. Bylo příjemné sledovat práci Josie, že když něčemu věří, tak si za tím jde. Ocenila jsem, že jsem nebyla většinu knihu zpocená strachy, do jakého maléru se to zase řítí.
Lisa Regan prostě patří mezi mé oblíbence a mám ráda její úderný styl. Jestli máte rádi detektivky Roberta Bryndzy, tak byste tuto serii rozhodně neměli minout.

HODNOCENÍ: 90 %

katallinka
06.05.2022 4 z 5

Opět napínavé, překvapivé a s velkým množstvím zajímavých zvratů. Nicméně předchozí díly se mi líbily více.

MamaKnihomolka
05.05.2022 5 z 5

Čtvrtý případ Josie Quinnové a můj druhý. Kdo má rád detektivky nebo thrillery určitě tuto sérii doporučuji. A ač je fajn číst díly postupně, já sama začala třetím dílem a vůbec to nevadí. Autorka čtenáře skvěle uvede do života Josie a do milníků předchozích dílů.
•••
Většinou si během čtení dělám poznámky, aby pak má recenze byla co nejobjektivnější a na nic jsem nezapomněla. Tady jsem si bohužel jen stihla napsat: čtvrtý případ, čtivé a svižné, krátké kapitoly. Víc jsem nestihla, protože když jsem se ponořila do čtení, na poznámky nebyl čas.
•••
Mimo to, že se s Josie vyrovnáváme s faktem, že znovu získala rodinu, o kterou byla připravena a zvyká si na to, že zas někam patří a má kolem sebe společnost, se tento díl do hloubky věnuje postavě, se kterou se v předchozím díle Josie docela sblížila na základě určitých událostí. A to s kolegyní Gretchen, která jak se postupně dozvíme má tajemství až až.
•••
Přiznám se, že jsem si anotaci ani nečetla a pořádně jsem nevěděla čím se budou Josie a Noah prát tentokrát a myslím, že to nebylo vůbec od věci. Někdy to tak u knih dělám, když vím, že autor je tutovka a pak jsem příjemně překvapená.

iskrizka
05.05.2022 4 z 5

Na ďalší diel série o detektívke Josie Quinn som sa veľmi tešila, pretože mi táto séria a jej postavy prirástli k srdcu.
Ako sme u autorkiných kníh zvyknutí, príbeh má dynamický spád, je plný zvratov a odhalení a zároveň bojom o čas.
Samotný dej je premyslený a prípad, ktorý Josie rieši, do detailov dotiahnutý.
Lisa Regan má totiž schopnosť vtiahnuť Vás do deja a nepustiť do poslednej strany. Až mi je trápne, ako rýchlo som knihu prečítala. Autorka, prekladateľka a všetci ľudia, čo sa zaslúžili o to, aby sa mi kniha dostala do rúk, sa na nej namakali, a ja som ju mala prečítanú v priebehu chvíľky. Čo s tým však narobím, keď sa tak výborne číta?
Je to namotávka.

studentice
05.05.2022 4 z 5

Další díl se autorce opět povedl:)

oblakaknih
04.05.2022 5 z 5

Další díl ze série s Josie Quinn, další nadšení, další doporučení. Ať už máte rádi thrillery, nebo chcete právě s nějakým začít, doporučuji tuto sérii.

Nečekané přiznání je kniha, u které jsem si neudělala jedinou poznámku, protože jsem se nemohla odtrhnout od čtení a hrozně mě zajímalo, jak další případ dopadne.

Nejzajímavější na tomto díle bylo, že větší prostor dostala postava, která si to zasloužila a doposud zůstávala tak nějak tajemná. Tady se nám ale otevírá mnoho z její osobní historie a pochopitelně to úzce souvisí s případem.

Já osobně jsem se do knihy pouštěla bez čtení anotace a ráda bych to doporučila dál.

Moc nového k postavám nemám. Opět jen vyzdvihnu, že jsou skvěle vykreslené a téměř okamžitě přirostou k srdci. Kdybych chtěla vyjmenovat mé nejoblíbenější postavy, pravděpodobně to budou všechny výraznější z knihy. Moc se mi líbí vývoj Noaha, ale i ty méně výrazné postavy mají určité kouzlo.

Kniha se skvěle a rychle četla. A přestože je to thriller s ne úplně lehkým tématem, pro mě osobně je to dosti odpočinkové čtení. Autorka má neuvěřitelně lehký styl psaní, kniha tak není nijak náročná na čtení.

Opět velmi oceňuji romantickou linku, která nenarušuje to hlavní v knize.

V porovnání s ostatními díly je Nečekané přiznání na jedné vlně. Nenašla jsem jedinou výtku.

Moc doporučuji!

ydnac
03.05.2022 5 z 5

NEODLOŽITELNÉ :-)

Tenhle díl jsem přečetla za pár hodin.
Tenhle díl je nejlepší.
Tenhle díl je hodně napínavý.
Josie je přivolána k vraždě, ale dům, kde se odehrála je jí povědomí. Bydlí v něm totiž její kolegyně Gretchen. Ta zmizela a telefon má nedostupný...
Příběh drží neuvěřitelné tempo, nebyla stránka, která by mě nudila.
Těším se na další díl a DOPORUČUJI :-)

Nixa
29.04.2022 5 z 5

Tuto sérii mám hodně ráda. Josie Quinn jsem si oblíbila od prvního dílu a i mi sedí styl jakým autorka píše. Kniha je čtivá a prakticky neodložitelná, prostě musíte číst dál a dál :-)

Lovana
29.04.2022 5 z 5

Opět skvělá kniha z pera Lisy Regan, tahle série je prostě skvělá.
Tentokrát jsme se dozvěděli více o minulosti Josiiny kolegyně Gretchen a jak to Josie neměla v předchozím životě vůbec snadné, tak o Gretchen se dá říct úplně to samé...
Kniha se opět četla velmi rychle, zhruba od poloviny jsem ji pak přečetla na jeden zátah...
Josie a Noah to je prostě úžasná dvojka, Noah je úplné zlatíčko... Vyšetřování bylo opět zajímavé a přesto, že jsem částečně tušila, kam se příběh bude ubírat a některé věci jsem věděla, že se stanou dřív než k nim skutečně došlo, tak mi to vůbec nevadilo a nutně jsem musela číst dál dokud jsem knihu nedočetla... Ale rozhodně jsem neodhadla vše.
Mě se přece jen o chloupek více líbil Matčin hrob, ale po prvních dvou dílech autorka zvedla laťku a já se nemůžu dočkat až vyjdou další díly této skvělé série a doudám, že se dalšího dílu dočkáme jestě letos...

Hodnocení 4,5*/5*

rumova_kulicka
27.04.2022 5 z 5

Tohle byla neskutečná jízda! Uf. Lisa prostě umí.

vraždy tajemství svědectví vyšetřování

Lisa Regan