Vražda bez soucitu
Catherine Shepherd
Julia Schwarzová a Florian Kessler série
Julia Schwarzová svou práci na pitevně miluje a se smrtí se umí vypořádat. Horší je to s nočními můrami, které ji v poslední době připravují o spánek. Soustředí se tedy raději na to, kdo mučil a zavraždil mladou policistku, kterou našli mrtvou v kufru jejího vlastního auta. Komisař Kessler nejdříve hledá vraha mezi dealery drog, kterým byla na stopě. Předpokládaný pachatel ale skončí pod koly vlaku a začnou se objevovat nové oběti. Když Julia konečně pochopí, jak spolu jednotlivé stopy souvisejí, dojde jí, že uvízla v síti manipulací a intrik nevypočitatelného sériového vraha.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2021 , CosmopolisOriginální název:
Nachtspiel, 2017
Docela dobré čtení. Chvílemi se mi Julia zdála naivnější, než by měla být, ale zvládla situaci celkem dobře. A nakonec i maminka se určitě trochu uklidní, když...
Kniha je velmi čtivá a strhující, dá se přečíst jedním dechem. Rozhodně je o něco lepší než první díl.
Kniha dodržuje v současnosti používané schémata, hemží se tu zde policistkami, patoložkou, homosexuály... Nepřekvapí také množství sexuálního násilí na mužích i ženách, tady se trochu více rozebírá toto prostředí na netu. Patoložka je trochu natvrdlá, není schopná adekvátně reagovat na jevy u ní v bytě a pouští se, kdovíproč do samostatného pátrání. Přesto se kniha dá dobře zvládnout, i když takových je mnoho.
Pocity z této knihy mám tak půl na půl. Chvílemi se mi líbila a bavila mě, chvílemi mi ale přišla překombinovaná a zvláštní.
Nenáročné oddechové pokračování mé další nové oblíbené série, knížka se mi velmi dobře četla, obě hlavní postavy jsem si oblíbila a už čekám na další díl.
Neurazí ale také nijak zvlášť nenadchne... Kniha se čte celkem dobře ale chybí tady.... no prostě tady něco chybí. Děj je od poloviny celkem předvídatelný a chování Julie mi přišlo občas dětinské a amatérské. Ale jako oddechové čtení u kterého nemusíte přemýšlet fajn.
Po delší době jsem se vrátila k těmto vyšetřovatelům. Příběh se mi líbil, soukromí Julie už mi bylo známé, takže mi ho autorka nemusela složitě objasňovat, což knize hodně pomohlo. Hlavní zápletku jsem ale odhadla hned a troufám si tvrdit, že to bude u většiny čtenářů stejně. Knihu proto hodnotím jako jednodušší, ale čtivou detektivku.
Julia je přizvána k zavražděné policistce Kim. Florian vraždu vyšetřuje. Smrt Kim je zahalena tajemstvím, jak je postupně odhalována, tak přibývá mrtvých, ale i něco odporného a hnusného. A Julii postupně nepřipadne jen role soudní lékařky, ale je nucena víc než kdy jindy vzpomínat na mrtvého bratra. Florian po boku svého nového parťáka hledají pravdu a důkazy. Křehký vztah Floriana a Julie coby dvou pracovně si blízkých lidí prochází zkouškou.
I přesto, že příběh není "krvavý", je "odporný" něčím jiným, něčím, co budu vždy odsuzovat. Těším se na nejen další díl a vyšetřování Julie a Floriana, ale i jejich vztah.
Četla se dobře...ale budu se opakovat....soudní lékařka stráví víc času vyšetřováním než na pitevně...divné..
Za mě je druhý díl série lepši než první. Kniha se čte dobře, plus ji přidává i sympatičnost hlavních postav. Pro má mě asi nějaké trhlinky děj, ale i tak hodnotím kladně.
Skvělý druhý díl....pro mne velmi zajímavá zápletka :-)
Napětí mi nechybělo od začátku do konce.
I zvláštní vztah mezi Julii a Floriánem bude ještě zajímavý.
Už se těším na další díl...
Další skvělá kniha, od této autorky. Kniha byla napínavá. Líbilo se mi jiskření mezi hlavními hrdiny.
20/21 Poklidná detektivka, libila se mi stejně jako první díl. Kdybych byla rejpal, musela bych samozřejmě říct, ze některé reakce aktérů byli velmi neprofesionální a asi spoustě věci se dalo zabránit.
Detektivka, která ničím nevybočuje z řady podobných. Líbilo se mi, že se povětšinou pořád něco dělo, vaty poměrně málo. Ale…
SPOILER: V knize jsou celkem tři dramatické scény (z nichž dvě dopadly tragicky), kdy osoby, u kterých předpokládáme, že vzhledem k svému profesionálnímu zařazení, budou postupovat jako odborníci, jenže ve všech třech případech tyto postavy jednaly naprosto hloupě, neprofesionálně, na vlastní pěst a tím přímo vběhly do spárů pachatele. Je jasné, že kdyby tak nejednaly, tak by vlastně většina knihy neměla o čem být. Tím pro mě celý příběh hodně pokulhává na věrohodnosti.
Mě se i druhý díl série líbil. Taková poklidná detektivka na víkendové čtení pod rozkvetlou třešní. Určitě si ráda přečtu další pokračování.
2020 | Vražda na blatech |
2021 | Vražda bez soucitu |
2021 | Vražda v ledu |
2022 | Vražda s nápovědou |
2022 | Vražda na hřišti |
Oproti prvnímu dílu je děj strhující a nemohla jsem se od čtení odtrhnout.