Vražda na hřišti
Catherine Shepherd
Julia Schwarzová a Florian Kessler série
U skluzavky na dětském hřišti je nalezena mrtvá mladá žena v bílých nabíraných šatech. Vlasy má spletené do copů a vypadá jako vzorná školačka. Při ohledání soudní lékařka Julia Schwarzová zjistí, že v jejím srdci vězí zlomený šíp. Nikde ale není žádná krev. Vyšetřování nabírá na obrátkách, když je na hřišti v sousedství objevena další mrtvá, opět s copánky a ve stejných šatech. Ukáže se, že dívky měly ještě něco společného – obě bojovaly se závislostí. Je jasné, že je má na svědomí stejný pachatel. Bude vraždit dál?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2022 , CosmopolisOriginální název:
Artiges Mädchen, 2020
Skvělé pokračování série.
Autorčin styl se mi líbí každým dílem víc a víc.
Florián a Julia jsou sehraná dvojka ve vyšetřování, spolu s Lenkou a Martinem.
Ani v této knize nechybí spád, čtivost a napětí až do konce příběhu.
Těším se o čem bude další pokračování.
Jednodušší detektivka, ne tak brutální jako některé podobné knihy. Oceňuji i zajímavé obálky, které spolu hezky ladí a jednotlivé knihy vedle sebe vypadají dobře.
Tato série detektivek se mi moc líbí. Líbí se mi jejich jednoduchost, nenáročnost.
Je pravda, že děj se docela táhl. Od začátku jsem si myslela že vrah je někdo jiný a nakonec mě to překvapilo. Doufám že bude brzo nový díl.
Tahle série patří k těm, u kterých jdu na jistotu. Kvalita je v podstatě pořád na stejné úrovni (zatím mne malinkato zklamal jen jeden díl), obálky jsou perfektní a skvěle k sobě ladí, ale hlavně mi vyhovuje styl vyprávění.
Příběh nás seznamuje nejen s postupem vyšetřování, ale také s příběhem oběti i pachatele. Čtenář má tak možnost postupně si vše poskládat do celkového obrazu a sám si může tipnout, kdo pachatel vlastně je.
Vražda na hřišti je svižná a napínavá detektivka. Krátké kapitoly, žádné zbytečné odbočky, děj je lehce prostoupen i osobní linkou hlavní vyšetřovatelské dvojice. A i když jsou případy násilné, neřadí se kniha mezi krváky (i toto zůstává stejné, jako u předchozích dílů).
Tato série detektivek se mi moc líbí. Možná jsem objevila kouzlo v jejich jednoduchosti, přímočarosti a nenáročnosti. Oceňuji i každou obálku z této série, jsou dokonalé.
I já budu dnes v hodnocení stručná a jen dodám, že další část série nevynechám !!!
Pomalu si začínám zvykat na knihy od autorky, nenáročné čtení, opravdu oddechová jednohubka na jeden večer 3,5*
Po dočtení knihy Vražda s nápovědou jsem se hned pustila do čtení dalšího dílu z této série detektivek o Julii Schwarzové - a nelituji. Případ mě opět vtáhl do děje od prvních stránek, byl propracovaný a poutavě napsaný. Námětem se mi nejspíš líbil tento díl nejvíce. Zaujal mě totiž vrahův styl, co se týče prezentace jeho obětí - i když možná u knihy Vražda v ledu byla ta zvrácenost poněkud "zajímavější". Ale musím přiznat, že mi tentokrát trvalo trochu déle knihu dočíst - přece jen neodsýpala tolik jako třeba předešlý díl.
série má poněkud nevyváženou kvalitu - pro mě slabší díl, jehož děj se neuvěřitelně táhnul a dlouhou dobu se nikam neposouval;
Veľmi dobrá krimi z pera tejto spisovateľky, ale stále čakám na to wau.
Páči sa mi štýl pisania, prostredie, všetko je super, až na malé ale.To ale, ktoré ma ťahá čítat bez prestania dňom i nocou.Nemá to k tomu už ďaleko, preto budem netrpezlivo čakať na ďalšiu krimi a tajne veriť, ze mi splní moje očakávania.Určite odporúčam, bolo to slušné počítáníčko.
Moje oblíbená dvojka Jullia a Florian, ona soudní lékařka a on kriminalista. Vždy se řeší závažné vraždy a většinou se Julia dostane svou pomocí kriminalistům do problémů. No problémů, spíš do ohrožení života. A stejným způsobem to má i Juliina asistentka Lenja. Někdo zavraždí ženu a učiní z ní panenku Barbie, nebyly to zrovna vzor ctností, závislačky. Jenže dle Julie a Floriana (a i "normálních" lidí) smrtí se lidi nenapraví, jenže vrah si pravděpodobně myslí opak, a tak nezůstane jen u jediné.
Tato série není krvelačná, funguje tu mozek Julie a Floriana, je to takové "přirozené", žádné přehnané super schopnosti hrdinů, není tu zbytečná omáčka okolo, děj plyne od začátku do konce. A tak doufám, že bude někdy následovat další díl.
Vynikající jako vždy!! Možná dokonce nejlepší díl série.. Pachatelem jsem byla překvapená..
2020 | Vražda na blatech |
2021 | Vražda bez soucitu |
2021 | Vražda v ledu |
2022 | Vražda s nápovědou |
2022 | Vražda na hřišti |
Svižným tempem napsaná detektivka. Děj rychle ubývá a oběti přibývají. Překvapilo mě kdo byl vrah. Hlavní hrdinové byli chytří, ale bohužel vrah rychlý. Určitě doporučuji