Kamenná opice

Kamenná opice
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435125/kamenna-opice-Cc3-435125.jpg 4 1174 1174

K přístavu na Long Islandu se blíží velká čínská nákladní loď s uprchlíky a lidskými otroky. Americkým úřadům se podařilo zjistit, že na palubě se nachází i mezinárodně hledaný zločinec zvaný Duch, a požádaly o spolupráci věhlasného detektiva Rhyma a jeho asistentku Sachsovou. Pobřežní hlídka se vydává Ducha zatknout, avšak loď podle všeho záměrně exploduje a Duch uniká na voru. Na pevninu se však dostávají také další dva vory, což Duch vnímá jako ohrožení vlastní osoby a začíná postupně vraždit někdejší spolupasažéry. Dvě rodiny naštěstí jeho běsnění přežijí a Duch mizí ve spletitém labyrintu čínské čtvrti v New Yorku, kde se mu dostává podpory podsvětí. Rhymovi nezbývá než se plně ponořit do čínské kultury, chce-li odhalit stopy, které ho nakonec dovedou k úspěchu anebo ke smrti... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Domino

The stone monkey, 2002

Romžiry
10.07.2017 5 z 5

Vynikající kniha, napínavá od začátku do konce. Pokud máte rádi detektivky se spoustou zvratů, doporučuji.

Půca4
05.04.2017 5 z 5

Já nemám slov, dokonalejšího autora detektivek jsem nikdy nečetla. Přestože bych řekla, že mě knížka o migrantech, politice a Číně nebude bavit, Deaver to umí podat tak, že mě skutečně bavila. Jeho knížky čtu vyloženě s chutí a nejraději sérii Lincolna Rhyma. Rozuzlení na konci knihy mě (jako vždy) vážně dostalo! Dokonalost, do poslední chvíle netušíte, nastanou změny, drobné detaily, jsou nalezeny nové důkazy a souvislosti, které do sebe najednou začnou zapadat a vy nestíháte koulet očima a přeskakovat na další řádky. Nemůžu se dočkat dalšího dílu s dokonalou dvojicí Amélie a Lincoln. Musím ale také zmínit dvě zklamání (POZOR SPOILER!!!!!), která jsem cítila společně s Amélií a jejím (ne)otěhotnění a Lincolnem a jeho novým přítelem, díky kterému, přestože nepřežil, dokázali prokouknout celou sabotáž a vyřešit případ. Za mě rozhodně 5*.

PS: Jak jste četli jméno Duch? Poprvé jsem ho přečetla jak [Dač], případ se ale jmenoval GHOSTKILL, takže to byl vážně [Duch]? xD

Schamila
21.03.2017 4 z 5

Za mě dobrý - nakoukla jsem do čínské čtvrti, poznala jsem mentalitu čínských přistěhovalců, fajn poznání úplně odlišné oblasti, bylo i napětí a v závěru takové zvraty, fakt síla - do poslední strany. Bezva detektivka - doporučuji všem, co se rádi seznámí i s jiným prostředím, mentalitou a neočekává jen krvavé vraždy na každém rohu ......

Red_
12.03.2017 4 z 5

Kamenná opice je moje třetí kniha od Deavera a musím říct, že se mi zatím na spisovateli líbí, jak dokáže zasadit zápletku do nepříliš tradičního děje. Nehledě na to, že dvojice detektivů mi přirostla k srdci.

bigben
08.03.2017 4 z 5

Lincoln Rhyme a Amelia Sachsova - dvojka, která nezkazí žádnou detektivku. Takže za mě dobré počtení.

Aichah
23.02.2017 4 z 5

Opět prima detektivka. Ve jménech jsem se trochu ztrácela,ale to nevadilo

maroni
31.01.2017 4 z 5

Další skvělý počin J. Deavera, kniha bavila :)

katka_dv
02.01.2017 4 z 5

Kniha má na Deavera neobvykle nízký počet zvratů; oceňuji zejména nepřekombinovaný závěr oproti „Hmyzounovi“. Nesouhlasím, že by knize chybělo něco, co vás donutí po přečtení trochu o ní popřemýšlet – je zde čínská kultura, problematika pašování lidí a uprchlíků. Ale strhávám hvězdičku za místy pomalý příběh a trochu nudu za opakující se výpisy důkazů z míst činů.

zpevSusannah
29.12.2016 3 z 5

Mno, já nevím. Zdá se mi to, nebo tento díl byl zatím nejslabší?
Za mě docela zdlouhavé a to, že se z Amélie postupně stává superžena, tomu moc nepřidává. Ba naopak!
Naštěstí zajímavé rozuzlení vše téměř zachránilo. Tentokrát za tři, pane Deaver.

tibicards1710
23.12.2016 4 z 5

Nie je to podla mna klasicka detektivka, ale skor taky dobrodruzny thriller. Citatel sa oboznami s cinskymi realiami, nauci sa nejedno cinske slovo a v knihe je vysvetleny system obchodovania s ludmi a ich zivotmi... Od nastupu na lod az po samotny zivot v Nadhernej zemi... Kniha sa mi zdala az prilis roztahana.

miloslav0399
18.12.2016 3 z 5

Průměrná kniha se středně zajímavou zápletkou. Osobní problémy Lincolna a Amelie jsou v tomto díle minimalizovány, kriminální rovina je zde tentokrát klíčová. Od prvních kapitol jsem si kladl otázku, proč pachatel dělá, to co dělá a velmi mě rozčilovalo, že si ji nekladou také vyšetřovatelé. Za minutu 12 k tomu však došlo, takže jsem aspoň částečně spokojený.

Nuny
14.12.2016 3 z 5

Bohužel tuto knihu jsem odložila a začala číst další díl. Nemohla jsem se začíst a nebavilo mě to. Téma o uprchlících není pro mě.

hana4834
10.12.2016 3 z 5

zajimavá kniha doporučuji

haWranka
23.11.2016 4 z 5

Opět velice dobře napsaná kniha. Bohužel mě tu více zajímala osobní stránka Lincolna a Amelie než případ samotný. Nějak jsem se nemohla začíst. Ale rozuzlení mě opět dostalo!

ivoiro
20.11.2016 5 z 5

Kniha mě opět dostala. Po začtení se jsem nemohl skončit. Nemohu hodnotit jinak jenom plným počtem bodů.

dominika2585
28.09.2016 5 z 5

Deaver opět nezklamal. Moc se mi líbilo téma pašování lidí, což je podle mě i velice originální. Líbil se mi také příchod nových postav, jako detektiva Li, a překvapující rozuzlení už byla jen třešnička na dortu další skvělé detektivky.

Lu89
16.08.2016 5 z 5

Velmi poutavý děj, škoda sympaťáka Sonnyho :) Nicméně min. za mě už by se v každém díle nemusela zmiňovat Améliina artritida, touha po dítěti a značka Lincolnova vozíku.

Miila
25.07.2016 3 z 5

Stálé opakování téhož a až moc politiky. Ale i tak zajímavé a občas nečekané. Například postava Sonnyho Li :-)

Aymira
24.06.2016 3 z 5

Určitě zatím nejslabší z knížek, které se týkají Lincolna Rhyma. Alespoň pro mě. Rozjezd pomalejší, hlavně ze začátku jsem měla problém se všemi těmi čínskými jmény - zapamatovat si kdo je kdo. Skutečnou identitu Ducha jsem odhalila poměrně brzy, proto byl pro mě asi závěr tentokrát bez výraznějšího zvratu a to je pro mě asi ten zásadní problém. Váhala jsem mezi čtyřmi a třemi hvězdičkami, nakonec jsem se přiklonila jen ke třem.

MissiPippi
27.03.2016 4 z 5

Ze série Lincoln Rhyme tuhle řadím mezi nejlepší. Tak jako u předchozího dílu se mi velice líbí střet několika kulturních společností. S detektivem Sonny Li vznikali dokonalé kontrastní situace. Kniha nebyla tak moc přehnaně nabitá akcí. Přesně podle mého gusta detektivních případů.