Kanibal z Nine Elms
Robert Bryndza
Kate Marshallová série
1. díl >
Před patnácti lety byla Kate Marshallová vycházející hvězdou londýnské policie. Dokázala vyřešit sledovaný případ nebezpečného a krutého sériového vraha s přiléhavou přezdívkou Kanibal z Nine Elms, i když přitom sama málem zemřela. Nyní Kate přednáší na univerzitě a snaží se vést poklidný život, když se minulost začne vracet. E-mail s žádostí o pomoc ji vtáhne nejen do právě probíhajícího vyšetřování vražd mladých dívek. Jejich modus operandi nebezpečně připomíná případ, který před patnácti lety vyřešila. Nevrací se jen vzpomínky. Vrah napodobitel chce dokončit započatou práci… A tak se i Kate musí vrátit k vyšetřování, aby dokončila tu svoji – chytit dalšího sériového vraha.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2019 , CosmopolisOriginální název:
Nine Elms, 2019
Bryndzovy hrdinky jsou bezesporu zajímavé, a i když to jsou většinou v jistých směrech asociálky, čtenář chápe jejich chování a tak nějak je má rád. Za sebe musím říct, že postava Kate Marshallové je mi výrazně sympatičtější, než kdy byla postava Eriky Fosterové z předchozí série.
Poslouchala jsem jako audiobook s Martinem Stránským - celkově knihu hodnotím velmi kladně, a to příběh i zpracování audioknihy.
Čtivé, poutavé. Autor celý příběh pojal jako druhou šanci, odvetu, což rozhodně vzbudilo můj zájem. Líbilo se mi soukromé vyšetřování Tristana a Kate, ale i dilema práce/syn. Jen závěr mě trochu zklamal, čekala jsem větší uzavření.
Po předchozích knížkách od autora jsem čekala o hodně více. Bohužel mne kniha zklamala, nedokázala mne vtáhnout do děje. :(
Audiokniha ve skvělém podání Martina Stránského. Četla jsem celou první sérii. První kapitoly a velmi rychlý rozjezd a pak po 15 letech se odvíjí skutečný příběh a kanibal se vrací. Soukromá vyšetřovatelka Kate je plnohodnotnou nástupkyni předchozí série. Těším se na další díl.
Brynza úžasný jako vždy.Nova vyšetřovatelka Kate sympatická,Tristan vtipný, inteligentní mladý muž, získal si mě.Konec trošku přitaženy za vlasy,ale i tak dávám plný počet.Tesim se na další díly
První díl nové série z Kate,která hned na začátku kariéry zažije pracovní i osobní šok,vypátrá vraha,ale po 15 letech se ojevil nový,který kopíruje sériového a říká jsi Fanoušek.Je to čtivě napsané,ale chvílemi dost brutálně popsané.Kdo rád čte Bryndzu nebude zklamaný.
Úplně mě to nechytlo, i když se rozhodně nejedná o nějaký propadák.
K žádné z postav jsem si nevytvořil žádný vztah a ani jsem jim či jejich pohnutkám příliš neporozuměl bez ohledu na to, zda šlo o klaďasy či záporáky. Zejména dění na temné straně příběhu mi přišlo (a dokonce dvakrát) zcela bez jakéhokoliv uchopení, byť uznávám, že úchylnost nemusí mít žádné racionální kořeny.
Prostě tak nějak jsem měl pocit, že postavy dělají to, co jim autor předepsal čistě mechanicky a bez života.
Další knihu z této série tedy zkoušet nebudu.
Audio načteno parádně.
Od autora to je snad moje první, řekla bych.
Pár momentů působilo přetaženě. Kate místy působila trochu nedůvěryhodně, nebo jak to říct. Chyběla mi i nějaká hlubší psychologie postav. Když jde o kriminálky, čekám, že proniknu víc do osobností padouchů. Knižní zvrhlíci jsou fajn :). Užívám si to s nimi (mám to přiznávat :)?)
Ale ve výsledku zklamaná nejsem a určitě si ráda přečtu nějaké další autorovy knihy.
Musím říct, že Robert nasadil zase laťku výš. Bylo to úplně jiné než série s Erikou a dost mile mě to překvapilo. Bylo tam sice dost absurdit, ale napětí to vynahradilo. Navíc jako audiokniha s hlasem Martina Stránského to bylo lepší než tištěná kniha.
O Bryndzových knihách jsem toho už hodně slyšela, tak jsem si vybrala tuhle. A řeknu vám, že vůbec není špatná. A určitě nebyla poslední, kterou jsem si od autora přečetla.
Jedním slovem - ZKLAMÁNÍ. Na to, jak jsem velká fanynka knih Roberta Bryndzy, se mi to nepíše snadno. Bohužel u této knihy jsem měla pocit, že to psal někdo zcela jiný. Nečetla se mi dobře a kdyby to nebyl dárek k Vánocům, tak bych ji ani nedočetla... V této sérii s největší pravděpodobností pokračovat nebudu. Bohužel.
Nemohu srovnat Eriku s Kate, jelikož je toto moje první kniha od Bryndzy. Kniha byla dobrá, místy jsem teda úplně všemu nevěřila, ale celkově jsem spokojená.
Pokaždé se těším, když zjistím, že vyšla nová kniha. U této mě první zarazil trošku název a bála jsem se, že kniha nebude v podobném duchu jako ostatní, ale byla skvělá. Chybělo mi nějakých 200 stran do konce, začala jsem číst a nemohla přestat - nakonec jsem skončila, ale s přečtenou knihou a hodiny ukazovaly jednu ráno:D. Takže určitě doporučuji
detektivní a krimi romány napětí sérioví vrazi krimi thrillery pro ženy
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Mnohem lepší vyšetřovatelka než prudérní Fosterova. Tristan také velice sympatický a tvoří příjemnou dvojici. Kniha drží příjemné napětí, ke konci se trochu vleče. Pěkný start série.