Karel IV. - Tajný deník

Karel IV. - Tajný deník
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550926/bmid_karel-iv-tajny-denik.jpg 4 215 215

Lucemburská pentalogie série

1. díl >

Slyšte svědectví o životě a duši Otce vlasti, schopného a obratného panovníka, dobrého přítele, oddaného manžela a laskavého rodiče, člověka milujícího, neúnavně budujícího, pevného v zásadách i tápajícího; muže, jenž v České zemi našel svůj domov. Více než šest století uplynulo od chvíle, kdy Karel IV., český král a římský císař, svěřil své myšlenky a nejhlubší pocity pergamenu. O jeho oficiálním životě bylo napsáno mnoho, jeho ale jenom svému deníku svěřil vzpomínky na dětství, na milovanou matku, královnu Elišku Přemyslovnu, a na svého otce, českého krále Jana Lucemburského, se kterým měl velmi komplikovaný vztah. Jeho myšlenky patřily i všem čtyřem manželkám a dětem, zejména malému synkovi, pozdějšímu českému a římskému králi Václavovi IV.... celý text

Bezantina
11.09.2014

No já nevím, když čtu ty pozitivní komentáře ostatních čtenářů, tak se skoro stydím tady napsat ten svůj negativní.. Děj mne zpočátku zaujal a dobře se i četl, ale postupně jako kdyby "houstl a lepil se" jako nějaká kaše, byl těžkopádný a pro mne čím dál více nezajímavý. Knihu jsem sice dočetla, ale byla pro mne zklamáním.

niknikita
02.06.2014 5 z 5

Pro mne je tohle "kniha knih" a moc bych si přála ještě další díly. Prostě tady mám málo hvězdiček :-)

Cartimmandua
10.05.2014 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem...a rozhodně to nebylo naposledy. Doporučuji všem zájemcům o historii.

niknikita
23.04.2014 5 z 5

Už ta krásná obálka a můj oblíbený Karel IV . - no a nekup to zrovna dnes, když je výhoda bez patnáctiprocentní daně :-))