Karibu Keňa

Karibu Keňa
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214807/mid_karibu-kena-214807.jpg 4 82 82

Sára Ječmínková se po zklamání v osobním životě rozhodne začít znovu – a to od základu. Rodnou zemi nechává za zády a jako delegátka cestovní kanceláře odjíždí do Keni. Ta jí hned od první chvíle učaruje a její život dostává nový rozměr.

kalda
06.08.2014 5 z 5

Velmi povedená a čtivá kniha. Člověk poulí oči, jak to v té Keni chodí. Asi bych neměl tu odvahu se tam vydat. Další z titulů, které otevírají oči...

trz
04.08.2014

Jak někdo Hanku začne číst, má chuť v jejích příbězích pokračovat, ač jsou drsné... Prostě á la realita.

boruvkajitiha
29.07.2014

Další působivý titul nadané autorky nemůže nechat nikoho chladným.Působivý román mě pohltil.

Marie Šedivá
24.07.2014 5 z 5

Přečetla jsem všechny knihy Hanky Hindrákové. Krása. Jedna kniha lepší než druhá. A Sára je jako moje kamarádka, která se vdala do Tunisu. Absolutně jiná kultura a každá si myslí, že se ten její změní,......

lucull
17.06.2014 3 z 5

Tahle tematika "Afrika" se mi libí, na knihu jsem se těšila. Avšak nebylo to úplně ono. Neříkám, že bych z knihy byla zklamaná, ale očekávala jsem více. Vylíčení postav mi přišlo příliš strohé, spousta scének byla zestručněna. Člověk chtěl vědět více. Více stran by příběhu neublížilo, protože ve své podstatě byl zajímavý.

alnahu
17.06.2014 5 z 5

"Vítejte v Keni" -výstižný titul-popisuje příběh ženy Sáry ,která je okouzlená Afrikou, ale i africkým mužem z kmene Luo. Ovšem nějak zapomněla na to ,že zde přetrvává tradice mnohoženství,která je pro Sáru z Čech nepřijatelná.

Slavkam
13.04.2014 1 z 5

Dějově slátanina, postavy ploché, pořádně se o nich nic nedozvíme, zápletky a jejich řešení jsou nevěrohodné. Znalost prostředí je jistě k užitku, ale knihu to nezachrání. Pro čtenáře červené knihovny asi vítané, jinak ztráta času.

Verunk
20.03.2014 5 z 5

Krásná oddechová kniha

gumkacik
22.02.2014 1 z 5

Přiznám se dobrovolně, že románky pro ženy mi připadají přihlouplé, a proto je nečtu. Náhodou jsem zabloudila k této knize, která mě v mé averzi jen utvrdila. Nepopírám, že je příběh podán čtivě. Ovšem děj! Čeští turisté v Africe nepůsobí cool, ale spíš směšně (viz scéna záchrany pana Janouška a hysterický výlev jeho manželky). Postavy turistů nejsou ani náznakem vykreslené. Najednou se mluví o nějaké „slečně Lence“ nebo nějakém abstraktním dítěti – Aničce, pokud se do děje náhodou hodí. Hlavní hrdinka je velmi naivní žena (znuděná či otrávená Evropou), která si vysnila, že její životní štěstí na ni čeká v Africe. Přitom nebere v potaz kulturní rozdíly, a když na ně narazí, je jimi doslova šokována: „To tě nenapadlo, že mi to jako Evropance bude vadit?“ Čtenáři se chce dodat „A tebe nenapadlo, že pro něj – Afričana – je to naprosto přirozené?“ Konec knihy mě doslova dostal do kolen. Mohu jen poznamenat, že myšlenkové pochody hlavní hrdinky jsou mi velkou záhadou.

karbulka
03.07.2013 5 z 5

Skvělá knížka, přečetla jsem ji jedním dechem...jedinou vadou bylo, že je tak krátká.

between
27.03.2013 5 z 5

Pěkná zářící obálka. Ačkoliv asi nejsem cílová skupina knihy, tak se to četlo dobře. Mělo to spád.
To žirafí centrum ve mně vyvolalo vlastní vzpomínky. :-)