Kaštánek
Søren Sveistrup
Podmanivý thriller od autora dánského seriálového hitu Zločin. Na předměstí Kodaně je nalezena zavražděná žena. Na místě činu policie objeví panáčka z kaštanů, na němž je otisk prstu patřící zmizelé dívce, jejíž případ byl dávno uzavřen. Krátce nato dojde k další vraždě. Další znetvořené tělo, další kaštanová figurka. Vyšetřovatelé bojují s časem, neznají však motiv a pachatel si s nimi nelítostně zahrává. Dokáží ho zastavit dřív, než se objeví další panáček? A jak s vraždami souvisí případ zmizelé školačky?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2019 , Kniha ZlínOriginální název:
Kastanjemanden, 2018
Kaštánek byl skvělý! Z mého pohledu je to konečně kniha, kolem které není zbytečný povyk a opravdu stojí za přečtení. Dějově je kniha opravdu dobře zpracovaná. Vystupuje v ní spoustu postav, dochází k řadě událostí a i když se vám bude zdát, že se dostáváte ke kapitolám, které jsou zbytečné, tak věřte tomu, že nejsou. Nakonec do sebe všechno zapadne a uvidíte, že vše spolu souvisí. Konečně kniha, u které musíte trochu přemýšlet. Viníka jsem neodhadla absolutně vůbec, ale troufám si říct, že to ani nejde - náznaků je opravdu hodně málo (na bližší zkoumání bych si musela příběh přečíst znova). Za mě opravdu povedený thriller.
Skvělá atmosféra, rafinovaná zápletka, a ta obálka....detektivka se vším všudy přesně podle mého gusta!
Noví vyšetřovalé, Dánsko a perfektní zápletka - naprostá paráda! Po dlouhé době thriller, který mě chytl hned na prvních stranách a který jsem musela přečíst prakticky na jeden zátah. Kéž by autor v psaní pokračoval. Doporučuji!
Dánsko dánská literatura napětí sérioví vrazi severské krimi únosy dětí Kodaň dánské detektivky zfilmováno – TV seriál kriminální thrillery
To byla jízda!
Zajímavá zápletka, všechny postavy vykresleny tak akorát, kniha se neutápí v psychických problémech hlavních hrdinů, což se někdy autorům stává, ale zároveň nejsou postavy ploché. Nemohla jsem se od příběhu odtrhnout, byla jsem napnutá, kdo za tím vším stojí (a překvapilo mě to).