Magie mrtvých
Ilona Andrews
Kate Daniels série
1. díl >
Atlanta by byla příjemným místem k životu, jen kdyby nebylo magie… Když magie pohltí svět, objevují se monstra a odpadlí mágové spřádají svá kouzla. Pistole se zasekávají a auta odmítají startovat. Ale pak se technologie znovu přihlásí o slovo a magie ustoupí stejně nevypočitatelně, jako se předtím objevila. Jen po ní zbudou nejrůznější druhy paranormálních problémů. Kate Daniels, žoldačka, které se smůla lepí na paty a do kapsy má hluboko, se živí odstraňováním právě takovýchto magických potíží. Ale když je zavražděn její opatrovník, honba za spravedlností ji vtáhne do mocenských bojů mezi dvěma nejsilnějšími frakcemi magických bytostí v Atlantě. Mezi Pány mrtvých, nekromanty ovládajícími upíry, a Smečku, polovojenský klan kožoměnců. Tyto dvě strany se vzájemně obviňují ze série nezvyklých vražd – a smrt Katina opatrovníka by s tou záhadou mohla být spojená. Obě organizace na Kate vytrvale tlačí, aby případ vyřešila a ona si začíná uvědomovat, že si ukousla větší sousto, než dokáže zvládnout…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2011 , Fantom PrintOriginální název:
Magic Bites, 2007
Chvíľu mi trvalo, kym som sa dokázala poriadne začítať, no ako prišiel na scénu pan šeliem, tak to začalo byt hneď zaujimavejsie. Svet kde vládne svetu mágia, netradičné poňatie upirov a tz. Ľudu, Smecka a hrdinka ovladajuca magiu s nejasnym povodom dávajú dokopy celkom čtivy pribeh. Rozhodne odporucam milovnikom fantasy.
Od začátku hodně čtivý, zajímavá zápletka, kde neni celkem dlouho jasný, kdo že je ten zlej. Docela neobvyklý pojetí upírů. Magie je tady celkem zajímavá, obvzlášť ta magická "apokalypsa". V knize je hned několik zajímavých charakterů, které si oblíbíte, nejen hlavní hrdinka. Určitě doporučuju, pokud máte rádi fantasy, kde figuruje magie, upíři, kožoměnci a další zajímavý bytosti...
Musím uznat, že z počátku jsem se neorientovala a chtěla knihu odložit, ale jakmile došlo na první setkání Kate a Currana a na slova " Načičiči" kniha mě nepustila a donutila číst dál a dál a dál...... Miluji tuhle sérii! Rozhodně doporučuji už jenom kvůli těm slovům:D
Kniha se mi líbila, jenom jsem tam postrádala trochu víc té akce. A chvilku mi trvalo zorientovat se ve všech těch rasách :)
Panebože... To je první slovo, které mě napadlo po přečtení této knihy.
Magie Mrtvých mě doslova uchvátila.
Nenudilo mě to, pobavilo, a trochu rozesmutnilo, při té záležitosti s Crestem.
Těším se na druhý díl ( vlastně ho už mám rozečtený :D ).
Tuto knihu opravdu doporučuji :).
Konečně taky něco jiného. Magická apokalypsa se mi líbí a není to nic čemu bych nemohla uvěřit. Líbí se mi popisy míst, humor hlavní hrdinky, vedlejší postavy...
Pro mě nej série. Lepší než Noční lovci, Mercedes a všecky dohromady.
Zatím se to dobře rozvíjí, ale (po přečtení sérií o Rachel Morgan a Mercedes Thompson atd.) nemůžu si pomoct a mám dojem, že už to tady bylo...
Nesnáším nedočtené knížky, ale nemůžu si pomoct. Přečetla jsem sto stran a do každé jsem se musela nutit. Vážně mě to nebavilo.
Zajímavá urban fantasy. Kniha i příběh se mi líbil, je to takové příjemné, napínavé fantasy čtení. Pravdou je, že moje nadšení z této knihy nebylo třeba až tak velké jako ze série s Mercy od Patricie Briggs.
Velké plus za inovativní pohled na upíry a to, že jsou "ovládáni" a jak. Dobře vykreslené prostředí a atmosféra města poznamenaného vlivem magie. Kate docela ujde, ale upřímně řečeno ničím nepřekvapí. Jediným otazníkem, který vyvolává - což byl samozřejmě záměr autorky - je její původ, vepsaný v její krvi. Trochu méně zajímavý byl její vztah s Pánem šelem - mimochodem myslím, že se tak v nějakém filmu nazýval Tarzan - od odporu a pouhé nutnosti vzájemné spolupráce až k opatrné náklonnosti, která jistě přeroste v něco většího. Alespoň to tak tipuji.
Určitě si přečtu další díly, abych věděla, jak to bude pokračovat.
Kate Daniels je rozhodně lepší než Alex Craft, ale zase horší než Anita Blake.
Nicméně všechny tyto ženské mají něco společného. Neuznávají autoritu. A mají stejně prořízlou hubu :D Možná proto jsou tak skvělé.
U těch akčních hlavních hrdinek jsem zvyklá na to, že bojují se zbraní s velkou ráží. Tato má jen meč :oD Ale umí to s ním, tím pádem je to stejně nebezpečná jako ty s nabitou puškou .
Ale ten příběh se mi líbil a jsem zvědavá na další díly. Akce, humor, akce, akce.. Doporučuji!
http://spacewithbooks.blogspot.cz/2013/08/recenze-magie-mrtvych-kate-daniels-1.html (Tady najdete celou recenzi)
knížku jsem rozečetla ale nějak jsem se do ní nemohla dostat, ale určitě ji mám vplánu dočíst :-)
Jako první kniha ze série mě nijak neoslnila. Chvíli to trvalo než jsem se zorientovala v novém světě. Ke druhému dílu jsem se musela přemlouvat, ale rozhodně nelituji. S každým dílem se série zlepšuje.
Ze začátku nudný, zdlouhavý. Pak se příběh pomalu rozjížděl a na konci knihy jsem byla vážně nadšená. Vtipné vsuvky byly úžasné. Věřím, že celá série se mi bude moc líbit.
Podle hodnocení ostatních uživatelů uzavírám, že to bude asi mnou, ale pro mne osobně byla kniha velice špatně čitelná. Nebyla jsem schopná pobrat autorčin slovosled a celou dobu jsem měla dojem, jako bych četla latinu. Nedošla jsem ani do půlky a knihu zavřela a vracím do knihovny. I když s politováním.
Takže další série, kterou si samozřejmě musím pořídit, i když už knížky pomalu nemám kam dávat
Jedna z nejlepších urban fantasy, co jsem četla. Kniha plyne a ani nevíte jak a jste na konci. Svět je vymyšlen originálně a ani se moc neopičí po jiných...
2011 | Magie mrtvých |
2014 | Magie střelného prachu |
2011 | Magie útočí |
2015 | Magie ničivá |
2012 | Magie krve |
Tak tohle je teda oříšek. Na jedné straně nesmírně sympatická hlavní postava, humor a samozřejmě Pán šelem. Na druhé straně občasná nesmyslnost, která ale dokáže pěkně vytočit. Kolikrát se mi stalo, že čtu, čtu a ani nevím o čem, nějak jsem se ve stylu autorů neustále ztrácela. Tři hvězdičky jsou především za Kate a Currana, kteří celou knížku táhnou a nespomalí je ani pokulhávající děj :-)