Mlha nad Shadow Sands

Mlha nad Shadow Sands
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454903/bmid_mlha-nad-shadow-sands-qRG-454903.png 4 2118 2118

Kate Marshallová série

Kate Marshallová a její asistent Tristan Harper vyšetřují další zapeklitý případ. Jak spolu souvisí zmizení mladých lidí a oblast Shadow Sands? A jakou roli hraje hustá anglická mlha? Při potápění ve vodní nádrži Shadow Sands objeví Kate Marshallová mrtvé tělo mladíka, který býval vynikajícím plavcem. Přivolaní policisté případ označí za tragickou nehodu, přestože má Kate své pochybnosti. Postupně se pochybností a otázek vynořuje víc: Proč si šla oběť zaplavat uprostřed noci? Proč jeho zranění neodpovídají policejnímu scénáři? A proč je mrtvých těl, která se v nádrži našla, víc? Je to jen nešťastná souhra náhod, nebo úkladný vrah zneužívá toho, že na něj nikdo nevidí? Kate si je jistá, že okolo rezervoáru Shadow Sands se toho děje víc, než se na první pohled zdá, obzvlášť když v okolí padne hustá mlha. Lidé už roky tiše mizí, a když se ztratí další mladá žena, Kate a její asistent Tristan mají podle indicií jen několik dní na to, aby ji zachránili před stejným osudem.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Cosmopolis

Shadow Sands, 2020

Trolice
05.05.2021 5 z 5

Šikovnej chlapík ten Bryndza:-D tentokrát mě dokázal hodně vtáhnout do děje, bylo to napínavé a těším na další díl

HDosoudilová
03.05.2021 4 z 5

Thrillery Roberta Bryndzy patří k mým srdcovkám. Moc mě baví autorův styl psaní, napětí v knihách, zajímavé zápletky a čtivost. Ne jinak je tomu i v této knize.
Druhý případ Kate Marshallové mě moc bavil. Byť tato soukromá vyšetřovatelka mi zatím tolik k srdci nepřirostla jako Erika Fosterová z první série. Ale rozhodně je její postava také dost zajímavá.
Samotná zápletka je skvělá. Na rozdíl od jiných knih jsem měla pocit, že čtu reálný příběh. Tajemná nádrž, ve které se občas objeví mrtvé tělo. To zní zajímavě a bohužel se to i děje. Vrah mě sice moc nepřekvapil, měla jsem toto podezření. Nijak mi to ale nevadí.
Co se týče celkového hodnocení, plný počet bohužel dát nemůžu. V jistých pasážích byly jisté nesrovnalosti, které mi neseděly. Charaktery postav mohly být více vykreslené a taky si myslím, že takto rozsáhlé soukromé vyšetřování by Erice a Tristanovi jen tak neprošlo...
Pokud to však budu brát jen jako vymyšlený příběh a neřešit detaily, bylo to super napínavé čtení. Moc mě to bavilo a už se těším na další Robertovu knihu.

Páájinka
02.05.2021 5 z 5

Četla jsem, dokud jsem nedočetla. Bryndza umí psát tak, že to ani jinak nejde.

HanulkaK.
01.05.2021 5 z 5

Četla se jedním dechem, těším se na pokračování. Bavila mě asi nejvíc z Bryndzových knih.

Emberas
01.05.2021 3 z 5

Tato Bryndzova kniha mě tolik neoslovila, přišla mi trochu vařená z vody. I tak mi ale spisovatelův styl sedí, a proto dávám lehce nadprůměrné hodnocení.

mats379
29.04.2021 2 z 5

Bohužel velké zklamání. Autor se snaží vyvolat, děs, hrůzu a napětí, ale nedaří se mu to ani trochu. Pro mě únavné, dlouhé a nudné čtení bez špetky humoru.

pipa36
24.04.2021 5 z 5

Promyšlené, napínavé, rozhodně doporučuji k přečtení.
Pokud knihu opět srovnám s předchozí sérií, Kate je mi v mnoha směrech sympatičtější, než kdy byla Erika - je taková uvěřitelnější, normálnější.
Poslouchala jsem jako audioknihu s Martinem Stránským.

Safrika
22.04.2021 4 z 5

Fajne cteni,melo to spad a bylo to pro me zajimave. Tesim se na dalsi dily, tak jako u Eriky.

emilieselden
20.04.2021 3 z 5

Možné spoilery!
Neměla jsem od ní žádná velká očekávání, ale překvapila. Rozhodně byla lepší než Kanibal. Zajímavý příběh, žádné velké nelogičnosti, vrah samozřejmě sadistický psychopat, jinak by to nebylo ono. A pozor, Tristan je gay! To tam nemůže chybět. Jinak by to ani nebyl R. Bryndza.

m.valova
20.04.2021 5 z 5

Typický Bryndza,nezklamal...krátké kapitoly,čtivé a za mě lepší než kanibal,Kate a Tristana, jsem si zase více oblíbila a pachatele jsem si tak trochu myslela..budu se těšit na další díly.

Nixa
19.04.2021 5 z 5

Já jsem opět spokojená. Napínavé a čtivé. Knihy od Bryndzy mám ráda a jeho styl psaní mi sedí. Kapitoly jsou krátké a končí tak, že musíte číst dál, takže knížku vždy slupnete jako malinu. Série s Kate Marshall se mi líbí, ale už bych si zase ráda přečetla i něco nového o Erice.

nicole1990
18.04.2021 5 z 5

Mlha nad Shadow Sands se mi líbila o trošku víc než kanibal. Sice mi stále chybí Eriky tým série s Erikou se mi líbila víc tak i Kate je fajn a její tým je super. Snad brzy výjde další díl.

Toňula
18.04.2021 5 z 5

Jsem stejně nadšená jako u předchozího dílu, strhující děj dalšího případu sympatické dvojice detektivů nenechá vydechnout až do konce, kdy mi bylo skoro líto, že je případ vyřešen. Bravo, Roberte!

zdendula31
18.04.2021 5 z 5

S každou napsanou knihou je Bryndza lepší a lepší..

ElleNora
17.04.2021 4 z 5

Knihu jsem si už dlouho chtěla přečíst, bohužel mi to po Kanibalovi chvíli trvalo.
Vrah mě tentokrát překvapil, líbil se mi vývoj známých postav. Jsem trochu skeptická ke skutečnosti, jak Jake nahlíží na svého otce. Bylo zajímavé sledovat rozhovor Kate a Petera. I po tom se mu svěřila s případem, jako kdyby si jeho úsudku cenila...

terenkoza74
12.04.2021 4 z 5

Knihu jsem četla hned po Kanibalovi. Čtivá záležitost, zajímaví hrdinové. Těším se na další příběh s Kate a Tristanem.

alzbeta4340
11.04.2021 4 z 5

Kniha se mi četla snadno, byla pro mě čtivější i než předcházející Kanibal. Dějová linka je ale dost jednoduchá, vyšetřování běželo přímou cestou, odboček a překvapení bylo pomálu. Líbí se mi ovšem soukromí Kate i Tristana, budoucnost jejich životů bude určitě zajímavá i v případných dalších dílech.

Ejv
10.04.2021 3 z 5

Opět super detektivka! Těším se na další případ Kate Marhallové! :)

helenkan
08.04.2021 5 z 5

Opět skvělé dílo od pana Bryndzy. Odložit jsem to nedokázala dokud nebyl konec a já se nedozvěděla kdo je vrah. A zase překvápko. Neuhádla. :-)) Už se těším na další.

harena
08.04.2021 5 z 5

Robert je knihu od knihy lepší, a tento díl se mi zdál prozatím nejlepší. Tentokrát se mi tip na vraha vůbec nepovedl, takže na konci bylo velké překvapení. Skvělý detektivní thriller, který jsem četla se zatajeným dechem až do poslední stránky. Kate už deset let abstinuje a ani nepracuje u policie, ale když sama objeví při potápění mrtvolu, začne se svým asistentem po vrahovi pátrat. Tento díl se panu Bryndzovi povedl, i násilí tu bylo míň, než u kanibala, takže bych s chutí hned začala číst pokračování.