Kavárna s vůní perníčků - Laurie Gilmore | Databáze knih

Kavárna s vůní perníčků

Kavárna s vůní perníčků
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543060/bmid_kavarna-s-vuni-pernicku.jpg 3 309 309

Přístav snů série

1. díl

Když Jeanie dostane od své tety klíče od Kavárny s vůní perníčků, neváhá, chopí se šance a přestěhuje se do malého městečka Dream Harbour. Logan, místní farmář, je naoko trochu bručoun, ale všichni dobře vědí, že je to jen maska a pod flanelovou košilí se skrývá srdce ze zlata. To brzy zjistí i Jeanie, které Logan od samotného začátku pomáhá zapadnout do trochu potrhlého, ale o to milejšího města. Kolik šálků kávy bude muset Jeanie připravit a Logan vypít, než jim dojde to, co celé město už dávno ví?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis

The Pumpkin Spice Café, 2023

leny.wood
12.10.2024 2 z 5

Tohle bych označila jako dobrej marketing, a to i přes kauzu s šílenou českou obálkou a překladem názvu, kdy příjemný originál byl nahrazen českou hrůzou. To, že byl u českého překladu vynechán playlist na Spotify, vyčítám hodně, protože je skvělý.
Příběh jako takový je předvídatelný (jak jinak), ale s tím člověk tyhle knížky čte. Ale mě to nebavilo, bylo to až moc jednoduché, chudá výstavba textu, chyběla tomu čtivost a takové "to něco", co romantika má. A intimní scény tu působily nepatřičně a spíš byly ke škodě (prostě nejde psát tak nějak mile a pak se pokoušet o rádoby erotiku). A avizovaná podzimní atmosféra na mě taky nedýchla.
Pozitivum: byly chvíle, ve kterých jsem se zasmála a plus je, že má Logan hedvábničky a alpaku (vím, že je to malichernost, ale pro tyhle dva zvířecí druhy mám holt slabost).
Celkově jsem však zklamaná, čekala jsem víc. S autorkou pokračovat nebudu.

katst
11.10.2024 3 z 5

(SPOILER) Největším lákadlem knihy, je bezesporu její krásná obálka, která se víc než hodí do těchto podzimních dnů.

Co se samotného děje týká, je to spíš podprůměrný, dost naivní a ničím překvapivý nebo zajímavý romantický příběh.

Rádoby detektivní zápletka není příliš uvěřitelná a žhavý závěr knihy, je tak nějak jako pěst na oko, jakoby tam ani nepařil a byl navíc… Jak kdyby si autorka náhle vzpomněla, že by to chtělo něco víc ,hot…

Asi jsem měla velká očekávání.
Přála jsem si, aby kniha byla plná hřejivé podzimní atmosféry, podzimní výzdoby, typicky podzimních činností a opravdu plná vůně perníčků a horkého dýňového ,latté, ale všeho je tam jen okrajově a nijak zvlášť vás nenaladí.

Prostě nenáročná oddechovka, která neurazí, ale žádný velký dojem také nezanechá.

Holubka
11.10.2024 4 z 5

Bylo to takové, jak nazvala Jeanie Logana. Rozkošně miloučké. Na podzimní odpoledne ideální. Milé, vtipné a docela sexy.

Lovana
10.10.2024 4 z 5

Když jsem tuhle knihu viděla, hned jsem věděla, že ji chci číst, a to co nejdřív, protože se příběh odehrává na podzim, který v době, kdy jsem knihu četla byl i za mými okny.
Do příběhu jsem se ponořila velmi rychle, jakožto milovnice seriálu Gilmorova děvčata na mě úplně dýchla podobná atmosféra, jako při jakémkoliv návratu do Stars Hollow. Což bylo podpořeno tím, že se jedná o maloměsto v Nové Anglii, jejíž částí je mimo jiné i Connecticut, hned z kraje příběhu se dostaneme na schůzi městské rady, hlavní mužská postava nosí flanelovou košili, velkou roli v knize má samozřejmě také káva, prostě těch podobností tam bylo hodně.
Hlavní hrdiny jsem si rychle oblíbila, bavily mě jejich rozhovory, „lovení duchů“, chytání stánku atd. Hodně jsem si kromě ústřední dvojice oblíbila i další postavy, mimo jiné Annie a Hazel a Loganovu babičku. Pokud jde o romantickou linku, tak jak to u takových knih bývá už na začátku čtenář ví, jak to dopadne, ale mně to u takových knih vůbec nebaví. Mrzí mě, že hlavní problém, který se v knize objevil se mohl vyřešit velmi rychle, stačilo by, kdyby spolu hlavní hrdinové mluvili na rovinu, ale to tak bohužel v takovýchto romantických oddechovkách bývá. Jsem ráda, že alespoň se problém vyřešil rychle a netáhlo se to půl knihy.
Druhou výtku bych měla poněkud k překladu. V originále se kniha jmenuje The Pumpkin Spice Café a mně osobně teda podzim daleko více evokují právě dýně a potažmo dýňové latte (i když ho sama nepiju) a perníčky mám spojené spíš se zimou a Vánocemi. Kromě názvu se toto opakuje i v knize, kdy kromě dýňového latte bývají změněny právě i různé dobroty, které se v příběhu podávají, na perníčky.
Každopádně si určitě přečtu i další díly, jednak se moc ráda vrátím do známého prostředí a za známými postavami a také se těším na to, kde a kdy se další díly odehrávají. A hned druhý díl bude v knihkupectví, to si nemůžu nechat ujít. Možná se konečně přemluvím i k tomu, abych si přečetla knihu v angličtině.

Hodnocení 4*/5*

Jaruš71
09.10.2024 5 z 5

Odpočinková podzimní jednohubka, snad se brzy dočkáme dalších dílů.

Verresa
09.10.2024 4 z 5

Po knize jsem sáhla kvůli klidnému a pohodovému čtení s příměsí podzimu a krásné obálky. Knihu jsem si užila, byla rychle přečtená, postavy zajímavé a chování města, jako komunity moc pěkné. Na odpočinkové odpoledne s čajem doporučuju.

Zonia0118
06.10.2024 5 z 5

Na tuto knihu jsem se moc těšila a nezklamala. Já jsem z knihy nadšená. Perfektní podzimní a oddechový příběh, plný romantiky, perníčků a kafe :D Za mě skvělá kniha

Knihomolka97
02.10.2024 3 z 5

(SPOILER) Jestli je nějaká kniha, na kterou jsem se tento podzim nejvíc těšila, tak je to právě tato. Kaviareň Pumpkin Spice neboli u nás přeložená Kavárna s vůní perníčků. Knihu jsem zaznamenala loni, hned mě zaujala nádhernou obálkou a jaká to byla tedy radost po zjištění, že bude překlad. Bohužel je to ale jen další tuctový příběh, který není ničím extra výjimečný a je lehce zapomenutelný. Čekala jsem tedy o hodně víc. Čekala jsem, že si lehnu pod deku, užiju si hezký romantický příběh a dýchne na mě podzimní atmosféra. A to se nestalo. Příběh je nemasný neslaný, předvídatelný až to bolí. Mezi hlavními hrdiny vzplane láska skoro na první pohled a já jim to nežrala. Často bylo zmiňováno jméno bývalé přítelkyně Logana, což mi brzy začalo docela vadit.

Autorka se pokusila i o takovou lehce detektivní zápletku, což bylo na jednu stranu fajn zpestření, ale asi bych se bez ní obešla a radši bych si vychutnala části z kavárny - přípravy kávy a podobně, to mi tu chybělo. Znáte film Čokoláda? Kde je tak nádherná magická atmosféra a při výrobě čokolády se vám sbíhají sliny? Tak nějak jsem myslela, že podobný pocit budu mít i tady a ono jaksi nic.
Nebudu se v tom dál pitvat, jednoduše jsem nedostala to, co jsem očekávala. A přitom to byl tak skvělý nápad na příběh! :/

Další díly si ale ujít nenechám, protože si myslím, že budou lepší.

Jane2016
01.10.2024 5 z 5

Po přečtení tohoto příběhu Vám mohu s klidným srdcem říct, že neznám knihu, která by se více hodila do podzimního období. Vůně perníčků, hřejivá kavárna, ale samozřejmě i jeden fešák ve flanelové košili! Na tohle všechno se můžete v knize těšit.

Nemohla jsem si nevšimnout menší kauzy, která se ohledně knihy vyrojila. Tedy, že obálka je vytvořena umělou inteligencí a že není tak pěkná jako originál. Přiznám se, že obálka byla první věc, co mě na této knize zaujala. Každopádně po nalezení originálu jsem také maličko zklamaná. Přece jen z originální obálky na mě ta podzimní atmosféra působí více. Co na ni říkáte Vy?

Samotný příběh si mě ale získal hned. Opravdu jsem se díky němu nacítila na přicházející atmosféru podzimu. Milostný románek hlavních hrdinů se mi také moc líbil. Nechyběly úlomky z minulosti, ale i otázky vzájemné důvěry. Nadchla mě i lehce detektivní linka. Zkrátka všechno v knize mi sedělo!

Pokud hledáte opravdu krásnou knihu s hřejivým příběhem, kterou budete moc číst v období podzimu, tak by Vás tahle kniha neměla minout.

Varjohukka
29.09.2024 5 z 5

Po psychickém vypětí z knihy Ghúl jsem potřebovala nějakou pohodovou četbu. V obchodě mi padl pohled na Kavárnu s vůní perníčků a to bylo přesně to pravé ořechové. Tzv. "feel good" čtení s nádechem Gilmorek a městečka Stars Hollow. Však si taky autorka vybrala pseudonym Laurie Gilmorová.

Městečko Dream Harbor je (stejně jako Stars Hollow) to pravé místo, kde byste chtěli žít a vést kavárnu. Tak se to poštěstilo hlavní postavě Jeanie, která po nepříjemném zážitku se svým šéfem potřebuje velkou změnu a její teta jí přenechá kavárnu i s bytem.
Nechybí tu ani "Luke" v podobě sexy farmáře Logana.

Kniha se krásně hodí k podzimnímu počasí, uvařte si dobrou kávu, dejte si k ní dýňový perníček a ponořte se do příjemného a lehce pikantního příběhu s detektivní zápletkou.

Ludmila91
28.09.2024 5 z 5

Krásný příběh, kavárna, láska a přátelství. Těším se na další díl

Mikik
26.09.2024 5 z 5

Tak tohle bylo největší příjemné překvapení tohoto podzimu. Knížku, která by do něho více zapadla byste hledali těžko. Dýně, káva a hlavně neskutečně sympatičtí hrdinové. Velmi inspirované Gilmorkama, ale bylo to vážně skvělé od začátku do konce.

Autorovy knížky

2024  68%Kavárna s vůní perníčků