Nová doba

Nová doba
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444409/bmid_kavarna-u-andela-1-nova-doba-qbI-444409.jpeg 4 496 496

KAVÁRNA S BOHATOU TRADICÍ – STATEČNÁ RODINA – ZAKÁZANÁ LÁSKA Strhující příběh jedné kavárenské dynastie na přelomu 20. století, Wiesbaden, 1945. Mladá Hilda sotva dokáže uvěřit svému štěstí. Válka skončila a kavárna U Anděla zůstala jako zázrakem ušetřena. Přes všechny překážky chce tento rodinný podnik s bohatou tradicí opět učinit skvělým místem setkávání významných osobností, čímž byl proslulý dříve. Mladý mír však již brzy zkalí první konflikty. Když přijde do kavárny půvabná mladá žena a představí se jako její sestřenice Luisa, vyvolá to v Hildě nedůvěru. Kdo je tahle záhadná Luisa, která se z Východního Pruska dostala až do Wiesbadenu? Narůstající rivalita mezi oběma ženami ohrožuje harmonickou atmosféru v kavárně. Dokud Hilda i Luisa nakonec nepochopí, že mají cosi společného – tajemství z válečné doby, jež je dodnes děsí.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)

Eine neue Zeit, 2019

SammSamm
07.10.2021 5 z 5

Ann mne opět nezklamala. Úžasný zážitek. Kavárna mne baví snad víc než Panské nebo Venkovské sídlo. Osoby, které se "motají" okolo Kavárny jsou velice zajímavé a jejich osudy se četly jedním dechem...

RendyaDav
06.10.2021 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem, krásný popis mezilidských vztahů a život jedné rodiny postižený válkou .Byla to nelehká doba ,kterou by nikdo z nás nechtěl zažít. Těším se na pokračování dalšího dílu, romány z válečné doby se mi líbí čím dál víc. Autorka velice autenticky popisuje jednotlivé válečné pasáže , ze kterých přímo mrazí v zádech.

ikul
01.10.2021 4 z 5

Konec války viděný očima obyvatel Wiesbadenu. Vyprávění jednotlivých hrdinů formou samostatných kapitol. Až na pár dramatických situací, příběh plynul hladce.

AndreaP.
31.08.2021 4 z 5

Zajímavá rodinná sága z konce války z netradičního prostředí umělecké kavárny. Ze začátku mi dělalo trošku problém kapitoly popisované pokaždé z pohledu jiné hlavní postavy, ale po čase jsem se zorientovala a četlo se to už lépe. Hodnotím tedy kladně a těším se na druhý díl.

Szilvia1
21.08.2021 4 z 5

Od této autorky už čtu třetí sérií,ale není to nějak napínavý(aspon tento první díl),ale přečtu i druhý díl.Doufám,že ten už bude zajímavější.

Libi.livres
04.08.2021 5 z 5

(SPOILER) Kniha se odehrává na konci druhé světové války a následné poválečné době a ukazuje, že obyčejní lidé trpěli válkou na všech stranách, jelikož i zde museli jejich blízcí do nelítostné války a ti co zůstali se museli potýkat s různými strastmi a nástrahy. Je zde velký počet postav, kdy se i kapitoly střídají jejich vyprávěním, někdy nejsou ani časově kladeny za sebou, nicméně vše do sebe na konec zapadá a skládá se do kompaktního příběhu, kdy litujete, že zrovna končí už kapitola vyprávění někoho, aby jste se ihned zabrali a nechali zasáhnout další kapitolou vyprávěnou zase někým jiným. Ze začátku pro mě bylo, byť je kniha velice čtivě psána, těžké se ve všech postavách a souslednostech zorientovat, stejně jako popisované útrapy a neštěstí, kterých zde nebylo pomálu, mě brzdila ve čtení, ale vždy mě pak přemohla chuť dozvědět se, co bude zase dál a že ty hrozné události už musí mít konce a nějaké dobré vyústění... Autorka i do válkou zasaženého děje dokázala perfektně vetkat nitě jednotlivých vztahů, proto jsem si postavy velice oblíbila, jelikož byly živě popisovány a velmi dobře rozlišeny svým charakterem a tomu odpovídajícím chováním. Nebylo nouze ani o laskavé a humorné okamžiky, a v neposlední řadě se mi moc líbilo jakým přístavem naděje, tepla a světla byla nejen pro rodinu Kochů, ale i pro jejich přátele a dobré známé, Kavárna u anděla. Tato Kavárna nebyla pouze prostorem pro uspokojení hladu a žízně, ale hlavně útočištěm pro všechny zmíněné, místem, kde i v těžkých dobách drželi lidé pospolu a pomáhali si, a proto jak tento pocit autorka dokázala vykreslit a přenést na čtenáře dávám plný počet bodů. Ano a také za vynikající Hildin nečekaný výstup, kdy se zastala Luisy a vyčinila velmi nevybíravým způsobem paní baronese:-))

martinaandulka
20.07.2021 5 z 5

Třetí série od autorky a opět skvělá.Paní autorka ve všech svých sérii popisuje 2 světovou válku a poválečnou dobu z pohledu obyčejných německých lidí za což jsem ráda a moc mi to zajímá.Samozřejmě kniha je propletená romantikou a udržení kavárny.

Siege03
19.07.2021 5 z 5

Dalo se číst,ale od této autorky znám lepší Knihy.Hodnotim jako průměr

perpe2a
19.07.2021 4 z 5

Krásná a oddechová rodinná sága pro ženy.

evineckY
28.06.2021 4 z 5

Tato kniha se lehce dotkne konce války, protože v Německu to dlouho netrvalo. Silné příběhy více osob, které se prolínají. Právě v těžkých situacích se nejvíce ukáže povaha člověka a jaké je důležitá pospolitost rodiny a přátel, kteří se podrží a pomáhají si navzájem. Poslouchala jsem audioknihu skvělé namluvenou.

Tesssay
28.06.2021 3 z 5

Příjemné, pohodové čtení. Bavilo mě, že každá kapitola je vyprávěna z pohledu konkrétní osoby, a tak je jí dán prostor, aby vyprávěla část děje ze svého pohledu.

PaníLenka
22.06.2021 3 z 5

Souhlasím s níže uvedenými názory, že je v příběhu příliš romantiky a šťastných náhod …další díly si přečtu, čtení na léto to není špatné, ale nic hlubšího to asi ve mě nezanechá.

Ivanule
20.06.2021 5 z 5

Tuto autorku s jejími pokaždé jinými pseudonymy mám moc ráda, stejně jako tento román na pokračování,v němž dokáže bezvadně vylíčit dobu válečnou a poválečnou nejen v Německu, a dokáže do něho i krásně propašovat milostné příběhy. Rozhodně doporučuju a už čekám, až se v knihovně vrátí druhý díl

JJJ007
17.06.2021 5 z 5

Trochu jinak psaný příběh z konce války. Divná doba i v Německu. Je to sice romantické vyprávění, ale krutost doby se autorce povedla i tak vylíčit.

Tesssay
08.06.2021 3 z 5

Presne neco takoveho jsem ted potrebovala - prijemne nenarocne cteni :-) Libilo se mi, ze kazde osobe v romanu je dan prostor, aby ctenar mohl vnimat dej z jejich pohledu.

Little.deer
19.05.2021 3 z 5

Čte se moc dobře...

zdenaR
12.05.2021 4 z 5

Knihy od autorky mám ráda, dobře se mi čtou a oceňuji, že se jedná o ságy.
Osudy postav jsou zajímavé a těším se na pokračování.

babystar
08.05.2021 4 z 5

Sága o obyvatelích jednoho domu v lázních Wiesbaden s kavárnou U Anděla. Je to příběh čtivý, místy napínavý i romantický, jen já bohužel nemám pochopení pro "chudáky" Němce, kteří trpěli za II. světové války nálety a po válce hladem v americké okupační zóně. Jako německý pohled na tehdejší svět mi to zatím stačilo.

animovanej medv
02.05.2021 4 z 5

Moc mě to bavilo, ale další díl už číst nebudu, bavilo mě to, jak to skončilo :)

NannyOgg24
18.04.2021 4 z 5

Po dlouhé době jsem přečetla knihu z války nebo těsně po válce a líbila se mi. Zajímavé jsou pohledy různých hrdinů.