Kaviareň v Kodani

Kaviareň v Kodani
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449640/bmid_kaviaren-v-kodani-KZ0-449640.jpg 4 3413 3413

Pripravte si šálku voňavej horúcej čokolády, natiahnite si hrubé ponožky, schúľte sa do kresla a vydajte sa spolu s hlavnou hrdinkou Katie do Kodane. Čaká vás prekvapivá cesta za povestným dánskym šťastím a... romantickou sladkou láskou. Mladá a krásna Katie nikdy nemala ustlané na ružiach. Mama jej zomrela príliš skoro a otec nezvládol situáciu práve najlepšie. Napriek tomu si dokázala vybudovať úspešnú kariéru v jednej z najprestížnejších londýnskych PR agentúr a nájsť skvelého priateľa. K šťastiu jej chýbalo už len vytúžené povýšenie. Sny o úspešnej kariére a veľkej láske však zrazu visia na vlásku, keď sa dozvie, že jej úžasný priateľ ukradol nápad, vďaka ktorému ho povýšili namiesto nej. A tak sa Katinou poslednou nádejou stáva cesta do Kodane, kde sa musí pokúsiť získať nového klienta. Spočiatku otravný výlet s hŕstkou ešte otravnejších novinárov sa postupne mení na jedno úžasne dobrodružstvo, ktoré nakoniec všetkým zmení život. Očarujúca Kodaň s jednou úžasnou kaviarňou, v ktorej to vonia škoricou, koláčikmi a horúcou čokoládou, v ľuďoch totiž dokáže znova zapáliť oheň lásky. A tentoraz nebude výnimkou ani Katie...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Cosmopolis

The Little Café in Copenhagen, 2018

JannaB
04.05.2020 3 z 5

Čekala jsem něco trochu jiného, ale jinak pěkné čtení. Děj předvídatelný, ale u těhto knih se to čeká. Ideál kniha na dovolenou.

Rind
03.05.2020 3 z 5

Romantika tak, jak ji čekáte. Se vším klišé. Pokud jste cílovka, nebo prostě jen u knížky nechcete přemýšlet (a to myslím v dobrém - někdy je potřeba vypnout) směle do toho.

Páájinka
02.05.2020 5 z 5

Perfektní oddechovka. Už jsem dlouho žádnou nečetla. Hlavní postava je sympatická a celkově styl hygge je zajímavý.

Eva593
29.04.2020 5 z 5

Perfektní

Milena2017
28.04.2020 4 z 5

Taková víkendová oddechovka :-)

Mrňous1
21.04.2020 4 z 5

Kniha má nádhernou obálku, která mě navnadila. Čte se docela dobře, příjemně plynoucí příběh s krásným popisem Kodaně, památky a místa jsem si hledala na internetu. Hodně mě mrzelo a dojem kazilo docela dost chyb, to výrazně kazí jinak milý požitek z knihy. Další díly si ale určitě přečtu. Snad nebudu zklamaná.

Nany_cz
21.04.2020 2 z 5

Mě se bohužel tato kniha moc nelíbila. Čekala jsem, že to bude příjemná oddechovka, ale malém jsem z ní dostala pořádnou čtecí krizi. Hlavní hrdinka mi byla sice sympatická i samotný děj měl hlavu a patu, ale přece jen jsem tam něco postrádala.

Obviously
18.04.2020 2 z 5

Že to bude příběh předvídatelný a není možné od něj mnoho očekávat, mi bylo jasné už od přečtení anotace, ale i tak jsem chtěla tento typ knihy zkusit. Hezká obálka, Kodaň a hygge mě spolu ve spojení s kavárnou zkrátka nalákaly. Byla to past. Hlavní hrdinka byla tak naivní, že ani rádoby prozření, které jí mělo během příběhu samozřejmě přestavět životní priority, jí nepomohly k tomu, abych si k ní chtěla vytvořit jakýkoliv vztah. I ostatní charaktery vyskytující se v knize, byly tak ploché, že mě nezajímalo, jestli jim výlet do Kodaně něco přinese nebo ne. Vztah ústředních hrdinů mi byl po celou dobu úplně ukradený (ačkoliv bylo jasné, jak to s nimi skončí). Romantické scény byly tak nudné, že jsem se nutila očima nepřeskakovat na konec odstavce. Jestli je tohle odpočinkové čtení, potom určitě ne pro mě, protože já jsem se několikrát neubránila facepalmu. Jediné, co jsem si z této knihy odnesla, byla touha navštívit Kodaň a poddat se tamní atmosféře, u které jako u jediné věřím, že byla popsána aspoň zčásti autenticky (i když nepříliš obsáhle; i fyziologické procesy týkající se vzrušení hlavní hrdinky, byly popsány detailněji, avšak nepříliš uvěřitelně), a také náhlé nutkání navštívit IKEA a na chvíli si užít být obklopena hromadou severského designu.

zaru0878
17.04.2020 5 z 5

Příjemné, oddechové čtení.

NikitaGalita
16.04.2020 1 z 5

Nechcem tu rušiť pozitívne kruhy nadšenia z knižky, ktorá je presládená, zbytočne rozvláčnená a po 60 stranach viete, ako to dopadne...Strata času.

Lucie2
10.04.2020 5 z 5

Milý příběh, ze kterého na vás Kodaň přímo srší! Nejradši bych ji hned navštívila. :)

JankaV80
10.04.2020 5 z 5

Máte před sebou deštivý den nebo den, který chcete strávit s nenáročnou knihou a nevíte, jakou zvolit? Tak tohle je ta kniha. Do té, když se začtete, tak se Vám bude jen těžko odkládat.
V knize je úplně všechno ... rodinné vztahy, dobré jídlo, cestování, romantika (jak jinak), poznávání lidi a sama sebe a v této i něco navíc - hygge styl.
A na konci té knihy chcete jet do Kodaně a prožít tam minimálně prodloužený víkend :-) A ti šikovnější, ti za začnou doma okamžitě péct ;-)

knihomolkaaa
02.04.2020 5 z 5

Nádherná knížka, kterou jsem dostala od kamarádky dárkem. Knížku jsem přečetla hltem a při čtení jsem si připadala, že jsem opravdu v kavárně v Kodani ♥

kristynameri
25.03.2020 4 z 5

Kniha se mi líbila a splnila přesně to, co jsem od ní očekávala. Jestli mám být upřímná, Katie a Ben mi nebyli příliš sympatičtí, tudíž mi bylo ve finále jedno, jak to s nimi dopadne. Naštěstí jejich příběh nebyl úplně v popředí, šlo tam mnohem o víc-o přátelství, o hygge.. a to se autorce podařilo popsat moc krásně. Když jsem knihu četla zabalená pod dekou, s hrnkem horké čokolády, tak na mě padla nefalšovaná hygge nálada:-). Autorka vystihla hygge opravdu pěkně a zároveň nenásilně. Jo, a nemohu pominout, že po této knize bych hned nejraději navštívila Kodaň:-). Určitě si přečtu i cukrárnu a pekárnu. 4/5.

Nel.K.
23.02.2020 3 z 5

Zakoupeno tématicky k výletu do Kodaně. V tímhle ohledu super volba, sice jsem knihu dočítala ještě z velké části po návratu, nicméně třeba výlet na lodičce jsem absolvovala v ten samý den, kdy jsem o něm četla i v knize..o to víc trapná mi ale připadala ta scénka se skoro sražením jedné z jeho knižních účastnic, protože opravdu z tak poklidného momentu, kdy ta loď skoro zastaví, aby mostek podjela, udělat takovou show, to je vykonstruovanost level milion :) Taky mě moc nenadchla love story linie, byla opravdu nehorázně předvídatelná a vůbec né moc nápaditá a z trapnosti některých rozhovorů těch dvou, jsem měla podezření, že snad autorce radila nějaká pubertální dcera. No, abych nebyla jen kritická, z příběhu na vás opravdu dýchne i závan toho pravého dánského hygge. A taky můžu doporučit všem kdo se do Kodaně chystají na vlastní pěst, protože tam najdou opravdu super typy na místa k vidění i s několika zajímavostmi jako bonus, ale musí přitom čtení hoodně přivřít oči nad tou omáčkou okolo :).

Niu
20.02.2020 3 z 5

Tahle knížka byla pro mne oříšek. Už jenom její shánění mě značně zaměstnalo. Téma hygge je zřejmě oblíbené. Nalákala mne vskutku hygge obálka knížky a samé kladné recenze na internetu. A myšlenka přečíst tuhle knížku mě ne a ne pustit. Opravdu jsem pocítila potřebu si to doma udělat trošku hygge, zapálila svíčky a dopřávala si chvilky oddechu. Knížka už ale tak pohodová a bezstarostná nebyla. Kdo ví, v jakém jsem byla rozpoložení, ale první stresovou reakci jsem zažívala, když se málem nestihlo letadlo (to je něco pro moji dochvilnou povahu). Část odehrávající se v Kodani byla užásná, až jsem měla chuť ji navštívit (nebo aspoň začít pracovat někde v kavárně :o)). Ale knížka po návratu byla až moc vážná. I tak si ji přečtu znova.

Sotek43
09.02.2020 5 z 5

Nádherně psaná knížka, přečetla jsem ji za víkend. Velice mě nadchnul styl hygge. Památky, které navštívila hlavní hrdinka jsem si hledala na netu. Vázne povedena knížka.

zandu
08.02.2020 5 z 5

Příjemná, krásná a milá oddechovka. Mám i Pekárnu a Cukrárnu, tak se těším. Knihy, které doma chci mít a určitě se k nim jednou za čas vrátím.

kalimaskry
04.02.2020 5 z 5

Momentálně není nálada na krimi apod. Tak jsem sáhla po této sérii.. a nezklamala, zaujala pěkně napsána a Katie mi byla velmi příjemná. Doporučuji fajn oddychovku.

Bustedka
03.02.2020 3 z 5

Schválně, kdo měl chuť si po dočtení knížky zapálit svíčky a udělat si svou vlastní hygge oázu doma? ????
Nejsem fanda ženské literatury a moc tyhle románky nečtu, ale řekla jsem si, že to bude třeba dobrá oddychovka. A ona byla, i když...

Taková ta klasika, že se na začátku nemají rádi, pak se do sebe zamilujou, pak ona nechce jeho, pak nechce on ji, pak se všechno vyřeší, objasní a žili šťastně až do smrti, to je v každé druhé knize a je to asi přesně to, co každá ženská, která má v sobě kus romantické duše, bude číst v různých úpravách stále dokola, protože ji to buď bude utvrzovat v tom, že všichni mužský nejsou kreténi, nebo bude vzpomínat na své vlastní krásné zážitky.
Tenhle příběh má docela dobrý usazení - Londýn a Kodaň. Pro mě nejvíc sexy města na světě. Jako studovaná markeťačka, která doma pálí svíčku za druhou a neustále zútulňuje byt, je i ta druhá oblast dost sympatická.

Ale sakra co ty dialogy???? Chápu, že pan dokonalý musí být dokonalý. Ale nevěřím tomu, že existuje chytrý, krásný, svobodný chlap, který vede takové líbivé řeči po jedné schůzce. Někdy to bolelo. Moc bolelo????

Oddechovka super. Něco takového jsem v tomhle období potřebovala, ale že bych si z toho sedla na zadek, to ne