Když zpívají cvrčci

Když zpívají cvrčci
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544183/bmid_kdyz-zpivaji-cvrcci.jpg 4 338 338

Naděje někdy přichází z nečekaných míst.

Literatura světová Romány
Vydáno: audiokniha , Motto

When Crickets Cry, 2006

Interpreti: Martin Zahálka

Jonyj
17.02.2019 1 z 5

Velmi slabá kniha. Děj patetický, nereálný,vleklý. Za mě určitě ne.

ave55
15.02.2019 5 z 5

Pokud hodnotím knihu, tedy za 5*. Musím však podotknout, aniž bych chtěla znevažovat náš zdravotní systém, že v českém zdravotnictví také nejde vše jak bychom si přáli. V Americe si holčička vydělává na operaci prodejem limonády, v Česku sbíráme hromadně víčka z limonád pro nemocné děti.

iška
03.02.2019 5 z 5

Ten příběh o srdcích se mého srdce opravdu dotknul.

tereza1198
31.01.2019 3 z 5

Krásný příběh o lásce, dřevu, bolesti, vodě a naději. Vadila mi ta velká míra patosu, ale jinak se to četlo hezky. Ale pořád si říkám, co je to za zemi, kde si dítě vydělává na léčbu prodejem citrónové limonády? Kde se celé rodiny zadluží a dostanou se do bídy jenom proto, že se snaží zachránit někoho koho milují? Važme si našeho zdravotního systému.

alenkacermi
31.01.2019 5 z 5

Na začátku jsem se nemohla začíst a přisuzuji to pouze své roztěkané mysli. Po sklidnění a naladění na správnou vlnu, jsem si knihu užila. Nejvíc ve mně zanechá vzpomínku na krásnou ódu na srdce.

Fanda74
27.01.2019 5 z 5

Velmi pěkná knížka a ani troch nevadí, že konce je očekávatelný, naopak je čtenář zvědavý, jak se příběh bude dál vyvíjet. Milé, chytré a dojemné.

ladyka
23.01.2019 5 z 5

Druhá čtená kniha od autora mě nadchla stejně jako Hora mezi námi. Opět jde o dojemný,něžný a přitom silný příběh o lásce, místy až pohádkově čistý - malá Annie je na svůj věk neskutečně rozumná a Reese ctnostný, na tom má zřejmě nemalý podíl křesťanská víra hrdinů. Od půlky se kniha nedala odložit a konec vás dostane, o emoce není u tohoto autora nouze. Doufejme,že další díla autora dorazí brzy i k českým čtenárům,nemůžu se dočkat!

Ellis
21.01.2019 5 z 5

Nádherně napsaný příběh, plný emocí, smutku a lásky. Celkem je překvapivé, že takto dokáže psát muž. A to je dobře :) Po skvělé Hoře mezi námi jsem se moc těšila na "Cvrčky", kniha nezklamala a přečtena za 2 večery. Navíc má krásnou obálku a ta část s kardinály je dojemná. Charles Martin opravdu umí, doporučuji jednoznačně. A těším se na další knihu.

kneslova
12.01.2019 5 z 5

Musím napsat jako někteří pode mnou, ač jsem na základě anotace neměla od knihy velká očekávání, velmi mě překvapila a to v dobrém. Výborná kniha

sadlo
08.01.2019

Přečteno poctivě od A do Ž. Skvělé čtení!!!!

Illaa
06.01.2019 3 z 5

Hodně silný a dojemný příběh, především od půlky knihy. První část pro mě byla malinko vleklá, místy až přehnaně detailní. Ale jsem ráda, že jsem vydržela a četla dál. Co následovalo bylo úchvatné, prožité, prostě plné emocí.

broskev28
31.12.2018 4 z 5

Krásný a velmi čtivý příběh. Zuzana2599 má pravdu: ač je autorem muž, kniha je doslova nabitá emocemi, smekám! Jestli bude tento příběh někdy převeden na filmové plátno, představovala bych si ho pod režijním vedením Lasse Hallstrőma; tento pán taky umí pracovat s emocemi a nebojí se jich.
Překlad plyne lehce a nenásilně, čtenáře neruší žádné chyby. Dozvíte se o (svém) srdci víc, než by člověk čekal u beletrie, a koneckonců nejen o srdci.
"I při těch nejhorších prognózách v pozadí vždycky existuje naděje. Plíží se chodbami, vznáší se v každém koutě nemocničních pokojů, pospíchá za každými nosítky a hledá duši, která ji potřebuje."
P.S. Co mě ovšem totálně odrovnalo, to byly názvy v jídelníčku oblíbené restaurace Reese a Charlieho!

Pebbles
07.12.2018 5 z 5

Jsou knížky, na něž se vyloženě těšíte a po přečtění příjde zklamání. A pak jsou knížky, od kterých vůbec nic neočekáváte a dostanete všechno ... a Cvrčci dodali mé duši nový kousek identity - krásná kniha v nádherném českém překladu.

Ivana11
06.12.2018 5 z 5

Hutná, přesto krásná kniha, silný příběh, plno emocí, smutku, lásky.

zuzana2599
21.11.2018 5 z 5

Když zpívají cvrčci přilétá na do našich srdcí naděje, naděje na nový život, bez bolesti a trápení....
Opět dokonalý příběh z pera Charlese Martina, muže, kterému nejsou žádné silné emoce cizí. Smutné, dojemné, nadějné, prostě příběh, u kterého vás zabolí u srdce.

Šánka
18.11.2018 5 z 5

Tedy Ch. Martin umí zahrát na city a dal mi docela zabrat.
Je to krásně napsaný a dojemný příběh malé holčičky Annie a samotářského Reese, které náhoda svede dohromady. Na první pohled nemají nic společného, přesto tak mnoho....své nemocné srdce, i když každý jinak. A možná, že by si mohli navzájem pomoci, pokud jim bude dopřán čas....

alva1
27.10.2018 5 z 5

Krásný příběh, sympatické postavy, emoce. Skvělá kniha od autora, který se s životem svých knižních hrdinů rozhodně nemazlí.

Marylaa
24.10.2018 5 z 5

Přiznám se, že nemám moc ráda, když v knihách umírají sympatičtí hrdinové. Ale Charles Martin umí psát tak, že to prostě vezmu jako součást života (vlastně knihy). To není spoiler, je to v anotaci a v knize snad ve druhé kapitole. I když jinak ta anotace prozrazuje příliš brzo příliš mnoho, autor odhalování hrdinovy minulosti dávkuje postupně a dobře to mícha se současnosti.
A ještě jedno na této knize oceňuji: občas se v televizi hlásá, že je málo dárců orgánu vždy to na mně působí jakože by mělo umírat víc mladých a zdravých lidí a v této knize se manželka hlavního hrdiny rozpláče, když se dostane na seznam čekatelů na srdce, protože kvůli ní musí někdo umřít.
Jedno bych vytkla překladatelce, a to psaní Boha s malým b, je dobré rozlišit, kdy je to pouhá fráze ( v tom případě, ač jsem křesťanka, bych to pochopila) a kdy ne.