Klapzubova jedenáctka
Eduard Bass (p)
Klasický humoristický román ze sportovního prostředí, o tom, jak chalupník Klapzuba vychová ze svých synů slavnou fotbalovou jedenáctku.
Za běžných okolností bych se ryze chlapeckému tématu vyhnula na míle daleko, ale referáty a učitelé si moc nevybírali, takže jsem ji jednoho dne přečíst musela. K mému překvapení nebyla fotbalová tématika ani zdaleka tak hrozná a kniha se výborně četla. Děj je jednoduchý, pěkně ubíhá, jazyk čtivý... pokud musíte číst něco z tohoto období kvůli škole, je Bassova jedenáctka dobrou volbou.
Stará dobrá klasika. "JO TENKRÁT NA TOM KLADNĚ - JÁ NA BRÁCHU,BRÁCHA NA MĚ, LIDI ŘVALI,PRÁSK,SEDĚL!!!
Klapzubáci každýmu nasolej triko a ze všech nesnází ač kopálisté vybruslí.
Pohodové nenáročné čtení.
Kniha je velice dobrá,
je zajímavá pro lidí kteří mají rádi sport. Konec je nečekaný, ale nicméně velmi dobrá kniha!!!!!!!!
DOPORUČUJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Klabzubova jedenáctka se skvěle čte, děj odsýpá a hlavně je to tenká knížka. Líbila se mi moc a to jsem všechno možné, ale rozhodně ne fotbalista.
Jako povinna cetba velmi dobre ale pro me az moc pozitivni kniha. Trochu preplacana "blbostmi"
Kalpzubovu jedenáctku jsem poprvé četla kvůli čtenářskému deníku. A myslím, že právě teď mohu docenit to, co jsem tenkrát neviděla.
Poměrně vtipná pohádka o nepřemožitelném týmu jedenácti Klapzubových hochů. Myslím, že všechny malé kluky musí tehle neuvěřitelný příběh o vytrvalosti, sportu, politice ale i boji o přežití opravdu bavit. I já jsem se po většinu času musela pobaveně ušklíbat nad záměrně jednoduchým, extrémně optimistickým příběhem, který dokáže vybarvit kdejaký pošmourný den.
Miluju staré časy. Klapzubu, který si na nic nehraje. Poctivost. Neokázalost. Humor, pramenící z dobrého zdraví. Miluju tu meziválečnou éru a ráda jsem se k této oblíbené knížce mého mládí vrátila. Nejvíc jsem jako dítě zbožňovala pasáž, kde se Klabzubovi vznášejí v nafukovacích oblecích na hladině oceánu. Ať žije představivost.
Nezapomenutelné vzpomínky z mládí. Byl jsem knihou ovlivněn tak, že jsem začal kromě fotbalu provozovat i jiné sporty.
Do této knihy se musí dozrát. A´t už jste holky nebo chlapi. Já osobně jí četla asi 5x. Dobře 4x, poprvé mi jí četla má prababička jako dítěti. Strašně jí zbožňovala a znamenala pro ní strašně moc. Hodně lidí si myslí že je to klučičí kniha, ale opak je pravdou. Kniha má sice vyloženě klučičí příběh, ale ujednává o čestnosti, trpělivosti a dřině na cestě za svým snem. Bez toho to samozřejmně nejde (jak jistě všichni víme) . Je to taková nenásilná propaganda toho když něco chceme a budeme se skutečně snažit co se dá - povede se.
Na této knize se mi líbí jak tam jsou popsány ty tréninky a také jak mají vždy řečeno, co se na zápase stalo. Líbí se mi že je v této knize ukázané že když něco pilně cvičíš tak to dokážeš. Jeto moc pěkně napsané a příběh je také pěkný ale ten mě tolik nezaujal.
Dala bych čtyři hvězdy.
Četla v jedenácti letech.
Jářku, kluci, nandejte jim to, a oni jim to nandali. Inu není nad to, když děti poslouchají svých rodičů. ;)
Díky této knížce jsem si zamiloval fotbal. Díky našim současným fotbalistům/primadonám, Peltovi, Damkový a agresivním tupcům jsem si ho zase zhnusil.
Jako nejsem kluk. V televizi fotbal nesleduju (jsem zapřísáhlá hokejofilka). Objevila jsem jedno starší vydání v knihovně své babičky a přelouskala ho během jedné nudné návštěvy nad čajem a bábovkou jak nic. Ten příběh je opravdu vtipný. Navíc po prvních pěti sránkách už jsem věděla, že není ani tak o fotbalu, jako o rodině a morálce. Píli a cti.
Sice trooooošku nereálné, ale co, před Naganem jsme hochům taky nevěřili, že by mohli. Tak proč ne za čtyři? .-)
česká města mistrovství Evropy humoristické romány mistrovství světa otcové a synové fotbal, kopaná klasická literatura
1955 | Cirkus Humberto |
1963 | Klapzubova jedenáctka |
1948 | Lidé z maringotek |
1983 | České humoresky |
2000 | Na lodi za pohádkou |
Vtipná kniha, kterou jsem četla, protože mi ji zadali ve škole.