Klikatá cesta
Brian Freeman
Frost Easton série
< 3. díl
Cesta ke spravedlnosti dokáže být někdy hodně klikatá. Zvlášť vede-li nejzakroucenější ulicí San Francisca. Jmenuje se Lombard Street. A slovo „Lombard“ je jediné a poslední, které vyřkne Denny Clark, než zemře v náručí svého přítele, inspektora Frosta Eastona, před prahem jeho domu. Může Dennyho smrt nějak souviset s úmrtími několika lidí, poblíž nichž byl objeven obrázek červeného hada? Řádí tu sériový vrah? A kdo nebo co je „Lombard“, záhadné jméno, které se mezi sanfranciskou smetánkou vyslovuje pouze šeptem? Bude-li se chtít Frost tentokrát dobrat pravdy, nemůže věřit vůbec nikomu – jeho protivník totiž zná každý Frostův krok a číhá za další zatáčkou, aby mohl znovu udeřit.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2020 , KalibrOriginální název:
The Crooked Street, 2019
Jestliže první dva díly byly dobré. Tak ten třetí nemá chybu. Spravňák Frost a jeho kocour. K tomu hrůzu nahánějící zaporák. A ten konec jsem opravdu nečekala. Už aby byl další díl.
Frost a Shack, kamos Herb a jeho bracha Duan a Tabby. Do toho děsně divnej zaporak, který vyřeší vse ke spokojenosti většiny. Městská legenda, ale je to legenda? Konec mne docela překvapil, i kdyz jsem si rikala, ze jinak to byt nemůže. Skvělý dil. Ted uz jen cekat kdyz autor napíše další dil a pak na české vydání. Mrzi mne, ze jiné série nejsou vydané.
Sympaťáka Frosta Eastona jsem si zamilovala od první knihy a náklonnost k němu se od každé knihy prohlubuje. Není to klasický vyšetřovatel a ani knihy s ním nejsou klasické detektivky, takové jak je známe, kde má kolem sebe parťáka a další kolegy. Ne ne, Frost je samotář, který si vystačí se svým kocourem, kterého bere v podstatě všude s sebou (to jsou mimochodem další plusové body pro Frosta), svým dvakrát tak starším přítelem a rádcem Herbem a bratrem, který se stará o to, aby nám milý Frost při honbě za padouchy nezemřel hlady.
Přestože všechny knihy ze série jsou skvělé a 5*, tak tahle je nejlepší. Od začátku má takovou noirovou atmosféru, kdy jsem si občas připadala, že čtu nějaký komiks s Batmanem nebo Daredevilem, protože Lombard je takový Kingpin nebo Tučňák a Frost je nezničitelný superhrdina. Rozhodně knihy s Frostem doporučuji na potkání, protože je to jedna z nejlepších sérií, s jednoznačně nejlepším vyšetřovatelem!
První díl docela dobrej, druhý lepší a třetí naprosto super!!!!! Vřele doporučuji a nemůžu se dočkat dalšího.
Klikatá cesta, hadi, Lombard, kombinanovaná zápletka, překvapivý konec. Skvělá práce autora, já jsem naprosto spokojená.
Naprostý souhlas s předchozími komentáři. Nočního ptáka i Vnitřní hlas jsem si moc užil, ale Klikatá cesta tuhle sérii posouvá na jinou úroveň. Příběh nemá výplňkovité kapitoly, pořád sviští dopředu. Sympaťáka Frosta Eastona chcete domů i s kocourem - nebo líp, chcete se přestěhovat k němu do mlžného San Franciska. Díky tomu, že je hlavní hrdina samotář, tuhle sérii můžete číst v libovolném pořadí - nemá parťáka, nemá kolegy. Je to jenom on, kocour a bratr. A i když autor odkazuje na události předchozích knih, pokaždé je vysvětlí, takže pokud začnete touhle knihou, i tak si čtení užijete. A uvidíte, že pak budete nutně potřebovat ty předchozí :)
Zatím jsem sérii s Frostem Eastonem brala jako takový lepší průměr, ale tento díl mě vyloženě nadchnul. Doslova jsem se nemohla odtrhnout. Všechno pěkně odsýpalo a já jsem byla napjatá, jak to dopadne. Opravdu se těším na další díl.
Opět velmi čtivé a napínavé od úplného začátku. Měla jsem pocit, že vše je jasné, ale k autorovi mi taková jednoduchost neseděla
A taky že jo. Vše bylo úplně jinak.A překvapení na závěr. Jen doufám, že pokračování vyjde brzy. Pan Freeman to prostě umí. Mohu jen doporučit.
2018 | Noční pták |
2019 | Vnitřní hlas |
2020 | Klikatá cesta |
2021 | Sama proti všem |
2006 | Zkaženost |
Tahle série je pro mě prostě objev roku. Hlavní hrdina je mi strašně sympatický a navíc styl jakým je kniha psána je nesmírně poutavý. Kniha vás prostě úplně vtáhne do děje a vy nechcete, aby to skončilo a přitom chcete, aby už byl konec a vy jste se konečně dověděli jak to dopadlo.
Ale tady se ptám...Co jako ten konec??? Proč mi to děláte? Tyhle konce nejsou nic pro moje nervy :-)