Kniha života

Kniha života
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466481/bmid_kniha-zivota-Zj2-466481.jpg 4 727 727

Závěrečný díl světově úspěšné trilogie. Hlavní hrdinové a milenci, čarodějnice Diana Bishopová a upír Matthew Clairmont, se vracejí v čase z alžbětinského Londýna zpět do naší současnosti. Diana je těhotná a o to víc odhodlaná bránit se proti těm, kteří chtějí ukrást a zneužít tajemství objevené čarodějnicemi v dávných dobách a ukryté v tajemném Ashmoleově svazku. Než se však Dianě a Matthewovi podaří odhalit obsah tajného rukopisu alias Knihy života, musí uhájit i svůj zakázaný vztah.... celý text

Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: ekniha , Laser-books (Laser)

The Book of Life, 2014

Ryorka
09.12.2017 5 z 5

série má skvělou, tajemnou a napínavou zápletku. Proto jsem byla na konci trošku zklamaná.....to vysvětlení mi přišlo nějaké moc jednoduché a nedotažené. Nicméně i když bych vytkla přílišné obsáhlé popisy ( člověk na konci nevěděl, co je vůbec popisováno na začátku ), tak příběh je skvělý a silný. Líbilo!

ht.lenicka
08.10.2017 4 z 5

Občas to bylo dost zdlouhavé, ale ve výsledku se mi celá série opravdu líbila a určitě si ji za nějakou dobu znovu ráda přečtu.

andrejci
29.09.2017 5 z 5

Konec a celá trilogie se mi moc líbila. Jenom by mne zajímalo jestli je Diana nesmrtelná

PetaZ
09.09.2017 5 z 5

Nejsem příznivcem fantazy a k trilogii jsem se dostala úplnou náhodou... Řekla jsem si, že to teda zkusím a když tak odložím, ale.... Ani náhodou, naprosto skvělé všechny tři knihy, Matthew s Dianou, Ysabeau, Marcus, Miriam, Sarah a další mi budou hrozně chybět, dokonce i ti "záporní" mimo Benjamina, ten mi nebude chybět vůbec... Chtělo by to pokračování, věřím, že i tak by bylo co číst.... Neříká, že se do fantazy zamiluju, ale určitě čas od času nějakou fantazy knihu otevřu :-)

paprika75
23.05.2017 5 z 5

Povedený závěr. Překvapivé zvraty ... opravdu se mi dlouho nestalo, abych nepředvídala děj. Fakt dobrá série. 4-5*

Hanjimka
17.04.2017 5 z 5

Krásná série, moc povedená a zaujala mě od začátku do konce. Napětí, smích. bolest, pláč. Mě se líbila a moc.

Misa25
15.03.2017 4 z 5

Konecne se mi podarilo knihu docist...zakonceni serie bylo velmi povedene, cela serie je zajimava a neotrela...bohuzel jsou knihy hodne zdlouhave a spad je jen v urcitych castech, a proto jsem mela dost problem se zacist jak do druheho, tak do tretiho dilu...ale kdyz uz se clovem prokouse ke konci, zjisti jak je to vlastne vse skvele...palec hore ;-)

mStationka
13.03.2017 3 z 5

Pořád jsem doufala, že 3.díl trilogie to všechno zachrání...moc se mu to nepovedlo.. místy jsem se přistihla, že se mi začíná víc zamlouvat Gallowglass než samotný Matthew..mno..opět jako u 1,2.dílu i 3.díl...3* z 5*..jinak to prostě nejde...Znám lepší, svižnější a upoutavější knihy o čarodějnicích,upírech atd...

martina1199
28.01.2017 5 z 5

Skvělé zakončení jedné série :)

Příběh Diany a Matthewa, jejich rodin a všech "bytostí" je úžasným spojením magie, alchymie, víry a vědy. Ne vždy se čte lehce, protože střídá pasáže, kdy se vlní líně jako široká, pomalá řeka a jindy se dere rychlostí vodopádu. Ale udrží vás napnuté až do konce. Až mi bylo líto, že už ho mám přečtený. Ale nevadí, rozhodně se k němu znovu vrátím :)

Halka2
02.01.2017 5 z 5

Ani závěrečný díl mě nezklamal. Vypracovaný do těch nejmenších detailů. Fantazie ale i kus filosofie života. K této trilogii se budu vracet, protože tam určitě najdu mezi řádky opět něco nového.

RiverSong
09.12.2016 5 z 5

Nádherný konec. Celá série se mi vážně moc líbila, atmosféra působila velmi realisticky (autorčina specializace na historii se v mnoha ohledech nezapřela, což bylo jedině dobře). Je to asi jedna z nejlepších fantasy sérií co jsem četla, krásný nápad s plně využitým potenciálem. Můžu jedině doporučit

kikies
25.11.2016 5 z 5

Podle mě se kvalita a čtivost jednotlivých dílů postupně zvyšovala (své určitě udělaly i ty prodlevy mezi vydáváním jednotlivých dílů) a Kniha života mi přijde jako opravdový vrchol. Jde o velice důstojné zakončení, možná ještě víc magičtější a ještě víc sci-fi než ty předchozí, ovšem ku prospěchu věci. Více takových knih bych možná nezvládla, ale tuto sérii jsem si opravdu vychutnala. Skvělá práce :-)
PS: ... a moc se mi líbila obálka knihy (ale to platí pro všechny díly)!

kacaaba
28.09.2016 5 z 5

Pěkné zakončení série. Moc se mi to líbilo.

Arya26
03.06.2016 5 z 5

Důstojné zakončení celé série, které stojí za to přečíst

Týnka31
03.06.2016 5 z 5

Naprosto parádní zakončení, celou knihu jsem hltala do posledního písměnka. Celá trilogie má úžasný příběh, který ráda budu číst znova a znova :)

pikacka
27.05.2016 5 z 5

Celá trilogie se mi moc líbila a určitě se k ní zase vrátím. Jelikož se knihy vydávaly celkem s odstupem tak mi vždy dělalo problém se na začátku zorientovat v postavách, hlavně na začátku třetího dílu :-). Na ten se čekalo celkem dlouho a netrpělivě. Určitě doporučuji k přečtení

maxx
20.05.2016 5 z 5

Nejlepší trilogie jakou jsem četl, poslední díl mě úplně pohltil a musím říct, že se četl od začátku až do konce jedním dechem. Nic bych na tom neměnil a určitě se vrátím abych je znovu přečetl.... Z vlastní zkušenosti jen doporučuji ...... a těším se na další knihy od této spisovatelky .....

trynitrix
21.03.2016 3 z 5

Abych řekla pravdu na začátku jsem byla mimo pořádně jsem nevěděla o co jde pak postupem příběhu mi to tak nějak došlo ale spíš jsem se u knihy nudila a nutila se číst dál klidně bych ji o 200 str zmenšila řekla bych že tam bylo plno zbytečných věcí a až za ten konec dám 3 hvězdy jelikož tam až mě o začalo bavit.

lucka8081
16.03.2016 5 z 5

Krásně zakončení trilogie. Vůbec se mi nechce s mými oblíbenými postavami loučit. :(

Lady Rock
01.03.2016

Báječný závěr,lepší bych si snad ani nemohla přát..Jen je mi moc líto Gallowgase....dovedu si představit,že muka co ho sužovala v přítomnosti Diany s vědomím,že na ni nemá nejmenší nárok a přesto ji miluje musela být srdcervoucí...

upíři magie čarodějnice démoni

Deborah Harkness