Knihkupectví u osamělých srdcí
Annie Darling
Knihkupectví U Osamělých srdcí série
1. díl >
Posy Morlandová má v životě jednu velkou zodpovědnost, jednu velkou lásku a jedno velké trápení. Tím prvním je patnáctiletý bratr, o kterého se již léta stará, tím druhým romantická literatura a tím třetím Sebastián Thorndyke, vnuk majitelky knihkupectví, kde Posy pracuje a bydlí, muž s pověstí největšího hulváta v Londýně. Všechno se ale zkomplikuje, když jí majitelka upadající obchod odkáže a Posy se rozhodne změnit ho v prosperující knihkupectví specializující se na romantickou četbu. Jak toho ale dosáhnout, když má kolem sebe jen skupinku podobně nepraktických knihomolů, jako je sama, a navíc se jí do práce i života neustále plete ten protivný Sebastián? Aby zachránila upadající obchůdek a začala konečně žít svůj život, bude muset Posy odložit romantickou četbu a postavit se realitě. A skončí to všechno happy endem stejně jako v knížkách, které tak ráda čte? Všichni si přece přejeme, aby ani jednou srdce nezůstalo osamělé.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2017 , Sofa BooksOriginální název:
The Little Bookshop of Lonely Hearts, 2016
Po přečtení asi máte pocit, že britové jsou tak trochu z jiné planety, ale i oni tu mají své místo. :D Chvíli mi přišlo, že si spíše čtu příběh o teenageřích, než o dospělých lidech, ale můžeme tomu říkat ztřeštěnost.. :)) Autorka mohla vybrat hezčí jméno než Posy, to jsem si neoblíbila ani do poslední strany. ;) Co se týče děje, slovní špičkování Posy se Sebastianem bylo asi jediným světlým okamžikem knihy, jinak průměr.
Pro boha lidí je to román ten je skoro vždy předvídatelný. Hlavně v tomto to poznáme již z obálky že? :-D Každopádně odpočinková a příjemná story určitě. Není to nic moc sladkého, ale pár scén bych jistě vynechala. Za mě určitě po dlouhé době zajímavý ženský román.
Dala bych tomu 3,5 hvězdičky - příjemný příběh s předvídatelným koncem. Ale chyb v textu bylo opravdu dost, na to by si nakladatelství mělo dát příště pozor.
Příběh se mi líbil a to docela hodně. Ale ta překladatelka si to po sobě snad ani jednou nepřečetla. A když to nezkontrolovala ona, tak to mělo zkontrolovat nakladatelství korekturou. Nesnáším chyby v knihách. Absolutně nechápu, jak si to někdo může dovolit vydat. Myslím, že tím autorce jen přihoršili.
Na druhou stranu, příběh je to krásný a čtivý. Takže pokud jste schopni přehlédnout chyby v textu, tak vám ji vřele doporučuji. :)
Knize jsem na počátku vůbec nemohla přijít na chuť, ústřední dvojice se hádala až nepřirozeně často a zbytečně.
Vše má, ale své opodstatnění a z románu se vyklube příjemné čtení, pravda ničím nevybočující a s velkým množstvím textových chyb.
Kniha se bude velmi líbit romantickým duším, které milují ztřeštěné postavy.
Stojí za přečtení!
Knihkupectví u osamělých srdcí je velice čtivá a propracovaná kniha. Ač samotná zápletka není nic neobvyklého a v červené knihovně ji najdete velice často, přesto se autorce podařilo z příběhu získat ještě "něco" díky zajímavě a podrobně vykreslenému prostředí malého knihkupectví. Jediné co bych knize výrazně vytkla je poměrně velké množství překlepů, gramatických a bohužel i stylistických chyb, díky nimž jsem měla pocit, že román asi nepotkal korektora. Sice se jedná o věc, která lze při čtení přehlédnout, ale přesto jí zbytečně ubírá na kvalitě. Vřele doporučuji k přečtení !!!
Milý příběh plný knížek a lásky, přesně víte jak to skončí, ale to vůbec nevadí. Líbíly se mi slovní přestřelky mezi Posy a Sebastiánem. Co se mi už tedy nelíbilo, byly chyby v textu, takový mizerný výtisk knihy už jsem dlouho nedržela v rukou. :(
Knížka by se mi líbila, ale opravdu by se měl nakladatel víc zaměřit na chyby v tisku, kterých je v knížce hrozně moc. Chápu, že je to teprve druhá kniha vydaná tímto nakladatelem a každé začátky jsou těžké, ale tím spíš bych si dala víc práce s korekturami. Moc se mi líbila obálka a jako knihkupkyně jsem knížku s touto tématikou nemohla přejít.
Mám ráda knížky o knížkách, tak jsem do letadla sáhla po téhle odpočinkové četbě. Bylo to překvapivě zábavné, vtipné bylo hašteření mezi ústřední dvojicí. Konec nepřekvapil, ale tak to má u téhle literatury být.
Je vidět, že autorka je sama čtenářkou romantické literatury a má ji ráda. Ve knize je také spousta odkazů na jiné knihy tohoto žánru, možná nějaký využiji do čtenářské výzvy.
Jedná se o nenáročný romantický románek napsaný se zřetelnou snahou "být nad věcí", jako prvotina je to povedené. Jestli vyjde od Annie Darling další kousek, určitě si ho přečtu.
Pohodový, odpočinkový příběh, který se dobře četl, a který stojí především na skvěle vtipných a ironických dialozích Posy a Sebastiána.
Ale těch překlepů a chyb... hrůza. Klidně i tři na jedné jediné stránce... :(
Pohodová knížka,dobře se četla.Vadila mi jedna věc- hodně pravopisných chyb,což by se stávat nemělo.
Pokud máte rádi romantiku a jste knihomolem tělem i duší, tak vás Knihkupectví u osamělých srdcí opravdu potěší. Je zde totiž vše, co má pravý knihomol rád. Akorát souhlasím s tím, že jsou v textu zbytečné chyby - to je jediný důvod, proč v hodnocení strhávám jednu hvězdu. Jinak samotný příběh se mi moc líbil.