Kniholap

Kniholap
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399433/bmid_kniholap-bcJ-399433.jpg 5 70 70

V městečku Doupata uprostřed lesa se začnou všem zvířátkům tajemně ztrácet knihy. Nebojácná králice Eliška se rozhodne přijít celé záhadě na kloub. Kdo je tajemný tvoreček jménem Kniholap a proč vůbec krade knížky? To vše se dozvíte na stránkách této překrásně ilustrované knihy.

Literatura světová Pohádky a bajky Pro nejmenší
Vydáno: , Drobek

The Snatchabook, 2013

bibi.r
28.11.2019 5 z 5

Veršované příběhy pro nejmenší děti (od 3 let) mám moc ráda. Krásný příběh s roztomilým kontextem.
Pěkné ilustrace.

JointlieKat94
08.11.2019 5 z 5

Jednoduchý, a přitom tak krásný.

Krásné obrázky, rýmování je povedené. Moc se mi to líbilo. :)

Tyto
15.07.2019 5 z 5

Ilustrace na 5 *... myšlenka příběhu taky... ALE rýmovačka...kačka...mačka.... by se opravdu dala napsat lépe... a nebo, že by špatný překlad ? ...

Varjohukka
07.07.2019 5 z 5

Strašně milá knížka s úžasnými ilustracemi.

broskev28
23.06.2019 4 z 5

Knížka je pěkně ilustrovaná, příběh určitě zajímavý, ale k textu mám dvě výhrady:
1. Proč někdo krade ostatním knížky, když si je neumí přečíst (a když nemá nikoho, kdo by mu je četl)? To jako "když mně nikdo před spaním nepřečte pohádku, tak ani vám"? Elišce za její empatický přístup skládám velkou pochvalu.
2. Nebylo by lepší převést text do prózy?
Děti průměrně vzdělaných a pečujících rodičů mají v 1.třídě problém s pochopením mnoha kdysi běžných slov: alej, síťovka, saň. V tomto textu se - právě kvůli potřebě rýmu - vyskytují tvary, které už najdeme jen v knihách, a to ještě ne v těch novodobých (dí, chtěje, zrovinka, by vrátil). A totéž platí o slovosledu, který malí školáci vůbec nemají zažitý. Možná se mýlím, ale vzhledem k věkové skupině, která si tuhle knížku v knihovně asi vybere, bych asi raději volila prózu, tedy vyjadřování bližší běžnému ústnímu projevu.
A co mě zarazilo ještě více: vytištěno v Malajsii. To tedy zírám! Možná to je důvod, proč na zadní straně "přebalu" zůstala jedná malá králice . . .
Ale zase když si vzpomenu, kolik chyb najdu v knize z nakladatelství Albatros, vytištěné v Čechách, tak tu jednu čárku navíc lze považovat za úspěch.
Navzdory uvedeným výhradám (které děti určitě mít nebudou) jsem ráda, že tuhle knížku v knihovně máme. A jsem zvědavá, jak se bude líbit malým čtenářům.

Evina74
10.06.2019 5 z 5

Roztomilý veršovaný příběh nejen pro děti.

Andrea K.
07.06.2019

Úžasná knížka o úžasném tvorečkovi ......

Bezkyne9
27.05.2019 5 z 5

Bajecne versovany a uzasne ilustrovany krasny pribeh o knihach, dobrych skutcich a laskavemu pristupu... hned jsem mela chut zapelesit s dalsi dobrou knihou :)

anetka.repova
21.04.2019 4 z 5

Kdopak zvířátkům krade knihy? To se dozvíte na stránkách této úžasné knížky. :)

Autoři knihy