Fantastická zvířata a kde je najít
Mlok Scamander (p)
Alespoň jeden výtisk knihy Fantastická zvířata a kde je najít vlastní téměř každá kouzelnická domácnost v celé zemi. Nyní, po omezenou dobu, mají i mudlové příležitost zjistit, kde žije pětinoh, čím se živí kluběnka a proč není dobrý nápad nechávat za dveřmi mléko pro bodloše. „Výtěžek z prodeje této knihy je věnován nadaci Comic Relief, což znamená, že srpce a svrčky, které za ni zaplatíte, dokážou kouzla, jakých není schopen žádný čaroděj. Máte-li pocit, že to není dostatečně dobrý důvod k tomu, abyste se rozloučili se svými penězi, mohu jen doufat, že až kolem vás půjde nějaký kouzelník v okamžiku, kdy na vás zaútočí mantichora, bude ochotnější než vy.“ Albus Brumbál... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2002 , Albatros (ČR)Originální název:
Fantastic Beasts & Where To Find Them, 2001
Jednoznačně plný počet. Nadchne každého skalního fanouška Harryho Pottera:) Povinnost mít ji v knihovničce.
Tuhle knížku mám doma v angličtině, a ač vidím, že názor na ní je poměrně negativní, tak mě prostě nadchla. Konec konců i "fantastická zvířata" jsou něčím, co je pro svět Harryho Pottera poměrně typické, a v této knížce se o nich můžeme dovědět i z jiného úhlu. Navíc komentáře a přepsané informace, které v knížce jsou jí přidávají jakési osobní kouzlo.
Nemůžu se dočkat filmu. (^^)
Keď som bola "závislá" na HP, tak som obdivovala každého zvera a všetko, ale s odstupom času mi pripomína skôr časopis ako knihu.
Jako doplňková kniha, která má rozšířit povědomí o HP dobré, ale samostatně k ničemu. Ale v mládí mě to bavilo.
Je to učebnice.... takže co se týče zábavnosti tak asi nic.... ale zajímavá je, konečně se trochu v těch potvůrkách všech velikostí orientuju :D
Harryho P. milluji ale touto knihou sem byla docea zklamana,nastesti sem si ji stahla v elekronicke podobe :-(
Díky vepsaným komentářům Rona a Harryho je to velmi vtipné, a tak i čtivé. Dobré pro nadšence!
Knížku jsem si půjčila v knihovně, a opravdu je to nutnost přečíst pro každého skalního fanouška Harryho Pottera... Neodolala jsem a nějaké úryvky jsem si opsala..
Konečně jsem ji taky přečetla. Pro fanouška Harryho Pottera je to přímo povinnost. Splněno! Obohatila jsem si potterovský svět o nová zvířátka (mám nového oblíbence - Novozélandský opálooký drak) a dávám 3 hvězdičky.
V mnoha ohledech je to výborný doplněk k sáze Harryho Pottera, a že já ságu opravdu zbožňuju. Nicméně nebyla jsem z ní tak nadšená, abych si ji musela přečíst podruhé nebo abych ji musela mít v knihovně.
Neurazí, ani nenadchne. Svět Harryho Pottera miluju, ale tohle mne zkrátka moc nechytlo.
Ideální studna informací pro cvoky do HP jako jsem já. Tuhle knížku nemůžete hodnotit jako sérii HP. O encyklopedii přece taky neřeknete že měla napínavý děj, ale že jste se z ní něco naučili.
Důstojný doplněk pro fanoušky knižní série Harryho Pottera. Nic extra skvělého, ale člověku dodává další energii k tomu, aby se vžil do toho světa plného magie, utopil se v něm a uvěřil, že někde takové místo skutečně existuje.
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Dobrá zpráva je, že teď vyšlo 2. vázané vydání. :)