Fantastická zvířata a kde je najít
Mlok Scamander (p)
Alespoň jeden výtisk knihy Fantastická zvířata a kde je najít vlastní téměř každá kouzelnická domácnost v celé zemi. Nyní, po omezenou dobu, mají i mudlové příležitost zjistit, kde žije pětinoh, čím se živí kluběnka a proč není dobrý nápad nechávat za dveřmi mléko pro bodloše. „Výtěžek z prodeje této knihy je věnován nadaci Comic Relief, což znamená, že srpce a svrčky, které za ni zaplatíte, dokážou kouzla, jakých není schopen žádný čaroděj. Máte-li pocit, že to není dostatečně dobrý důvod k tomu, abyste se rozloučili se svými penězi, mohu jen doufat, že až kolem vás půjde nějaký kouzelník v okamžiku, kdy na vás zaútočí mantichora, bude ochotnější než vy.“ Albus Brumbál... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2002 , Albatros (ČR)Originální název:
Fantastic Beasts & Where To Find Them, 2001
Další doplňková kniha k sérii Harry Potter. Tentokrát je kniha zaměřena na zvířata a různé tvory z kouzelného světa. Jedná se o něco mezi encyklopedií a učebnicí. Je to hezký a zajímavý doplněk s krásnými ilustracemi.
Pěkný doplněk do světa Harry Pottera. Člověk se zase mohl na chvilku ponořit do svého dětství a prozkoumat všechny potvůrky, které v kouzelném světě žily a žijí. Ale přeci jen pořád dám přednost Bajkám, ty se mi četly lépe. Ale na jedno přečtení dobré, po tom druhém bych šáhla, kdybych si potřebovala nějaké to zvířátko vyhledat. Ale rozhodně oceňuji originalitu, kdy je i jako autor napsán Newt Scamander. A pěkné zpracování.
Hezké zpracování, zajímavý seznam zvířat. Určitě fajn rozšíření knihovny na motivy Harryho Pottera a Fantastických zvířat.
Prima doplnění informací pro fanoušky HP i FZ.. Za mě super zpracování. Kniha se mi líbila.
Prakticky jen výčet kouzelných tvorů. Jako jo, bylo to fajn, ale nemůžu říct, že by mě to zrovna nějak hodně bavilo.
Odhalení mnoha zvířat, které nikdy nebyli zmíněny s nádhernými ilustracemi, jediné co že mi chybí více obrázků, ku příkladu u zvířat, která jsou popisována jako jedni z nejnebezpečnějších, ale jejich vzhled zobrazen není. Jinak skvělá kniha
Sborník obsahující veškeré známé živočišné druhy z celého kouzelnického světa (bohužel zástupci z České republiky chybějí) a jejich jednoduchý popis. Každý správný potterofil by si měl tuhle knížku přečíst, protože obsahuje zajímavé informace o roztodivných tvorech, se kterými se čtenář setkává na stránkách knižní série o Harrym Potterovi. Po uvedení stejnojmenného filmu jako je tato knížka, byla v novém vydání přidána i zvířata z Ameriky, která se vyskytují i ve filmu. Bohužel „záhadně“ zmizely ručně psané poznámky Rona a Harryho.
Super! Dozvědělajsem se více o světě Harryho Pottera, se kterým jsem prakticky vyrůstala. Akorát mě mrzí, že máme doma vydání skoro bez ilustrací.
Co by se stalo, kdyby tato knížka neexistovala? Vůbec nic. Byť mě v knížkách nikdy famfrpál nebavil, tak knížka o něm byla z nějakého důvodu mnohem zajímavější. Autorka tady zajímavě zařadila komentáře postav, ale jen velmi málo. Knize by určitě prospělo, kdyby jich bylo víc. A ilustrace, které by se do tohoto typu knih jednoznačně hodily, bych spočítala na prstech jedné ruky.
Pěkné, zase jsem se dozvěděla víc o kouzelnickém světě, líbilo se mi i to, že jako autor byl popisován Mlok Scamander, přičemž je to vlastně fiktivní postava a celé to sepsala Rowlingová. Docela mě překvapilo i Mlokovo celé jméno :)
jakožto milovník světa kouzelníků a zvířat, je tato knížka pro mě to pravé. Opravdu nádherná kniha se spoustou zajímavostí, které jste se ve filmu i knihách nemohli jen tak dozvědět. Doporučuji.
Nádherně zpracováná kniha. Ty kresby či náčrtky byli překrásné. Nejvíc se mi asi líbil Kentaur, Hipokampus, Sfinga, Zlatonoska či vodní lid, Gryf, Polovid, Augurey, Fénix a samozřejmě draci... I když bych asi takhle mohla pokračovat dál... Tuhle knížku jsem si opravdu užila a určitě bude patřit k mým největším knižním pokladům, neboli knih kterých si nejvíce cením :) Doporučuji každému fanouškovi HP nebo těm, kteří ocení pěkné kresby v knihách. Rozhodně tato kniha za to stojí :)
Kniha mně moc bavil a pro milovníky Harryho Pottera a hlavně celého kouzelnického světa, je to za mně nutnost. Kniha je velmi krátké a poutavě napsaná ale za mně byla tak nabitá informacemi a různými druhy zvířat že už po přečtení si polovinu nepamatuji což mi přijde jako velká škoda. Kniha mně ale velice bavila a byla čtivá a zajímavá.
Kniha je přesně v tom fantastickém duchu světa Harryho, který máme rádi. Chyběly mi ovšem ilustrace. Už je to dávno, co jsem byla maniak do Pottera a fakt už nevím, jak které fantastické zvíře mělo vypadat. Také bych ocenila více osobních postřehů Mloka o setkáni s daným zvířetem a méně hraní si na encyklopedii.
Úžasné. Jsem veliký fanoušek HP světa a další knížku s touhle tématikou jsem skoro zhltla (opět jsem si ji ale musela šetřit).
Fantastické zvierata a ich výskyt je skvelé doplnkové čítanie zo sveta Harryho Pottera, no s filmom má spoločné len minimum. Knižka je skôr sprievodca rôznych tvorov, ktoré majú rôzne magické nadania a niektoré z nich už len máloktorý čarodejník uvidí vo voľnej prírode. Je to skôr knižka, ktorá sa snaží s fanúšikov vytlačiť nejaký ten peniaz navyše. Najväčšia nevýhoda knihy je jej obsah, každý by si v tejto dobre prial rozsiahlejšie druhy tvorov čarovného sveta.
Dodatková knížečka s množstvím zvířat a potvor ze světa HP. Řadu informací zná čtenář již z příběhových řad, jiné jsou zas moc dobře známé z mytologie, takže nových informací tam není tolik, kolik by napnutý fanda čekal. Ale i tak umí obohatit a zaujmout.
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Fantastická zvířata, jejíž fiktivní autor se stal hlavní postavou filmové série, jsou takovým jednoduchým bestiářem ze světa Harryho Pottera, který čtenáře seznámí s tvorstvem, které jej obývá. Jako učebnice by to dle mého názoru fungovat nemohlo, jelikož popisy jsou příliš stručné a má to tak blíže spíše k jednoduché encyklopedii. Doma mám starší vydání bez ilustrací, které je vlastně celkem zbytečné a poznámky Rona a Harryho příliš vtipné nejsou.