Haunting Adeline: Stíny nad Adeline
H. D. Carlton
Kočka a myš / Cat and Mouse Duet série
1. díl
MANIPULÁTORKA Dokážu manipulovat emocemi kohokoli, kdo mi to dovolí. Způsobím vám bolest, rozpláču vás, rozesměju a přiměju vás si povzdechnout. Ale moje slova na něj neplatí. Zvlášť když ho prosím, aby odešel. Pořád tam je, sleduje mě a čeká. A já se nikdy nedokážu odvrátit. Ne když chci, aby přišel blíž. STÍN Nechtěl jsem se zamilovat. Ale teď, když jsem se zamiloval, se nedokážu držet dál. Jsem okouzlený jejím úsměvem, jejíma očima a tím, jak se pohybuje. Jak se svléká... Budu ji dál sledovat a čekat. Dokud nebude moje. A jakmile bude, už ji nikdy nenechám odejít. Ani když mě bude prosit, abych to udělal... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2024 , RedOriginální název:
Haunting Adeline, 2021
Jste připraveni na lov? Protože právě teď začíná.
Seznamte se s manipulátorem, který se snaží chytit svou myšku do zajetí, ale nejprve si sní musí trochu pohrát.
Haunting Adeline je Dark romance, kde hned na úvodu je VAROVÁNÍ. Kniha není totiž pro všechny a je na vašem zvážení, zdali se do tohoto světa chcete nechat vtáhnout.
Adeline je naše myška, která je velmi známou spisovatelkou. Přestěhuje se do domu po své babičce. Dům je velmi tajemný a je na odlehlém místě. Z příběhu cítíte lehce strašidelný až děsivý nádech. Její matka jí rozmlouvá, aby dům raději opustila, jelikož dům nese temnou historii. Její prababička byla v domě chladnokrevně zavražděná.
Hlavní hrdinka začne v domě slýchat různé zvuky a najednou z ničeho nic začne v domě nacházet růže. Netuší, kdo tajemný muž je, ale ví jediné. Musí být pořád ve střehu. Adeline je přesvědčena o tom, že má svého stalkera. Když zjistí, že tajemný muž, který jí je posedlí zabije každého, kdo se jí jen dotkne v ní probouzí strach. A naše myška miluje strach a adrenalin.
Zade je hacker, který se stane na Adeline závislý a je jí v určitém slova smyslu posedlý. Jeho duše je temná, ale bojuje proti spravedlnosti. Vede skupinu Z, kde se snaží zachraňovat děti nebo ženy od zneužívání a obchodování s lidmi. Nemyslete si ale, že je to náš hrdina příběhu. Má své temné hodně temné stránky, ale to na něm miluji. Chce Adeline ukázat svou pravou tvář. Chce aby se zamilovala do něho. Nemá v plánu ji nechat uniknout. Kočka loví svou myš. Z příběhu je to velmi patrné. Je to temné i zvrácené. Určité scény ve mně vyvolávaly velmi zajímavé pocity.
Adeline je svým způsobem zvrácená a troufám si možná říci, že i víc jak Zade. To co se mezi nimi vytváří je opravdu zajímavé.
Mně osobně se příběh velmi líbil. Není to jen o pikantních scénách, i když ty jsou samozřejmě taky úžasné, ale máme tady i takovou detektivku, kdy se snažíme zjistit, kdo stojí za vraždou její prababičky.
Fenomén Haunting Adeline vzbudil celosvetový záujem a zvedavosť. Pridajte k tomu krásne spracovanie knihy a je jasné, že to musíte mať!!
Určite očakávate spicy scény? - dostanete ich! (niektoré teda dosť na hrane )
Očakávate temný, pokrivený vzťah hlavných hrdinov? - samozrejme nesmie chýbať!
Možno očakávate, že sa budete báť? - áno, príbeh je niekdy dosť strašidelný
Čo som však ja nečakala je pozadie príbehu a najmä poslanie Zadea. Zároveň, práve Zade bol pre mňa najväčším prekvapením. Je hacker, ktorý však nesedí len za počítačom, ale pracuje v teréne. Má síce pokrivenú morálku a vskutku drastické, násilnícke, až sadistické a krvavé spôsoby, no jeho úmysel je obdivuhodný.
Zade na jednej strane koná dobro (ok, tie metódy sú sporné), a vzápätí stretáva Adeline. A odrazu má aj on svoju vlastnú obeť, ktorú prenasleduje, stalkuje, desí, naháňa a dostane ;-)
Čo mi najviac na knihe nesadlo je práve postava Adeline. Niekdy mi naozaj liezlo na nervy, ako "sa ospravedlňuje", že s ňou niečo nie je v poriadku, keď miluje strach. Autorka nás tým už od úplného začiatku pripravovala na to, ako do jej života zapadne Zade. Prišlo mi to až moc okaté :-/
Kniha ma celkovo dokázala prekvapiť a v každom prípade zanechala dojem.
Záver bol teda poriadny strih v bode zlomu. Čakala som ďalšou kapitolu, ktorá tam nebola! Bez pokračovania sa teda určite nezaobídem :))
"Jedného dňa si uvedomíš, že nie si chytená do klietky,“ zašepká drsne. „Si v mojom kostole, kde som ja tvojím Bohom a ty si mi rovná. Nie som väzenie, Myška, som tvoja svätyňa.“
4/5*
Čteno v originále.
Tohle bylo něco úplně jiného.
-a hodně chválím vizuál knihy - to je vážně nádhera !
Autorka o sobě tvrdí, že má ráda “šedé postavy". Well, tady se jí rozhodně povedlo jednu takovou stvořit. Stalker je na pomezí dobrodince a zároveň dost dobrého magora. Některé ty intimní scény jsou fakt legendární :). A Joe Goldberg vypadá, v porovnání se Z, jako docela normální kluk od vedle.
Kniha je takovým mixem You, Haunting of the Hill House, knihy od Karin Slaughter - Krásný holky a toho filmu s N. Cagem a J. Phoenixem, na jehož název si teď nevzpomenu…
Krom té špiclovací linky (která je ale celkem dobrá a stupňuje napětí) v knize nalezneme: boj proti obchodu s lidmi, temné rituály v rámci společenství, které sahá do vysokých kruhů politiky, obchodu i showbyznysu, zároveň ale také detektivní linku, kde se ústřední hrdinka snaží zjistit, co se stalo její prababičce (ta btw měla taky svého stalkera - asi je to něco jako rodinné dědictví).
!!!Věnujte ale pozor trigger warnings! Určitě se nejedná o knihu, kde lítají srdíčka a pěkná slovíčka….nenajdete ani duhu a jednorožce, ale pokud se rádi bojíte, nepohrdnete ani nechutnějšími scénami a nevadí vám dominantní a lehce vyšinutý hlavní hrdina, tak šup do toho …
Kniha je součástí duologie - Cat and Mouse Duet (ano, hádáte správně - stalker říká své vyvolené “myško). A existuje i prequel Satans Affair, tato instalace strašidelných domů je v jedničce krátce přestavena a naše hlavní postavy si tam užijí pěkné dvě hodinky v zrcadlovém domě ;).
No co už..první díl končí cliffhangerem … takže …
jdu na dvojku …..
Citace z knihy:
Theres nothing a couple of made-up monsters can do to horify me more than the actual mosters polluting this world.
Humans dont need to decorate themselves in gory make-up and fake blood to be scary. It s the inside of us - the darkness that lurks beneath the surface-
A ještě doporučení - pokud ulítáváte na Amo Jones a podobných pisatelkách, tohle by se vám mohlo líbit….
Haunting Adeline byla jedna z mých nejočekávanějších knih tohoto roku a musím říct, že splnila všechna má očekávání.
Jako první teda musím říct, že pokud se na knihu chystáte, určitě si přečtěte varování a jaká témata kniha obsahuje. Myslím si, že tohle není čtení pro všechny a kord ne pro slabší povahy a mladší čtenáře.
Já se do knihy už od začátku vrhala s tím, že je to temné, zvrácené a že to celé musím brát trochu s rezervou. Ale upřímně, já jsem fakt nadšená a miluju to.
Sice mě kniha trochu donutila přemýšlet o mém zdravém rozumu a jestli je správné, že se mi některé věci vůbec líbili. Ale omlouvám se - scéna se zbraní za mě byla prostě HOT a to samé scéna v zrcadlovém bludišti a napětí se v téhle knize dalo doslova krájet.
Zade už za mě asi není úplně morally grey postava, ale spíš hodně morally black. Na jednu stranu dobrák, který zachraňuje ženy a děti a na druhou stranu zvrácený psychopat, který stalkuje Adeline a nechává jí po domě růže. Myslím si, že už je tak poznamenaný tím, co dělá za “práci, že není schopný navázat zdravý vztah a proto si vyhlídne Addie.
Addie je naštěstí taky trochu zvrhlá. Vyžívá se ve strachu a vyhledává situace, kdy se může bát a svým způsobem jí to vzrušuje. Navíc bydlí v opuštěném domě u hlubokého lesa a strmého útesu. Proto si myslím, že Zade a Addie jsou za mě dokonalá kombinace.
Líbí se mi že má kniha detektivní zápletku a svým způsobem na mě působila i jako psychothriller. A ten konec? Panebože! Já nutně potřebuju pokračování, protože ten plot twist? Seděla jsem na gauči s pusou dokořán a nevěděla jsem, jak dýchat. Za mě je tahle kniha jedno velké ANO.