Krajina nočních jezdců
František Niedl
Hynek Tas z Boru série
< 4. díl
Boj v Čechách se rozhořel s plnou intenzitou. Bojuje každý s každým. Císař Zikmund spoléhá na křížovou výpravu do Čech, kdy vojska se znakem kříže mají sevřít království ze všech stran. A co Hynek Tas z Boru, někdejší osobní strážce krále Václava IV.? Přidá se k některé ze stran? Kývne na nabídku spojenectví s Oldřichem II. z Rožmberka? Nebo se naopak spojí se svým někdejším známým Janem Žižkou?... celý text
Kvalitní pokračování Tasova příběhu. Líbilo se mi rychlé shrnutí předchozího děje na začátku knihy. Četlo se to skoro samo :-D Doufám, že bude další díl.
Netrpělivě očekávané pokračování života Hynka tase z Boru. Přčteno na jeden zátah. Jako vždy autor nesklamal.
Tak já osobně jsem byl s pokračováním osudu Hynka Tase z Boru moc spokojený!!! Knížka se mi četla opravdu výborně, těším se na případné pokračování ;-) Za mě, za pět :-D samozřejmě, že hvězdiček ;-)
Pro ty, co v knížce očekávaly nostasgické vzpomínání a neustálé připomínání Hynkových předchozích příběhů, určitě splnila očekávání. Od pana Niedla už známe ale více a proto pro mě byla knížka zklamáním. Málo dynamická, nic nového, zdá se, že šarvátky se točí stále dokola...
Pan Hynek Tas z Boru trochu zestárl, ale pořád mu v zemích Koruny české není v některých dovednostech rovno, což svým nepřátelům dává pocítit, dají-li mu k tomu důvod. I když by se zdálo, že útrap a smutku už prožil dost, dostihnou ho i tentokrát, a také to v jednu chvíli vypadá, že jeho cesta končí... Kniha pokračuje v duchu předchozích dílů, a pokud se vám tyto líbily, nebudete zklamaní. Dojde i na činnost, která není nikomu příjemná, a obzvláště těm, kterým se provádí;-)
středověk 15. století Jan Žižka husitství historické romány
2006 | Čtvrtý králův pes |
2012 | Platnéř |
2012 | Útěk do pekel |
2013 | Čas vlků |
2016 | Rytíři z Vřesova |
Pro mě trochu zklamání,v ději nic nového,jen stále doprovázení kupeckých karavan.Nejlepším dílem byl zatím ten třetí.Snad se to v případném dalším díle někam posune.Příjemně překvapil Oldřich z Rožmberka.