Krajina světla
Nora Roberts
Meg vinou otce, který rodinu opustil, zanevřela na všechny muže. Čirou náhodou je objeveno v jedné jeskyni mužské tělo se zabodnutým cepínem v hrudi. Detektiv Nat, který Meg miluje, jí musí sdělit, že její otec byl zavražděn. Pohled jeho očí proniká Meg pod kůži a probouzí city, uložené kdesi velmi hluboko. Pak následuje další vražda – a vše najednou dostane jiný směr…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2016 , AlpressOriginální název:
Northern Lights, 2004
Trochu pomalejší rozjezd, chvilku mi trvalo, než jsem se do knihy začetla, ale pak už se nedala odložit. Pachatele jsem měla vytipovaného, ale jak se ukázalo v závěru, špatně, takže opět překvapení. Snad jen škoda, že jsem ji nečetla v období tropických teplot, protože mi skoro celou dobu , co jsem ji četla, byla zima - život na Aljašce musí být opravdu tvrdý, zejména v zimě.
Zajímavý příběh s kriminální zápletkou, ale pro mně by stačilo, kdyby měl tak o 100 stránek méně.
Tajemná Aljaška mě vždy utvrzuje o její nespoutanosti, nedokázala bych v takové divočině žít. Ale příběh mě zatáhnul tak do děje, že jsem se nedokázala odpoutat od knihy, dokud jsem ji nedočetla. Od začátku jsem měla podezření, kdo zabil a nakonec to byl úplně někdo jiný. Což se autorce povedlo a člověk si nemohl říct "zase jsem to uhádla".
Nezklamala, i film jsem viděla,ten byl taky moc pěkný.Nepamatujete si někdo jak se jmenoval?
Knížka se mi hodně líbila, zápletka zajímavá, zasazená do svělého prostředí, snad jen ty části z toho deníku z minulosti mi trošku rušily spád příběhu, ale jinak super - knížka mě vtáhla do děje a prostě pro mě skvělá
Snad první knížka, která mě od Robertsové moc nenadchla. Pořád jen hledání informací z minulosti a přítomnosti pramálo.
2000 | Smrtící nahota |
1997 | Nebe mé lásky |
2000 | Past na dobrodruha |
1997 | Zrozená z ohně |
2011 | Kouzlo okamžiku |
Po sladkých a romantických příbězích přišel opět čas malinko pozměnit žánr a to se této knize podařilo. Člověk měl pocit, jako by se ocitl přímo uprostřed Aljašky. Já sama jsem teplomil, určitě bych podobně drsné prostředí nedala. Ba spíš jsem ještě při čtení o vánici a závějích se zachumlala k teplé dece a čaji. Ale knížku doporučuji.