Králové Clonmelu

Králové Clonmelu
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543155/bmid_kralove-clonmelu.png 4 1448 1448

Hraničářův učeň série

Will se účastní každoročního sněmu, kde se setkává se všemi hraničáři. Se všemi, kromě Halta, ten mezitím vyšetřuje zvláštní události na západě. Ukáže se, že se znova zformovala lživá náboženská sekta, která si říká nezasvěcení a stačila už rozvrátit skoro pět z šesti hibernijských království. Nyní je v ohrožení království Clonmel, a Halt, Will a Horác se vydají na cestu, aby v něm pomohli znovu nastolit pořádek a odvrátili tak útok sekty na samotný Araluen. Na povrh vyplavou střípky z Haltovy minulosti, které si celou dobu tak úzkostlivě strážil. Čte Matouš Ruml. Budou jim na výpravě užitečné? Budou dva hraničáři stačit na zabránění vzpoury v celém – a pro ně navíc cizím – království?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: audiokniha , Bookmedia

The Kings of Clonmel, 2008

Interpreti: Matouš Ruml

ThePetinka
09.12.2013 5 z 5

Občas mám pocit, že už jsem na tyhle knížky moc stará, že bych měla číst raději něco z poviné četby nebo společenské romány. A velice zřídka mě v tom utvrzují i autoři fantasy knih, když si se mnou zahrávají. Naštěstí to není případ pana Flanagana, jehož knihy jsou stále velice dobré. Když otevřu Hraničářpva učně, je jedno kolik mi je!
V jeho knihách je teď ještě mnohem víc humoru, což oceňuji. A Will s Horácem jsou konečně v tom správném věku. Tedy ve věku, kdy už je zcela přirozené, že jsou ve všem výborní. I když stále se jim občas stává, že se v něčem seknou, což je podle mě docela sympatické. A mimochodem, odhalování Haltovi minulosti - to je něco úžasného.

hardrock
26.09.2013 5 z 5

vyborne, ako vzdy. Flanagan vie vtiahnut do deja tak, ze clovek knihu neodlozi, kym ju nedocita. tato vsak zas skoncila s otvorenym koncom, takze nebude trvat dlho a siahnem po dalsej. Tiez sa mi paci, ze hoci sa dej odohrava kdesi v stredoveku, autor riesi aktualne problemy ako sektarstvo, drogy a podobne

Vevericka.eva
14.05.2013 5 z 5

Výborné počtení, série udržuje vysoký standard.

Kristy7
29.04.2013 5 z 5

Naprosto perfektní série! A knihy Králové Clonmelu a Halt v nebezpečí patří k mým nejoblíbenějším, moc jsem se u toho nasmála. Rozhovory mezi Haltem, Willem a Horácem byly geniální. :)

Sierra
20.04.2013 5 z 5

Všechny knížky ze série Hraničářův učeň jsou úžasné! Možná jsou psané velice jednoduše, avšak málokdy se u knihy nudíte... Všechny knihy hodnotím pěti hvězdičkami! :))

matej1998
31.12.2012

Není co dodat, kniha se povedla.

milovnikknih
10.06.2012 5 z 5

neni co dodat
kniha je supeeeeeeeer.

studentik
11.02.2012 5 z 5

WOW...Myslím že tato série patří mezi nejlepší na celé Zemi.

libri
15.12.2011 5 z 5