Království prokletých

Království prokletých
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507301/kralovstvi-prokletych6UdwQH-XNz-.jpeg 4 531 531

Poté, co zaprodala svou duši, aby se stala královnou Hříšných, se Emilia vydá s tajemným princem Irou do Sedmi kruhů, kde je uvedena do svůdného světa neřestí. Přísahá, že udělá všechno pro to, aby pomstila svou milovanou sestru Vittorii… i když to znamená přijmout manželství s princem Orgoliem, králem démonů. Jak zní první pravidlo dvora Hříšných? Nikomu nevěř. Se zrádnými princi, přepychovými paláci, tajuplnými pozvánkami na večírky a rozporuplnými nápovědami ohledně toho, kdo skutečně zabil její dvojče, je Emilia osamělejší než kdy dřív. Může vůbec důvěřovat Irovi, který byl jejím někdejším spojencem ve světě smrtelníků, nebo skrývá nebezpečná tajemství o své pravé podstatě? Emilia bude zkoušena mnoha způsoby, zatímco pátrá po řadě magických předmětů, které odhalí stopy k její minulosti a poskytnou jí odpovědi, po nichž prahne…... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: ekniha , King Cool

Kingdom of the Cursed, 2021

Artep071
06.02.2024 5 z 5

I pokračování mělo svou dynamiku a napětí... Přemrštěné kombinace a zvraty mě ale v polovině příběhu docela zmátly. Mám pocit že se v tom uzlu autorka sama ztratila... Přesto jsem si to užila a těším se na pokračování :)

KnihomolkaKatka
23.01.2024 3 z 5

Oproti prvnímu dílu o dost slabší. Bylo vidět, že autorka potřebovala připravit půdu pro další díl, který, jak se zdá, bude zase skvělý. Tenhle byl takový výplňkový, přesto nemůžu říct, že bych se u čtení úplně nudila. Emilii jsem zde nepoznávala. Vzhledem k prostředí bych čekala, že se autorka do toho více opře a ovlivní více její chování. Přišlo mi, že se v ní střídali dva různé charaktery - chvíle, kdy se chovala jako jeptiška (stydlivá, upejpavá, zdrženlivá) a pak chvíle, kdy byla pravý opak jako by jí přeplo nebo co a byla konečně alespoň trošku tou, kterou bychom v pekle čekali.
Ira je miláček. Jako neměl by se mi líbit, ale já prostě ty knižní bad boye, kteří umějí ukázat, že mají i srdce na pravém místě, žeru.
Na třetí díl se těším a doufám, že bude skvělý. Alespoň ten twist na konci naznačoval, že by to mohlo být konečně ono zase.

lucyvase4
13.01.2024 2 z 5

Já převezu vás k břehům věčně hrůzy, v tmy propasti, kde s ledem zář se svaří. Dante Alighieri

Musím říct že z knihy mám velmi smíšené pocity. 1/3 knihy byla naprosto o ničem. 2/3 připomínala špatný erotický film. Až v poslední části knihy jsem se dočkala fantasy. A musím říct, že se mi líbilo. Škoda, že taková nebyla celá kniha.

Emilia mne neskutečně štvala už v první díle. Musím ale říct, že v tom druhém to bylo ještě horší. Tak blbou postavu jsem snad ještě v knize nepotkala. Někdy jsem měla pocit že trpí schizofrenií. Ira byl pro ni úžasný, pozorný a vzápětí sobeckej hajzlík, který ji chce jen využít.
Je panovačná, nevděčná, sobecká, pyšná a její ego sahá až k nebi. I když sama nic nedokázala. Kdyby se tak choval démon ok, ale ten byl oproti ní úplný beránek...

Na to, že je to YA literatura jsme byli svědky dost bizardnich erotických scén. Prsa polévaná čokoládou, šlehačka na chloubách pánů. Nespoutané orgie na stolech. Tohle číst moje dcera ve 12letech, tak asi nadšená moc nejsem.

No, nakonec se aspoň pár záhad vyjasnilo, jiné ale přibyly.
A mně nezbývá nic jiného než doufat, že poslední díl bude fakt bomba

Hodnotím: 2,5/5

Jidu
10.01.2024 1 z 5

Vítejte v pekle! Emilia a Ira do jednoho takového jdou a rozhodli se, že nás, čtenáře, pěkně potrápí.

Myslím, že Emilia má nějakou duševní poruchu, asi schizofrenie, protože si velmi často v hlavě říká, jak je Ira hodný a pozorný, ale její papulka povídá úplně něco jiného!

Ano, opět se nám holka předvedla. Je naivní, hloupá, ale myslí si, jak je drsná a hustá. Přitom nebýt Iry, tak je dobře 10x po ní. Ale tento detail budeme ignorovat. Všichni hříšní princové by se jí měli bát!!

Kniha je plná (ne)erotických scén, které postupně převezmou nadvládu nad světem a propracovaným dějem. Než se do toho "pekla" jen dostaneme, tak musíme přežít všechny možné pubertální představy a kdo ví co ještě.

Kdyby to bylo aspoň fakt naplno, že se spolu vyspí. Hříšní a sexy princové, ty asi moc trpělivosti mít nebudou. Ale tady je Ira hotová cudnost...až do konce knihy.

Bohužel, tohle bylo zklamání. Nevím, co bych víc řekla. Dobrý nápad, katastrofální provedení. Řekli byste, že tam není sex, protože to je YA, ale on tam je, jen ne mezi hl. postavami. No logika nikde.

Celkově se nám opravdu z fantasy stává nepovedený erotický román a to mě teda nebere. Když už nechtěla dotáhnout fantasy k dokonalosti, tak to měla nabombit do erotiky. No, do třetího dílu nejdu. Škoda.

juni
29.12.2023 5 z 5

Pokračování se mi líbilo. I když první díl byl první díl

Lestiluc
19.12.2023 1 z 5

(SPOILER) Asi se teď budu hodně lišit od ostatních hodnotící, ale tato série je dle mého naprosto otřesná. Po prvním dílu jsem doufala, že se kvalita díla aspoň trochu zlepší. No chyba lávky. Tento díl mi přišle jak splynutí Stmívání a Padesáti odstínu šedi. Naprosto zbytečné sexuální vsuvky, které byly na můj vkus až moc časté. Chápu, že se pohybujeme ve světě Hříchů a svárů, ale všeho moc škodí. Jak kdyby si autorka léčila komplexe z toho, že sama nic podobného nezažila. Děj skoro žádný, tak nějak se příběhem loudáme a doufáme, že se z toho něco vyvrbí. Absolutně nepobírám pointu příběhu. Takto mě žádné dílo snad ještě nepobouřilo, a to už mám pár knížek za sebou. Poslední díl přečtu, ale bohužel jen z toho důvodu, že nemám ráda rozdělané série.

Tess_BooksNerd
14.12.2023 4 z 5

Tento díl byl mnohem lepší, než předchozí. Děj plynul hladce, spousta tajemství i něhy a zuřivosti. V určité části už jsem tušila, kým Ira ve skutečnosti je. Emilia mi lehká na nervy. A to opravdu hodně. Její počínání bylo chaotické, chování k Irovi neslušné a velmi sobecké. Svým zvráceným zpusobem ji projevoval náklonnost, svou ochranářskou stránku i něhu. A ona se chovala jak umanuté rozmazlené děcko. Celkově knihu hodnotím kladně, a to jen díky Irovi.

Holubka
04.12.2023 5 z 5

K druhému dílu jsem se dostala asi po půl roce co jsem přečetla první. A vidím, že jsem udělala chybu, že jsem tak dlouho otálela. Tenhle díl byl skvělý. Sice mi chybělo prostředí Itálie, ale jinak jsem naprosto spokojená. Po přečtení mám teda otázek plnou hlavu a hned sahám po třetím díle abych se konečně všechno dozvěděla. A ta sexuální energie mezi Irou a Emilií? Chvílemi jsem myslela, že to jiskření mezi nimi mi zapálí knížku.

Nifgai
30.11.2023 4 z 5

Spousta a spousta otázek, které vyvstaly a odpovědi jsme se skoro žádné nedočkala. Jinak démonický svět, hříchy a samotní démoni se mi velmi líbili. Tentokrát jsem si víc užívala popis šatů než jídel (těch tam taky tolik nebylo) a samozřejmě nejvíc jiskření Emilie a Iry.

espesita
05.11.2023 4 z 5

I přes to, že se mi druhý díl také v podstatě líbil, stále se mi toho moc nevyjasnilo. Padla nějaká tajemství, ale pořád určitě nějaká zůstávají. Vztahy mezi všemi postavami byly také skvělé. Stále mám ale zmatek v Emiliinych postupech a myšlenkách. Zdá se mi, že skáče od jednoho k druhému a ačkoliv jí to asi dává smysl, mně tedy moc ne. Stávalo se mi až příliš často, že jsem nechápala, proč dělá zrovna tohle a čeho tím chce docílit.

SilvieB
29.10.2023 4 z 5

Tak tohle bylo parádní. Pokračování Království hříšných mě mile překvapilo.Přiznávám že jsem po nic moc prvním díle neměla velké očekávání.
Druhý díl začíná cestou do Sedmi kruhů. Emilie s Irou putují přes Koridor hříchů do sídla rodu Ira a od té doby jsem se jen těžce od jejich příběhu odtrhla.
Kniha je protkaná tajemstvími a když už si myslíte že jste to pochopili najednou se objeví další záhada.
Konec jsem tušila, ale díky tomu jak to skončilo mám Emílii o trošku víc radši, ikdyž první polovinu knihy jsem ji neměla ráda stejně jako v prvním díle.
Někdy jsem se ztrácela v tom co je iluze a co ne, ostatní vedlejší postavy nejsou ničím zajímavé a neustále rekapitulování Emílie mě rozčilovalo, přesto dávám 4* a jsem zvědavá jaký bude třetí díl.

mmmisulka.r
04.10.2023 5 z 5

Druhý díl je možná o maličko slabší, ale jen o maličko. Stále je ve vzduchu napětí i jiskření. Záhad nam přibývá s každou stránkou a i proto zůstávám z této série stále nadšená.
DALŠÍ ŘÁDKY NEDOPORUČUJI ČÍST, POKUD JSTE NEČETLI PRVNÍ DÍL

Emillia podepsala pakt a obětovala svou duši. Do podsvětí ji má dovést sám Ira. Její přítel i nepřítel v jednom. Její snoubenec a pekelný princ....
Je přesvědčena, že v podsvětí vynalozi veškerou energii v dalším pátrání po vrahovi svého dvojcete.
Musí projít Pekelnou branou a Sedm kruhů. Připravuje se na střet se všemi sedmi princi pekla i se svým budoucím manželem.
Jenže není všechno takové jak se zdá. Pravidlo je nikomu nevěř!
Najde už Emillia skutečného vraha, najde všechny odpovědi?
Myslím, že najde ještě mnohem víc!

Jsem nadšená, vlastně i ze sebe samé! Dokonale jsem v prvním díle odhadla tu nejdůležitější věc. Jsem na sebe pyšná, že se mi moje tušení potvrdilo. A vůbec mě to, i přes to všechno, nezklamalo, ba naopak. Druhý díl je více detektivní, o dost více i zamotany a tajemný. Hodně se točí i okolo Em a Iry, jejich prazvlastnim postoji vůči sobě samým. Přítel versus nepřítel. Láska, nenávist. Pravda a lež. Bludne kruhy jejich osudu. Někomu to možná přijde, že je to furt nahoru a dolů, že se přiblíží a oddálí, ale i tohle mě moc bavilo. Patřilo to k nim.
Oblíbila jsem si celý tenhle svět Hříšných, každou postavu, každou záhadu.
Nezklamalo

annora_cte
24.09.2023 3 z 5

"Není nic nebezpečnějšího než žena, která ví, kým je, a nehodlá se za to omlouvat.“

Jak jsem byla nadšená z Království Hříšných, to samé bohužel nemůžu říct o Království Prokletých.
Myslela jsem, jak se hned začtu, ale brzy jsem zjistila, že mě to zas tolik nebaví. Přes začátek jsem se dostala horko těžko. Pak se to začalo zlepšovat, ale pořád mě to příliš nenadchlo.
Druhý díl je opět veden z pohledu Emilie, jejíž myšlenky se točí pořád okolo jedné a té samé věci. Ira ji přitahuje, ale to přece nejde, nesnáší ho. A nebo, že by k němu něco cítila? Ne! Je zlý! Nemá ho ráda! Myšlenky na Iru, náklonnost, nenávist, náklonnost... přijde mi, že to pošramotilo skvělý nápad na příběh.
Jasně, řešilo se také, kdo vůbec stojí za vraždou její sestry, dostali jsme nové prostředí v podobě pekla a nové postavy. Emilia se musela soustředit na úkol, který si dala, a ne na démonického prince. Přesto její myšlenky neposedně tančily většinu času jen okolo něj. Jak je krásný. Jak je příšerný. Jak by se ho chtěla dotýkat. Jak si ho nepřeje ani vidět. To mě vážně nebavilo.
Zbývalo necelých sto stran, když se děj pohnul dost zajímavým směrem. To už si získalo mojí pozornost. Byla jsem zvědavá a cítila jsem všechno, co by zaujatý čtenář cítit měl.
No ale konec mě velice naštval. Ukončit knihu uprostřed děje, kdy čtenář otočí napjatě list, jen aby ho do očí praštilo poděkování. To se nedělá. Přestože na mě třetí díl čeká doma, dovedu si představit ten vztek čtenářů, co museli čekat na vydání.
Ach jo. Popis opět skvělý, ten je bez výtek. Ale za to ustavičné řešení Iry, nenávisti a sexuální přitažlivosti vůči němu tentokrát hodnotím třemi hvězdičkami.

Hatshepsut
20.09.2023 5 z 5

"Já převezu vás k břehům věčné hrůzy, v tmy propasti, kde s ledem žár se sváří."
Dante Alighieri

První díl byl čtivý, druhý jsem nemohla odložit. Najdete zde mnoho tajemství, záhad, lstí, temné magie a hlavně pekelná království, kterým vládnou princové sedmi hříchů. Emílie zde stále hledá pomstu a vraha své sestry, komu však může věřit? Konec tohoto pokračování byl velmi napínavý, takže nezbývá nic jiného než se rychle pustit do další knihy!

Katebe
18.09.2023 5 z 5

Příběh se přesunuje do pekla a vztah mezi Irou a Emilií se rozvíjí. Jejich chemie ze stránek úplně prýští. Děj je plný intrik a záhad. Člověk má pořád pocit, že mu chybí nějaké informace a nutně potřebuje číst a číst dokud se konečně děj nerozuzluje. Hned jdu na třetí díl.
A ty obálky...uff, pecka!! Už jen kvůli nim mi tyto knížky zůstanou v knihovně.

LexiS
17.09.2023 3 z 5

Království Prokletých aneb Vítejte v Pekle.
Popisy autorky jsou velmi nápadité a proto jsem si popis pekla moc užila. Bylo příjemné zjištění, že udělala peklo plné sněhu a zimy, narozdíl od typických ohňů a síry.
Ale přes veškerou zimu a mrazivý vítr se nám tady Emilia s Irou postarali o pořádné horko.
Jiskření mezi nimi bylo někdy tak velké, že by jednoho mohlo oslepit. Tuhle část jsem si móc užila. Nebudu lhát.
Jenže mám dojem, že zbytek tak trochu pokulhává. Nevím jestli je to překladem nebo čím, ale mám s touto sérii jeden docela velký problém. Myslela jsem, že je to jen prvním dílem, který je typický rozjezd, kdy vlastně nevíme na čem jsme. Jenže ta kniha je opět docela velký chaos. Emilia skáče od jedné věci ke druhé až k padesáté, z toho chumlu myšlenek něco vyvodí, aby to za dalších 100 stran bylo úplně jinak.
Upřímně ani nevím, co jsme v téhle knize zjistili? Pravdu o Irovi a to je tak asi všechno... Ale veškeré krevní pakty, hledání nevěst, smlouvy a magické předměty vlastně moc nedávají smysl.
Když si to tak sumarizuji, tak jsem vlastně zklamaná.
Uvidíme, co předvede třetí díl a jestli ten chumel dostane vůbec hlavu a patu.
Dávám 3,5 hvězd.
Obálka je zase dokonalá, ale ta to sama neutáhne.

Skippi16
09.09.2023 5 z 5

Dlouho jsem se této knize vyhýbala a naprosto přesně vím proč... protože jsem nemusela čekat roky na vydání dalších dílů. Knihy jsou velmi čtivé a vtáhnou do děje kompletní osobnost čtenáře... Mám před sebou třetí díl a neskutečně se na něj těším. Princ Ira? Skvělá postava, stejně jako Em.. Vřele doporučuji.

Salvatoreanne
29.08.2023 5 z 5

....chcete odvážnou holku , krásného muže a trochu roštáren s epickou Story ....prosím čtěte

Mamka_cte
20.08.2023 5 z 5

První co mě zaujalo byly obálky, jsou prostě NÁDHERNÉ! Plus přidejte pekelné prince, čarodějky a další fantasy postavy.
Pro mě knihy nakonec byly láska na první čtení a taky jsem oba díly zhltla ani ne za den a půl! Autorka píše neskutečně čtivě. Jsem ráda, že jsem se čtením počkala až do teď, protože příští měsíc vychází třetí díl a já nebudu muset čekat.

Moc se mi líbil vyobrazený svět (jak vesnice v Itálii, tak i podsvětí) a hlavně to, že každý princ měl své hříchy.

Příběhy obsahují plno fantasy postav, Italské recepty a vaření, vraždy a krev, ale i plno žhavých scén a zvratů.

Hlavní postava pekelný princ Ira - mňam! Tohle je prostě láska na první pohled. Chjo, já bych se nenechala přemlouvat do svazku jako Emília.
Emília byla nerozhodná puberťačka každým coulem, ale dohromady mi ti dva dávali smysl. Jejich chemie byla spalující.

První díl byl spíše rozjezd a seznámení s postavami a světem. Druhý díl už byla pořádná žhavá akce a zvraty. TOP

Doporučuji všem fantasy nadšencům, co mají rádi příběhy okořeněné nějakou tou erotikou.

zirafinec
12.08.2023 3 z 5

knihu jsem přečetla za pár dní o dovolené, moc jsem si ji užila. A to i přesto, že se za celou dobu vlastně nic moc nestalo, četla jsem ji jedním dechem... Nevím, asi autorka umí opravdu poutavě psát :)