Kráska a netvor
Teresa Medeiros
Fairy Tale série
Skotsko, 1746. Půvabná Gwendolyn nevěřila na nadpřirozené bytosti, ale ostatní obyvatelé vesnice žili ve strachu z tajemného netvora, který obýval nedalekou zříceninu hradu. Jejich posedlost dávnou pověstí došla tak daleko, že se mu rozhodli obětovat pannu - a vybrána byla právě Gwendolyn. Nešťastná dívka věděla, že pro všechna ta světla a znepokojivé zvuky, které se z hradu ozývají, existuje rozumné vysvětlení, ale když stála připoutaná ke kůlu a bičovaná deštěm, její někdejší jistota se otřásla v základech. Podle pověsti měl na sebe netvor občas brát lidskou podobu - a právě takto se jí zjevil, jako urostlý muž, jen tvář skryl před jejím pohledem. Odnesl ji v náručí do svého doupěte a učinil z ní svou zajatkyni, o niž se staral s nevídanou péčí. Jen on sám věděl, jak se věci ve skutečnosti mají, a byl si vědom, že pokud chce ještě někdy normálně žít, musí krásnou zajatkyni okouzlit a přimět ji, aby se do něho zamilovala.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2002 , DominoOriginální název:
The bride and the beast, 2000
Toto zpracování krásky a zvířete mě uneslo. A nemluvně o tom že to je prostě Skotsko. Krásná jednohubka :)
Romantická oddechovka do každého počasí. Sice chvíli poněkud kloubnaté, ale nikdo netvrdí,
že je to podobné Modlitbě za Owena Meanyho.
I po letech je tahle knížka pořád super. Ano, kdo je Netvor dojde každému hned na začátku, jak to dopadne v podstatě také, dokonce i to kdo je zrádce mi došlo vcelku rychle, ale i tak to bylo fajn čtení. Mě osobně se moc líbil závěr, ale ten si nechám pro sebe. ;)
Knížka se mi moc líbila, odvážná chytrá hrdinka jako rovnocenná partnerka mužnému a záhadnému Netvorovi, i když se dalo tušit, kdo se za ním skrývá. Přesto mám tuto autorku moc ráda a její knížky mě nikdy nezklamou.
Kniha nebyla špatná akorát děj byl strašně předvídatelný - ja vím bylo jasné, že to bude jako Kráska a zvíře...jen jsem možná čekala trošku víc podle toho, kolik tu má kniha % :-), knížka byla čtivá a velice rychle se četla.
Ach, tolik jsem si potřebovala přečíst nějakou pořádnou harlekýnku... a teď hurá zpátky ke Kierkegaardovi :))
Příběh se mi velmi líbil. Byl romantický a napínavý hned od první stránky. Nejvíc mne zaujal hlavní hrdina Bernard a jeho životní příběh. Byl smutný....
Přečtená jedním dechem :) Doporuiji každému, kdo se chce začíst do něčeho, o čem nemusí moc přemýšlet a jen se chce na chvíli rozptýlit ;)
2005 | Milenec z temnot |
2008 | Hříšné myšlenky |
2002 | Nezapomenutelný polibek |
2006 | Ztracená duše |
1998 | Něžná pomsta |
Naprosto úžasná knížka, čte se jedním dechem, patří mezi top od této autorky.