Krásny omyl
Vi Keeland
Caina Westa som stretla raz večer v bare. Zazerala som naňho, čo si nesprávne vysvetlil ako záujem. Prihovoril sa mi, no ja som ho bez mihnutia oka poslala do čerta. Vynadala som mu do egoistických klamárov a podvodníkov, až fešák vyvaľoval oči. Viete, pred časom zbalil moju kamarátku, pričom pozabudol na jednu maličkosť. Bol ženatý. A tak som mu vyčistila žalúdok. Vysvitlo však, že som vybehla na nesprávneho. Veď som sa aj čudovala, prečo sa tvári tak nechápavo! Skrátka, trápna situácia. Z podniku som zdúchla a ani mi nenapadlo sa ospravedlniť. Zbytočná strata času. Aj tak toho plejboja už v živote nestretnem, všakže? Presne to som si myslela... až do chvíle, keď som na druhý deň ráno vošla do triedy. Nuž, dobré ráno, profesor West. Som vaša nová asistentka.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , Ikar (SK)Originální název:
Beautiful Mistake, 2017
Další pěkná dějová linka do sbírky. Spisovatelka mě baví a nejvíc lehký humor a vzájemné přitahování hrdinů. Jejich drsná minulost a skvělé načasování. :)
Potřebovala jsem potěšit dušičku něčím načechraným, růžovým, pokud možno humorným. A podařilo se. Dostala jsem navíc překvapivý příběh se zajímavou zápletkou, palec rozhodně nahoru.
Neočekávala jsem žádný spisovatelský zázrak, takže dalším příjemným překvapením byla absence chyb a překladatelských či korektorských lapsů, v dnešní době věc nevídaná. Rachel mi byla sympatická, chovala se logicky, stejně tak sexy profesor Kanye West, teda pardon, Caine West. Další palec nahoru za to, že se nejednalo o stokrát provařené porno téma profesor – žačka. Jo, sem tam se na mě i vtípek usmál.
Asi by si ta lahodná, nenáročná chuťovka zasloužila vyšší bodové hodnocení, jenže... Do háje, ta obálka! To už jsme fakticky na úrovni kalendářů s nahotinkami do autoopraven? A potom totální propad – závěrečná erotická scéna. Neseděla k ději, k dosavadní úrovni textu, k postavám, navíc byla napsaná dýchavičně a ukoptěně. Bohužel zkazila jinak moc pěkný dojem.
Takže za tři a škoda těch zbytečných kiksů.
Kapitoly Caina z minulosti se mi ze začátku četly poněkud špatně, ale jak děj utíkal a prolínal se, tak jsem byla čím dál víc zvědavá a to rozuzlení prostě bylo úplně skvělé. I když jsem tušila, co se dělo už po pár kapitolách, tak konec jsem si nedokázala představit. A co se týkalo Rachel a kapitol současnosti, tak ty jsem si užívala od začátku do konce. Takové milé počtení na jedno odpoledne.
Moje čtvrtá kniha od Ví a začátek nic moc od půlky se to celkem rozjelo. Byla to taková příjemná oddechovka a únik od reality když se všude jen řeší kovid a očkování. Ale četla jsem i lepší knihu od této spisovatelky u mě vede Šéf.
Docela dobrý příběh, nicméně od prvních kapitol hodně předvídatelný. Žádné překvapení, na konci hodně přeslazené. Ale číst se to dalo.
Super oddechovka..náhoda spojila Caina a Rachel dohromady, k tomu trochu sexu, romantiky, hádek a usmiřování :)
Jak osudové :-) Příběh byl fajn klasika od této spisovatelky příjemné oddechové čtení s trochou dramatu .
Moje první kniha od Vi Keeland a musím říci, že to bylo skvělé čtení. Děj rychle plynul, postavy byly fajn a všechno bylo hezky popsané..
Rachel byla fajn, občas mi tedy přišla až moc výbušná, ale jinak byla v pohodě!! Caine byl skvělý.. Ty jeho drzé připomínky a celkově, jak furt Rachel vytáčel :Dd. Občas mě tedy taky pěkně naštval, ale pak si to rychle vylepšil :D.. Kapitoly z minulosti mě u Caina bavily. Sice jsem hned odhadla kdo je ta "dívka", ale i tak mě to bavilo. Samozřejmě bylo skoro všechno předvídatelné a klišé, ale já tyhle tipy knih miluju. Konec byl hezký a epilog tuplem! Culila jsem se jako magor :D.. Jsem ráda, že se kniha zaměřila i na vážné téma. Celkově to bylo super čtení, oddechovka jak má být :) ..
Kniha je o dvoch hlavných postavách. O Rachel a o Caineovi. Postavy boli za mňa veľmi sympatické, konečne aspoň jedna autorka ich opísala ako dvoch dospelých ľudí, a nie, že jeden je zmýšľaním ako decko a druhý zas dospelý. Tu bolo jasne vidieť, čo chcú od života, vedeli spolu normálne komunikovať a za mňa boli naozaj skvelá dvojka.
Dej bol taký priemerný. Nebola to kniha z ktorej by som vyslovene odpadávala, ale bola to príjemná ľahká oddychovka. Kniha bola naozaj veľmi čtivá, opäť som sa nasmiala pri niektorých pasážach a naozaj sa to čítalo samo. Koniec bol samozrejme ako inak predvídateľný, ale to vôbec nevadí, od takýchto druhu kníh je to samozrejmé.
Čo sa týka nejakých zvratov v knihe alebo takých wow efektov tak bolo na konci niečo, z čoho by som bola normálne asi prekvapená. Ale ja blbec, ako inak, som zase šmírovala recenzie po internete, a natrafila som samozrejme na spoiler.
Kniha byla o něco slabší než předešlá kniha, co jsem četla. Moc mi neseděla kombinace studentka - profesor. Takové to právě ořechové mi v příběhu chybělo. A nebyla ani zmínka o otci hlavní hrdinky. A celkově o rodinných příslušnících. Za mě docela průměr.
(SPOILER) Zajímavý příběh dvou osob, kteří se v mládí poznali v kostele a navzájem se neznali a po několika letech se opět potkávají jako profesor a studentka, kteří se do sebe zamilují a v té chvíli se začne objevovat tajemství z minulosti a tím se vše zkomplikuje.
Tak musím říct, že mě kniha docela překvapila. Očekávala jsem takový lehce uvolněný příběh o ''sexy'' profesorovi a jeho studentce. Ale děj zabředl do opravdu vážných témat, ale celkově to dávalo v knize smysl. A musím přiznat, že jsem se více začetla do flashbacků z minulosti a celkového rozuzlování než do lechtivých scén, které jsem přelétla. ;)
Zase jedna parádní knížka! Vynikající! Moc dobře se mi četla a zase jsem si i pobrečela. Jen nechápu proč mě nezaujal "Šéf" když ty další jsou tak skvěle napsané.
(SPOILER) Knihe som odolávala, hoci mám Vi rada, ale hneď som bola plná predsudku, lebo som si povedala, že to bude iste príbeh zakázanej lásky (profesor a jeho študentka), takže som odolávala, lebo som nechcela byť sklamaná. Ale absták po Vi ma dohnal a tak som sa začítala. Asi do polovice knihy som stále bola nalomená a kniha ma moc neoslovila. A zrazu sa to úplne otočilo a ja som len zostala čítať s otvorenými ústami. Hneď som sa musela autorke ospravedlniť za moje hlúpe predsutky, pretože ten dej by ma ani vo sne nenapadol, že by sa mohol udiať takto. Takže Vi opäť skvelá, ale v porovnaní s jej ostatnými knihami slabšia.
Neuvěřitelně čtivá, ostatně jako všechny autorčiny knihy. Rachelino dětství s otčímem mě chytlo za srdce a zainteresování Caina do celého příběhu nemělo jedinou chybu. Čekala jsem klasickou zápletku, jako že porušují pravidla univerzity, ani prd, tohle byla jiná jízda. Krom chytlavého děje, jsem se vyžívala v erotických scénách, bez zbytečných sprosťáren a přesto jsem se culila jak patnáctka před naháčem. Za mě rozhodně plný počet hvězd a určitě nečtu naposledy.
Proč když se to v originále jmenuje Beautiful mistake, se to u nás jmenuje jinak? A další půlhvězda dolu za ten obal. S tím mám opravdu problém. Kdybych četla ve veřejné dopravě, tak se stydím knížku vytáhnout. To, co je na obálce, není ani sexy ani univerzitní profesor.
Vygooglila jsem si originál, tam má Cain na obálce aspoň košili. Sice vypadá spíš jak číšník, ale rozhodne je to lepší než u nás.
Obsah mě ale příjemně překvapil. Není to jedna erotická scénu za druhou…
Moc se mi líbila ústřední linka příběhu s falešným zpovědníkem, muzikoterapie u demence, řeč těla při lhaní …
Samozřejmě jsem si užila dobrý konec, protože v ty já v životě věřím.
Občas si z knihy něco vypíšu. Tady se mi zrovna hodí ze str. 219: “ Všichni děláme chyby. Nedostáváme žádný recept na život.Ten, kdo vás miluje, vám vaše chyby odpustí. Ale pokud je budete skrývat nebo o nich lhát, už to nebudou chyby - budou to rozhodnutí.”
sex láska pro ženy erotika americká literatura
2019 | Nesnáším tě |
2018 | Alfa samec |
2018 | Šéf |
2019 | Rebelský dědic |
2019 | Rebelské srdce |
Celé to perfektně odsýpá už od začátku, postavy jsou sympatické a třikrát hurá jednají celkem logicky, má to i příjemnou pointu. Za mě fajn příběh do sbírky tohoto typu. Jediné co bych vytkla je ta obálka, jednak mi nesedí k příběhu a za druhé by mě potěšilo, kdyby i tenhle typ literatury měl obálku na které nutně nemusí být "frajer s holým břichem". Copak neexistují sexy obrázky s trochou kultury? :)
PS. Všimly jste si, že od vydání padesáti odstínů se nám mnohem víc propašovává různý zavazování, plácání a podobně do nověji vydaných erotických románů? Tam kde by ji dřív prostě opřel o stěnu se dneska bez plácání po zadku neobejdou?