Krev na sněhu

Krev na sněhu
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231260/bmid_krev-na-snehu-itA-231260.png 4 2356 2356

Krev na sněhu série

1. díl >

Sedmdesátá léta v Oslu. Olav Johansen nedokáže jezdit autem pomalu, je měkký jako máslo, příliš snadno se zamilovává, jestliže se rozčilí, ztrácí hlavu a je mizerný v matematice. Něco málo přečetl, ale moc toho neví a rozhodně nemá takové znalosti, které by byly k něčemu užitečné. A píše pomaleji, než roste stalaktit. K čemu se tedy hodí? Je skvělý zabiják. Nemusí přitom jezdit autem, zabíjí většinou lidi, kteří si to zasluhují, a nejsou to žádné složité počty. Alespoň prozatím nebyly. Dokud od šéfa nedostal nový úkol: vyřídit jeho manželku.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kniha Zlín

Blod på snø, 2015

dobama
02.02.2017 5 z 5

Úplně, ale úplně jiný Nesbo než v sérii s Harrym H. Aneb za vším hledej ženu.
Pro mne to byla knížka svým způsobem něžná. Při čtení se mi vybavil můj oblíbený film V Bruggách a Colin Farrell. Čtení na pár hodinek, ale stojí za to.

Akimus
02.02.2017 3 z 5

Nenadchlo a neurazilo, nicméně za dvě hodiny není co řešit, takže vpodstatě doporučuji.

marara
31.01.2017 3 z 5

Něco mi na tom vadilo. Asi očekávání, že Nesbo bude pokračovat tak, jak ho znám. Ale on ne. Kniha je zasazená do 70. let, má ponurou atmosféru, nikdo tam není ani spokojený, natož šťastný. Ale hlavní postava nájemného vraha byla zajímavá. Člověk k ní cítí nejdřív spíš opovržení, pak vzrůstají sympatie a nakonec nám ho je líto, protože je to vlastně jediný dobrý člověk.

dikobraz
28.01.2017 3 z 5

Hm, zvlastna kniha. Taka jednohubka. Najomny vrah je sympatak, taky jednoduchy typek, az ho clovek musi mat rad. Neviem preco, ale strasne mi to pripominalo francuzsky film Leon. Nesbo sa asi cez vikend nudil, dal si par slukov a napisal takyto jednoduchy pribeh. Nic nove, klasicke klise. Nenedchlo, ale ani neurazilo. Taky priemer.

soso
26.01.2017 5 z 5

Existuje i v anglické zjednodušené verzi pro středně pokročilé, svěží hovorová angličtina, s jakou se člověk nesetká v učebnicích, doporučuji. Jinak krásně manipulativní text, člověk, ani neví jak, se najednou přistihne, jak fandí najemnému vrahovi, jak s ním soucítí a jak je mu ho nakonec líto. Ale taky je to skvěle vystavěný příběh, ani slovo navíc, tak to má být.

oskli
25.01.2017 5 z 5

Musím říct, že mně se to moc líbilo. Úplně jiné než autorova HH série, Syn nebo Lovci hlav, ale fajn jednohubka. Akorát jsem ji zhltla za dva krátké večery po dočtení Olsenovy Ženy v kleci a teď nemám na zbytek pobytu na horách co číst. Měla jsem vzít rovnou oba díly :-) Pro někoho, kdo nehledá složitě vystavěné dějové linie a chce něco krátkého (třeba z osloského podsvětí), ideální volba. Hlavní hrdina má bezpochyby své kouzlo, ačkoli v tom malém rozsahu knihy není až tak možné, aby se čtenáři dostal pod kůži tak, jako to umí Harry. Každopádně se těším, až doma otevřu druhý díl.

Jirinamac
24.01.2017 3 z 5

Od knížky jsem očekávala víc. Takové klidné čtení a žádný spád. Moc básnické a to není můj oblíbený styl

jirka7739
16.01.2017 4 z 5

Takový příjemný bonbónek na víkend, řekl bych.

Jelen51
16.01.2017 4 z 5

Prečteno rychle, mělo to spád a bavilo mě to.
Konec trochu zmatený. Takže si jdu hned pro druhý díl.

Miliarda
12.01.2017 4 z 5

Kdybych o Nesbovi nic neveděl a neznal jeho sérii o Harrym Holeovi, hodnotil bych 5 hvězdami, neboť tato jednohubka má spád, je napínavá a má množství nečekaných zvratů, jež knize výrazně prospívají. Jelikož však sérii o Harrym Holeovi znám, musím jednu hvězdu ubrat, neboť k dokonalosti ještě něco chybí.

heavy66
11.01.2017 4 z 5

Krvavá romance! Pokud neumíte řídit auto, a máte příliš měkké srdce, takže neobstojíte v drsném kapitalistickém prostředí, zbývá pouze pozice nájemného zabijáka! Nákupy v Oslu nejsou bez rizika, v rybárně načichnete mořskou potvorou, ale zato pizzu vám kdokoli pomůže ochotně donést až domů! Pozor při vánoční návštěvě kostela! Snadno ztratíte hlavu pro dívku z románu Victora Huga! Dobrý příběh, ale Harry je Harry!

helusa2
03.01.2017 5 z 5

Vánoční dárek přečten za 1 odpoledne... ;-) Čtivé, napínavé, rozporuplné (je fandit vrahovi normální?)... Místy zvláštně "poetické" - nevím, jak to lépe popsat ;-)

karbulka
28.12.2016 4 z 5

Na mě až moc krátké

Lenkacz92
10.12.2016 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem snad za jeden večer. Velice se mi příběh líbil.

whiolet
29.11.2016 5 z 5

Překvapilo mě, že má kniha tak málo stránek, přesto byla našlapaná už od začátku a bavila mě.

Lena79
27.11.2016 5 z 5

První věc od tohoto autora, kterou jsem četla. Bavilo mě to, hlavní hrdina byl sympaťák, škoda toho konce...určitě sáhnu i po dalších autorových knihách.

gonegirl
25.11.2016 4 z 5

Bylo to velmi milé čtení. Hlavní hrdina se mi hned zalíbil. Narozdíl od všeschopného Harryho, kterého jistě všichni dobře známe, je tento vrah velmi lidský. Má normální touhy, potřeby, je naivní, podceňuje se, překvapuje svou inteligencí a myšlenkovými pochody.. Knihu jsem zhltla za dva dny a už mám za sebou i druhý díl. Stejně dobrý jako první.

Krokíš
16.11.2016 2 z 5

Nikdy jsem od Nesba nic nečetla, takže jsem neměla žádné představy a očekávání... Každopádně mě knížka spíše zklamala.

scr00chy
14.11.2016 3 z 5

Moje první setkání s Nesbem, jelikož detektivky a knihy s kriminální tematikou normálně nevyhledávám. V rámci Čtenářské výzvy 2016 jsem si však chtěl trochu rozšířit obzory a nečíst pořád jen sci-fi, tak jsem zkusil Krev na sněhu, jelikož o Nesbovi jsem slyšel ze všech stran.

Rozhodně nelituju, že jsem si knížku přečetl. Bavila mě, a tak jsem ji přečetl na jeden zátah, jelikož je kraťoučká. Přestože tento žánr nevyhledávám a znám ho spíše z filmů, přišlo mi, že v knize bylo několik klišé. Díky rychlému tempu mi to však dojem naštěstí moc nezkazilo.

Takže i když mě kniha v podstatě bavila, neoslovila mě natolik, abych cítil potřebu přečíst si něco dalšího z podobného soudku. Ať už od Nesba, nebo od někoho jiného.

zpevSusannah
14.11.2016 5 z 5

Dlouho jsem se odhodlávala vzít tuto knihu do ruky (přece jen ji mám doma skoro už rok), protože kritiky na ni zde bylo dost a dost. Nakonec jsem si řekla, že kašlu na negativní hodnocení a vrhnu se na ni. Přece jen 145 stran se dá přelouskat za 2 hodiny :-)
A musím říct, vážení moji kolegové ze zdejšího webu, nelituju toho! Nesba a jeho styl psaní jsem v tom spatřila během pár stránek a vůbec jsem se nenudila. Naopak. Bez zbytečných opisů, popisů a odbíhání od hlavní zápletky jsem byla vtažena do děje a bavila jsem se na jedničku. Závěr - překvapující! Co tedy pak bude v tom druhém díle? To mi vrtá dost v hlavě. Už jen ze zvědavosti po něm musím co nejdříve sáhnout.