Křižovatky
Wm. Paul Young (p)
Anthony Spencer je sebestředný bezcitný boháč, pyšný na své „úspěchy“ v práci, kde se ho všichni bojí, i v rodině, kterou chladnokrevně rozvrátil. Po úrazu hlavy se octne v kómatu na JIP. Jeho tělo leží bez hnutí obklopeno přístroji, jeho mysl se však probouzí v krajině, která zrcadlí Tonyho dosavadní život – zarostlá a nehostinná, opuštěná. Až na toho, který se rozhodl Tonyho nikdy neopustit a pomoci mu nalézt sílu, způsob a především důvody, proč se změnit…Stejně jako Chatrč (2007, česky 2009), kultovní kniha (celosvětově prodáno více než 18 milionů výtisků), v níž se tragédie smrti střetává s věčností božího záměru, jsou i Křižovatky určeny všem, kdo v kolotoči moderního světa hledají naplnění slov, jako je víra, láska a odpuštění.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2018 , Knižní klubOriginální název:
Cross Roads, 2012
Pozitivní, slušná knížka, po zdlouhavějším začátku, který byl asi nutný pro popis charakteru hlavní postavy se to pěkně rozjede. Chatrč pro mě byla lepší, ale slušná kniha o nápravě hříšníka.
Román od Williama Paula Younga je napínavý, dojemný a místy dokonce i velmi vtipný - navíc jej nedostane z hlavy ještě dlouho poté, co jej odložíte. Přestože nejsem věřící, čtení Křižovatek mě opravdu nadchlo. Nicméně si nemyslím, že by to mohlo platit pro každého - k tomu je nejspíš nutná určitá dávka otevřenosti k odlišnému způsobu uvažování. Zapřísáhlý ateista (nebo pochopitelně vyznavač jiného náboženství), kterého jakákoli zmínka o církvi a křesťanství rozpálí do ruda, by příběh Křižovatek s velkou pravděpodobností neocenil.
William Paul Young po Chatrči opět nabízí hříšně dobrou knihu pro věřící, nebo víru hledající čtenáře. Zabývá se rolí Boha v našich životech a věcmi, které Nejvyšší může a chce ovlivnit. Na druhou stranu ateisty a čtenáře, kteří Boha vidí a chápou jinak, kniha může nudit. Váš postoj ke knize se zřejmě bude odvíjet od vašeho osobního chápání světa a vesmíru, pokud ale věříte v Boha, rozhodně Křižovatky zkuste.
Výborná kniha! Moc jsme se na ni těšila a tak jsem si pořídila elektronickou formu - neprohloupila jsem. Křižovatky už mám za sebou a teď se jen těším, že si je přečtu ještě v knize. Dlouho jsem od současného autora nečetla tak hlubokou knihu. Křižovatky mají myšlenku, mají poselství, ale zároveň to není žádné mravokárné a prvoplánové tlachání! Je to prostě pěkný příběh s trochou mystična a náboženských prvků - to ale knize na kvalitě neubírá, spíš naopak. Dávám palec nahoru :)
duchovno duchovní literatura kóma
2009 | Chatrč |
2013 | Křižovatky |
2016 | Eva |
2018 | Lži o Bohu, kterým věříme |
2013 | Chatrč - Zamyslenia na každý deň v roku |
Uf, to bylo! (myšleno v dobrém :)) Vůbec jsem si nemyslela, že mě tento román tak hluboce zasáhne, ale podařilo se mu to. U málokteré knihy mám dojetím na krajíčku, ale pan Young mě svým lidským příběhem dostal, až jsem si říkala, že to není možný, abych u knihy brečela jako nějaká cíťa. Ke konci jsem se musela hryzat do rtu a přemáhat své vnitřní pocity, abych byla chvílemi vůbec schopná číst dál. Ještě si musím celý příběh nechat projít hlavou, ale už teď vím, že na něj jen tak nezapomenu. Tak silný příběh plný lásky a naděje jsem už dlouho nečetla!