Kronika města Kocourkova

Kronika města Kocourkova
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376350/bmid_kronika-mesta-kocourkova.jpg 4 394 394

Neuvěřitelné příběhy občanů i starosty podivuhodného města Kocourkova svým jadrným vyprávěním a veselými obrázky pobavily již několik generací malých čtenářů. S úsměvem si přečteme, jak Kocourkovští stavěli radnici, káceli les, sázeli sůl, stěhovali kostel a další komické kousky. Tito chytráci totiž dokáží i ty nejobyčejnější věci tak směšně zašmodrchat, že rozesmějí každého, kdo se rozhodne poznat slavnou kocourkovskou historii.... celý text

Sandik
09.08.2021 4 z 5

Skvělá kniha pro spíše starší děti, cca od osmi let výše. Ačkoli to v knize nikde uvedeno není, nejde o původní Sekorovo dílo, ale o převyprávění košatého souboru místy až do středověku sahajících zábavných německých příběhů, v podstatě stejného druhu jako je Enšpígl či Baron prášil. V češtině zpracoval stejnou látku ještě Adolf Wenig a o něco později i duo Josef Hiršal a Jiří Kolář. Budu si je muset někdy pro srovnání taky přečíst... Celkový dojem: 85%

fionka36
31.03.2021

velmi úsměvná oddychovka, co ty lidi nenapadne

ZuzanaK.
15.12.2020 4 z 5

Sekorovy ilustrace mě vždy dostanou a knihu významně pozvednou.

jan0223
05.12.2020 4 z 5

Kniha sice pro větší děti, ale za to zabaví nejen děti, ale i mě jako dospělého a nošení světla v pytlích je prostě dokonalé. ???????????????? Bláznivá knížka s neotřelým humorem. ☺ ☺

marie3541
18.06.2020 5 z 5

Knížku jsme četli společně s dcerou. Dostali to jako úkol v době koronaviru doma číst společně s rodiči. Četla jsem poprvé. A někdy jsme se dost pobavili. Spousta fakt veselých a srandovnich příběhu. A opravdu platí, když se u spousty věci říká , že je to jak v Kocourkově....doporučuji ...

Monika1717
07.06.2020 5 z 5

Tomu, jak seli sůl a nosili v pytli světlo do radnice se budu smát asi i na smrtelné posteli. Skvělá knížka. Doporučuji všem škarohlídům a politikům.

Anička2011
05.06.2020 5 z 5

Legrace

Worbitka89
28.05.2020 4 z 5

Knihu mi dali číst jako velmi malé, vůbec jsem ji nerozuměla, v 10letech jsem se k ní vrátila a to už byla pecka!

1amu
20.05.2020 5 z 5

Vůbec nesdílím názor, že tato kniha je o ničem. Naopak si myslím, že jde o knížku nadčasovou.
Jednoduše proto, že v Kocourkově možná žijeme a pokud si to nepřipustíme, tak se s jeho obyvateli setkáváme každý den buď osobně nebo v masmédiích.
Kdysi existovala pro ty ještě nepoučené Večerní univerzita marxismu-leninismu (VÚML). V této době bychom se možná mohli poučit z kroniky tohoto významného města. Není jen u nás, zejména významně se činí v hlavním městě KLDR pod vedením rychtáře Kim Čong Una .

kristeen
13.05.2020 3 z 5

Nestárnoucí klasika, ke konci už se zdá, jakoby autorovi docházel trochu dech. Krom nejznámějších příběhů, které si pamatuji ještě ze školy, mě rozesmály i jiné, méně známé příběhy. Bohužel jenom mě, knížka je spíše vhodná pro starší dětské čtenáře, ti moji se stále ptali, co udělali v Kocourkově zase špatně ????‍♀️????

Venda32
01.05.2020 5 z 5

Roztomilá a milá knížka vlastně o ničem, přesto se budete bavit. A věřte, že podobnost členů městské rady Kocourkova s obsazením budovy ve Sněmovní ulici v Praze (sídlo Poslanecké sněmovny), je jen náhodná :-)

Vidlička
27.04.2020 5 z 5

Jako dítě nadšená. Jako dospělý ale teprve člověk docení, že lidská blbost je neomezená :-).

freejazz
16.04.2020 4 z 5

aj dnes poučné čítanie. netuším, čo z toho majú deti:)

Lucissia
20.09.2019 5 z 5

Knížka, kterou jsem jako malá poslouchala z gramofonových desek vyprávěnou panem Brodským. A když jsem ji teď předčítala, možná jsem si ji užila daleko víc, než moje děti, které všem těm narážkám v knize nerozuměly. A tak jsem vysvětlovala a vysvětlovala... :-)

jenda88
09.08.2019 5 z 5

hodně vtipná knížka

ArwenAragorn
17.06.2019 5 z 5

Další skvělá knížka od Ondřeje Sekory, která doprovázela moje dětství. Na Ferdu mravence a Brouka Pytlíka ale nemá.

Hani77
03.01.2019 5 z 5

Knihu jsem jako malá obcházela v knihovně velkým obloukem, poprvé jsem ji četla v dospělosti při večerním předčítání dětem a zjistila jsem, že kniha nemá chybu! Jen mám pocit, že mnoho Kocourkovských žije mezi námi.

McLovin
10.12.2018 5 z 5

Luxus největší ale jelikož jsem teď na tu knihu natrefil dopíšu zbytek později ale musím si jí přečíst znovu. Luxus to bude stejně možná ještě lepší,,,

Turlogh
01.10.2018 3 z 5

Další skvělá knížka pana Ondřeje Sekory. Nedosahuje oblačných kvalit knížek o Ferdovi Mravenci či o Brouku Pytlíkovi, ale i tak není vůbec špatná. Zasmějete se děti a pobavíte. Lze tudíž dětem doporučit.

evke
25.06.2018 5 z 5

Dětem se moc líbila. Parádní knížka pro zasmání.