Krutá krása

Krutá krása
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368592/bmid_kruta-krasa-PII-368592.jpg 3 421 421

Krutá krása série

1. díl >

Již od narození byla Nyx zaslíbená krutému vládci svého království. A také už od narození trénovala, jak ho zabít. V den svých sedmnáctých narozenin odchází do paláce, aby se provdala za netvora. A má jasný plán, zabít ho a ukončit jeho devět set trvající vládu. Ovšem panovník ji od samého začátku překvapuje a přitahuje a jeho sídlo není tím pochmurným místem, o kterém jí rodiče vyprávěli. Ovšem aby zůstala loajální své rodině, stejně ho musí zabít! Anebo ne?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

Cruel Beauty, 2014

Medasek
21.03.2020 3 z 5

Nebylo to špatné. Příběh hezky plynul a svým způsobem byl i originální. Ale něco tomu chybělo.

šneki
28.02.2020 3 z 5

Pomyslných 3,5* protože: hlavní zápletka je velmi neotřelá, ač se jedná o retelling. Hlavní postava je morálně šedá, prostředí zajímavé, ale nedokázala jsem se do něj úplně přenést - možná tam toho bylo na mě trochu moc (hermetika, bohové, démoni, Vlídní...). Určitě doporučuji knihu přečíst, ale nezaručuji, že se bude líbit každému, ani ne většině.

denniys
28.02.2020 3 z 5

Ano i ne..mohlo to být lepší, ale podle komentářů jsem to čekala horší..prostě pohádková oddechovka..

Talys
23.02.2020 2 z 5

Taková zmatená Kráska a zvíře.

viola5163
21.02.2020 5 z 5

Ohromila mě už když jsem jí držela v ruce. Ze začátku jsem měla obavy, ale ukázalo se, že předčila má očekávání. Vložila tam řeckou mytologii o kterou se zajímám od mala. Také se mi zamlouvala dějová linka hlavních postav. Na knize se mi líbí to, že je tam skutečně určitá krutost a zároveň něha ve vztahu hlavních postav. Správný reteling na Krásku a Zvíře, podle mě je pro ty co mají rádi normální i temnou fantasy.

CampHalfBlood
16.02.2020 4 z 5

Skvělá kniha! Zaujala mě hned od začátku, dost jsem se ztotožnila s hlavní postavou, takže se mi kniha četla jako jedna báseň

Katie46
27.11.2019 1 z 5

Těšila jsem se na knihu, zaujala mě ale nakonec jsem byla zklamaná. Děj neměl moc velký spád, skoro žádná akce, samé zdlouhavé a nutné popisování a hlavní hrdinka nebyla moc sympatická.

TerryDee
03.11.2019 3 z 5

Z Kruté krásy od Rosamund Hodge mám hodně rozpačité pocity. Nejen, že se to četlo velmi namáhavě, ale ani začíst se mi vůbec nedařilo. Něco tomu chybělo, a to čtivost. A o postavách ani nemluvím. Ty mě moc nezaujaly, až na Laskavého pana neboli Ignifexe, který byl aspoň trochu zajímavý, na rozdíl od hlavní hrdinka, která mě rozčilovala.

Ashinka
31.10.2019 5 z 5

Překrásné překvapení. Čtyři hvězdy za příběh a celých pět za Laskavého pána.

kristynacer
22.10.2019 4 z 5

Knížka se mi docela i líbila. Laskavý pan a Nyx mi docela pripominali Feyre a Rhyse z Dvůr trnů a růži, byla moc hezky napsána a přečetla jsem ji za 2 dny

Elize
26.09.2019 3 z 5

Celkem ucházející verze Krásky a zvířete, i když jsou lepší verze (Temné a osamělé prokletí nebo Dvůr trnů a růží). Tohle je zkrátka zlatý střed, nic vás v knize nepřekvapí, vše je předvídatelné, ale celkem dobře čtivé, v podstatě oddechovka. Že Nyx uhodne pravé jméno Laskavého pána a tím ho osvobodí je jasné už od začátku a také nijak čtenáře nepřekvapí, že Ignifex a Stín jsou svými protiklady jedna a tatáž osoba. Na to jak má kniha málo stránek, jsou v ní zbytečně dlouze rozváděny některé pasáže a popisy, rozhodně bych více času věnovala postavám, jelikož hlavně zpočátku mi to mezi Nyx a Ignifexem přišlo trochu křečovité a autorka tam hodně nepřirozeně tlačila, postupně se to však zlepšilo a jejich rozvíjející se vztah byl jak takž uvěřitelný. Co hodnotím nejvíc kladně na celé knížce je nápad s různými dohodami - občas mě to skutečně nutilo se zamyslet nad hříchy a vinnou a z jakých všech úhlů pohledu lidé tyto věci chápou.

4129
16.07.2019 3 z 5

Knížka splnila moje očekávání. Byla s výjimkou konce oddechová a dobře se četla. Žádné složité zapletky a dramata. Posledních asi čtyřicet stran bylo těžších na pochopení. Nebo alespoň pro mě. Konec jsem přečetla víckrát a vždy našla něco nového. Děj mě ze začátku moc nebavil. (Dokud byla Nyx doma.) Potom se ale postupně odhadovala tajemství. Škoda že s většinou z nich přišla autorka (jak má ve zvyku) až ke konci. Rozhodně jsem spokojená, i když myslím že to mohlo být propracovanější. Koho jsem ale neměla ráda, byla rodina hlavní hrdinky. Za mě ale dobrá knížka a doporučuji!

AloneJane
26.04.2019 4 z 5

Moc hezky napsaná odpočinková knížka. Většina se opírá o to, že když retelling, tak nelze čekat kdo ví jaké zázraky, co se týče příběhu, ale mě kniha po delší době vtáhla a nepustila, takže za mě velký dík, už jsem to potřebovala :) Žádné rozvleklé popisy místností do posledního detailu a každého chlupu na pohovce, ubíhající děj a pár podmanivých očí. Co na tom, že hlavní hrdinka konečně taky nebyla čistá roztomilá princezna, ale někdo, kdo umí taky nenávidět. Za mě spokojenost.

maja11231
17.04.2019 1 z 5

Kniha mě velice zklamala. Měla jsem od ní velké očekávání, které se po několika stránkách začali vytráce. Škoda strašně jsem se na ji těšila

whiolet
03.04.2019 4 z 5

Z knížky jsem trochu rozpačitá.
Krutá krása je reteling na Krásku a zvíře a těch se nám tu vyrojilo za poslední rok docela dost, takže nelze ji nesrovnávat s ostatními. Tohle je zatím nejslabší verze na Krásku a zvíře, ale zase na druhou stranu to nebylo, tak špatné.
Řecká mytologie a Laskavý pán se svými stíny byl rozhodně super nápad, postavy v knížce byly taky celkem fajn,ale bohužel mi neseděl styl psaní. Na to jak má knížka málo stránek jsou v ní některé pasáže zdlouhavě popisovány a konec je zase zbytečně osekaný.
Takže já nevím no, hodnotím to jako lepší průměr spíš...

Konfu97
16.03.2019 1 z 5

Od knihy jsem velká očekávání neměla a proto nejsem zklamaná. Příběh je od začátku utahaný, pro mě bohužel velmi nezáživný a proto jsem se bohužel ani nedostala nakonec . Do druhého dílu se již bohužel pouštět nebudu.

Emičkazknihy
12.03.2019 5 z 5

Jednoduchá odpočinová četba, nečekejte miliony složitých kombinací odhalující děj, ale text u kterého člověk může jenom hltat písmenka to ano.
Na jednu stranu mě kniha velice pobavila, nerozhodná hlavní hrdinka je středem celého děje a přesto, že by se mohla rozhodnout špatně je připravená své činy napravit. A krutý princ asi nebude až tak krutý, jak se zdá :)

Denisa_a
19.02.2019 4 z 5

Mě se kniha líbila hodně. Moc se mi i líbí ty příběhy od Bohů. Taková zvláštní knížka. Ale tak zvláštní až je krásná.
Jen teda ty jména těch Bohů. Zkracovala jsem si je. A taky ten konec. Na mě byl hodně zmatený a musela jsem si ho přečíst 2x abych ho pořádně pochopila.
Dala bych 5 hvězdiček, ale za ten konec jednu ubírám.

Zaneta92
13.02.2019 5 z 5

Krásná kniha, už se těším na další díl.

Sharona73
12.02.2019 4 z 5

Zrejme moje nejoblibenejsi prevypraveni krasky a zvirete, Bohuzel pribeh byl zbytecne prekombinovany a chvilemi jsem opravdu nevedela co to ma znamenat. jednodussi pribeh by byl mnohem ctivejsi.