Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy

Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466397/bmid_jak-se-kral-zeme-vil-naucil-nenavid-vsi-466397.jpg 4 589 589

Než se z něj stal krutý princ nebo podlý král, byl jen obyčejným vílím dítětem se srdcem z kamene. Holly Blacková odhaluje nová tajemství z dramatického života záhadného krále Říše víl Elfhame Cardana. V tomto příběhu najdete neodolatelné podrobnosti z dob před příběhem Krutého prince, dobrodružství odehrávající se po Královně ničeho a známé okamžiky z celé trilogie vyprávěné Cardanovým pohledem. V návratu do série Krutý princ si užijete lásku, která rozbuší srdce, nebezpečí, humor a drama, které okouzlilo mnoho čtenářů. Ke každé kapitole navíc patří celobarevné ilustrace Roviny Cai, které z titulu dělají chloubu každé knihovny.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

How The King Of Elfhame Learned To Hate Stories, 2020

Petra-1
09.01.2022 4 z 5

Taková milá jednohubka s pár příběhy.

stehnova_kat
08.01.2022 5 z 5

Milé, přečteno jedním dechem. Pro fanoušky Krutého prince taková mňamka, která pohladí po duši. Ilustrace nádherné!

teer.h
30.12.2021 4 z 5

Jako velkému fandovy Kruťase nemohla tahle kniha chybět v mé knihovně. Ilustrace v knize jsou naprosto nádherné a teď mě trochu mrzí, že nebyly i v klasických knihách. Pokud jste tedy fanoušky Krutého prince, tak tahle kniha určitě nesmí chybět ve Vaší knihovně :)

TerryDee
26.12.2021 5 z 5

Milá jednohubka, která nás na chvíli opět zavedla do světa víl a více nám přiblížila postavu Cardana. A přiznejme si, kdo by ho nemiloval, že.  Cardan je Top.
Celou atmosféru knihy dokreslují ilustrace od Roviny Cai, které jsou neskutečné a nádherné.
Za mě je tato kniha úžasným doplněním série. A doporučuji ji všem, kteří mají rádi Kruťase.

katka-kacav3318
20.12.2021 5 z 5

Ten okamžik, co mi kniha přišla poštou potom, co jsem na ni musela čekat delší dobu, než bych chtěla,díky problémům v tiskárně či co, jsem se do ní zamilovala. ANO PŘIZNÁM SE, moc si z děje nepamatuju, ale ilustrace mě teda dostaly. Cardan a jeho portréty mě do smrti budou pronásledovat a dodávat mi sílu do života.

eliska2126
16.12.2021 4 z 5

Tak jsem se taky pustila do této doplňkové knihy k úžasné sérii Krutý princ.
Tato knížka obsahuje krátké příběhy, které jsou doplněny krásnými ilustracemi. Dozvídáme se o Cardanově minulosti a díky tomu jsem pochopila, proč se v celé sérii choval tak, jak se choval. Dozvídáme se něco i o tom, proč mu tam strašně vadila Jude a proč se nakonec rozhodl všemi a vším opovrhovat. Příběhy jsou skvěle a čtivě napsané. A jak už jsem psala, tak ilustrace jsou opravdu krásné.
Bylo super moct se vrátit zpět do Elfhame.

SknihouVrukách
14.12.2021 3 z 5

Sériu o Krutom princovi mám už dávno prečítanú, preto prišiel ten správny čas prečítať aj tieto poviedky. No, čo k tomu povedať. Nie som poviedkový typ a poviedky mi bohužiaľ skoro nikdy nesadnú.

S týmito poviedkami som niekde v strede. Nie je to môj najobľúbenejší diel z tejto série, ale po roku a pol to bol pekný návrat do sveta férov. Postavy mám veľmi rada, takže som bola veľmi rada, že si ešte môžem niečo o nich prečítať. Bola som rada, že tu bolo objasnené, prečo sa Cardan správa tak ako správa. Celú knihu dopĺňali úžasné ilustrácie a tvorbu Roviny Cai zbožňujem. Avšak, podľa mňa to nebolo nič extra a na mňa sú poviedky veľmi krátke, aby som sa do príbehu dostala. Pokiaľ máte sériu radi určite si to prečítajte, inak si myslím, že vás to vôbec neosloví. 3,5/5

voody99
19.11.2021 5 z 5

Sérii Krutého prince prostě miluji. Takže tahle kniha byla nádhernou třešničkou na dortu.

Katri
13.11.2021 4 z 5

Hned na úvod musím říct, že je knížka krásná zevnitř i zvenčí. Obsahuje nejen skvělý příběh, ale i překrásné ilustrace Roviny Cai. Tudíž se jedná o klenot, který rozzáří každou knihovnu.
Příběh je kouzelný jako celá série Krutý princ, kterou jsem si velmi zamilovala. A vhledy do minulosti Cardana jsou vítaným prvkem, který ocení snad každý fanoušek Holly Blackové.
Zkrátka a dobře, příběh vás vtáhne zpět do světa magických bytostí, krutého a krásného zároveň. Prolínání světů, fantastické postavy a prvky, to vše dává dohromady zážitek, z jehož spárů se nebudete chtít vymanit.

vandalindakova
05.11.2021 5 z 5

Na tohle mám jednu větu: Pro milovníky Krutého prince must have!
Totálně nádherné zpracování, ty ilustrace jsou dokonalé a opravdu krásné. Stylem to doplňuje atmosféru děje a příběhu. Dovoluji si říct, že je to v tuhle chvíli asi nejkrásnější kniha v mé knihovně!
Tenhle doplněk nám dá víc Cardana, jeho minulost i přítomnost, jeho pozadí, proč je jaký je, a jak se to z něj stalo.
Je tu taky o dost víc Nicasie, kterou fakt nesnáááším!
To celé je tu propletené příběhem, který Cardanovi vypráví Aslog, a mění ho dle situace. Což tomu dává takový ten pohádkový, mystery nádech.

Morgaine07
24.10.2021 5 z 5

Nádherny příběh

RemiBlack
13.10.2021 4 z 5

2021/16
Hezká doplňková kniha, rychle se čte, má pěkný příběh, zábava na jeden večer. :)
(2021/17
Pumpkin Heads - Rainbow Rowell)

Luc.i
29.09.2021 4 z 5

Knížka je krásným návratem do Země víl. Kresby jsou opravdu krásné a moc se mi líbilo si je při čtení prohlížet. Knížka by klidně mohla být i delší protože to byl příjemný zážitek.
Příběhy sami o sobě mě moc nezaujaly okdyz se mi líbilo dozvědět se , jak se Cardan seznámil s Nikasii a i jake byly jiné střípky z jeho života. Dějová linka s Aslog byla zajímavá a líbilo se mi jak se příběh (společně s vypravěčem měnil). Uvítala bych i víc zlomových momentů z triologie z cardanova pohledu ale takhle to bylo taky fajn.
Pěkná doplňková knížka s krásnými obrázky při doplnění atmosféry.
Celkem 3,5/5*

aquaver
27.09.2021 5 z 5

Nádherné kresby. A celkově krásně zpracovaná kniha. Škoda jen, že to bylo tak krátké. Kdyby těch příběhů bylo víc, nestěžovala bych si :) Jako doplňková kniha splnila očekávání. Rozhodně doporučuji na zlepšení dne.

Atekram
23.09.2021 2 z 5

Tahle krátká doplňková knížka je krásně graficky zpracovaná. Příběhy jsou vyloženě něco navíc, jako dolazení celkové trilogie. Bylo to hezké, ale už se těším, až Holly Black přijde s nějakým novým plnohodnotným příběhem.

dianaxn
17.09.2021 3 z 5

Po posledním díle jsem 4 měsíce čekala na překlad, a když konečně vyšel, stejně jsem si to nakonec přečetla v originále, hlavně kvůli tomu, že to bylo krátké a angličtina jednoduchá.

Musím ocenit hlavně ilustrace, které jsou fakt povedené. Děj se mi zdál taky dobrý, ale nedá se říct, že by mi odhalil něco nového, co bych už nevěděla z trilogie (což jsem ani nečekala, takže to je okay). Jednotlivé příběhy z Cardanovy minulosti se mi líbily, a klidně bych jich brala víc, hlavně momenty s Jude.

Doporučuju přečíst hlavně pokud jste fans původní trilogie, v opačném případě by to bylo celkem zbytečné.

Ellinek
28.08.2021 5 z 5

Tyhle doplňkové knížky vážně miluju. Zvláště když se tady můžeme podívat do hlavy konečně i Cardanovi. Byla jsem nadšená, když jsem při čtení zjistila, že autorka se rozhodla zobrazit ty okamžiky, které byly v trilogii zmíněny, ale nemohly se tam vejít. A ilustrace jsou naprosto nádherné. Cardana jsem si sice představovala úplně jinak, ale to ničemu nevadí. Všechno na téhle knize je naprosto podmaňující a knížka nádherně dokresluje jak Cardana, tak Zemi víl. Zbožňuju to!

Knihořádky
25.08.2021 4 z 5

Holly Black patří k mým nejoblíbenějším autorkám. Píše velice poutavě a do její série Krutý princ jsem se naprosto zamilovala, protože kdo by nemiloval Cardana? Proto byla u mě nutnost si tuto knihu přečíst. Krutý princ je psaný hlavně z pohledu Jude, ale v Hollyině nové knize, si připomenete některé situace i z pohledu prince (a poté i Nejvyššího krále) Cardana a zároveň se dozvíte něco o jeho minulosti. No a to grafické zpracování? Pecka!
Fanoušky Blackové tato kniha rozhodně nesmí minout!

Ronnie37
25.08.2021 5 z 5

Nádherný obrázky, a je fajn vidět to z pohledu mé nejoblíbenější postavy :)

Fortuna7
17.08.2021 5 z 5

Podle mě je to nejlepší knížka z celé série! Já jsem si KONEČNĚ oblíbila Cardana a zamilovala si ten svět (jo, to bylo teda brzo XDD). Půvabné ilustrace od Roviny Cai a krásný pohádkový styl psaní Holly Blackové.