Krvavá spása
Lisa Regan
Josie Quinnová / Detektívka Josie Quinnová série
< 9. díl
Na Denton se snáší prudký déšť, který vyplaví tělo mladé dívky. Detektiv Josie Quinnová a její tým nemají žádné místo činu, kde by mohli své pátrání začít. Tělo oběti je ale naštěstí dobře zachovalé včetně baseballové nášivky na bundě, kterou má oběť na sobě. Josie nedokáže skrýt šok – její mrtvý bývalý manžel Ray vlastnil přesně takovou bundu. Když se Josie vydá po stopách zpět do doby, kdy sama chodila na střední školu, identifikuje dívku jako Beverly Urbanovou, problémovou studentku, o které se říkalo, že má s Rayem aférku. Ovšem jeden rok během prázdnin se ona i její matka odstěhovaly. Nebo si to alespoň všichni v Dentonu mysleli… Pátrání ve vzpomínkách na vlastní minulost s Rayem je jedinou výhodou, kterou má Josie nad zvráceným vrahem, který chce dál skrývat své tajemství. I za cenu dalších životů...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2024 , CosmopolisOriginální název:
Save Her Soul, 2020
Opět napínavé čtení. Detektivní linka zajímavá, včetně povodní. Závěr vyšetřování mě trochu překvapil, ale i tak mě to bavilo. Jsem zvědavá jak si Josii a její nejbližší povedou dále.
S každým dílem poznáváme Josii víc a víc, poznáváme proč je taková, jaká je. Jsem zvědavá, jaký bude další díl! Opět jsem četla se zatajeným dechem....
Tenhle díl byl zase perfektní. Opět děj plynul a stránky ubíhaly rychle. První půlku knihy jsem přečetla během dne, pak jsem bohužel neměla moc čas na čtení, tak jsem dočetla až za několik dní. Ale příběh mě bavil, jen to rozuzlení.. asi jsem čekala trošku něco víc. Každopádně jsem přišla jen na pár věcí, ne na všechny takže to zase bylo dobré. Jen ten konec zase moc rychlý. Už se těším na další díl až u nás bude přeložen.
Tento případ mi přišel v rámci série trochu slabší, i tak si drží laťku hodně vysoko a těším se na další díl.
Celá recenze v záložce "Recenze".
3,5*
Táto séria je moja obľúbená a Josie ani tentoraz nesklamala. Znovu rieši príbeh z minulosti. Presne tento typ skutočných príbehov mám rada, keď sa po rokoch odhalí vrah, či sa po rokoch nájde mŕtvola. Príbeh bol napínavý od začiatku do konca. Stále sa niečo deje a odkrývajú sa ďalšie a ďalšie tajomstvá. Veci, ktoré mali byť navždy utajené. Táto časť bola za mňa jedna z najlepších.
Tuhle sérii miluji, souhlasím s tím, že číst knihu o povodních těsně po tom, co u nás skončily, dodávalo příběhu na autentičnosti, ale přesto mi tentokrát něco chybělo.
Ah, naše známá Lisa Regan. Autorka , kterou zná snad každý milovník detektivek, thrillerů a krimi. Autorka, která mě dokáže pokaždé překvapit a nadchnout. A ani tento příběh není výjimkou. Výhodou detektivek od Regan je to, že ačkoliv se knihy zdají být tlusté a působí jako bichličky, máte je přečtené během dvou dní. Rychločtenáři klidně i během jednoho odpoledne.
Ale k příběhu. Krvavá spása Vás chytne a nepustí do poslední stránky. Co tentokrát opravdu musím vyzdvihnout je zaplutí do minulosti Josie. Dále samozřejmě super zápletka a vypravování takovým stylem, že byste nejradši aby Vám jedno oko četlo pravou stránku a druhé levou. Celkově mi atmosféra knihy sedla do tohohle podzimního počasí.
Opět jsem si potvrdila, že celou tuhle sérii zbožňuju. Pokud hledáte fajn detektivky, tak si tuto sérii určitě nenechte ujít! A stejně tak, pokud hledáte fajn knihu, která Vás provede napříč podzimem.
Další skvělý počin z dílny Lisy Regan. Většinou mám tip na vraha, ale tady jsem byla mimo až do konce a to mě nadchlo :) Moc se mi líbilo prolínání Josiiny minulosti a také přiblížení jejího vztahu s Rayem. Jsem zvědavá jak zamíchá s příběhem nová postava.
Ničivé povodně pustoší Denton. Prudký déšť vyplaví tělo mladé dívky a Josie má o práci postaráno. Obětí je její bývalá spolužačka ze střední školy a Josie trápí vzpomínky na minulost...Krvavá spása je další skvělé a svižné čtení od Lisy Regan!
Knihu jsem četl hned po předchozím díle. A ten byl pro mě víc strhující. Nedal se odložit. V tomto případě mi trvalo se začíst. Začátek byl takový pomalejší. Rozjezd mě tak nechytil a proto musím prostě jednu hvězdu ubrat. Jinak samozřejmě jak jinak se příběh točí okolo Jossí to už by asi ani jinak nešlo. Ale líbil se mi. Jen možná závěr byl trochu moc překotný. Kdyby se ubral začátek a více rozebral konec. To by bylo super. Jen trochu víc rozebrat to vedlejší co kniha řeší.
Lisa Regan opět nezklamala. Opět super napínavý příběh, ani jsem se nenadála a kniha byla přečtená. Hned bych si dala další pokračování.
(SPOILER) Vůbec jsem si neuvedomila, že už je čas odhalit pravdu, cely příběh tak rychle utekl. A hrozně ráda jsem se blíž seznámila s Rayem.
Musím se přiznat, že číst o povodních krátce potom, co se prohnaly i naší zemí, bylo velice sugestivní a ne úplně lehké čtení. Lise se to povedlo velice dobře zachytit, do toho tam rovněž vrcholil volební boj, fakt jsem se neubránila vzpomínkám na dobu pár týdnů zpět.
Opět skvělé, těším se na další díl.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků
Vzhledem k tomu, že jsem knihu četla chvíli po vydání, tak čtení dostalo další rozměr díky tomu, že se v knize řeší povodně a volby.
Každopádně kniha se opět četla sama, velmi ráda jsem se opět setkala se starými známými, i když mi v tomto díle dost chyběl Noah, brala bych, kdyby tam byl mnohem častěji. Zároveň bych tam ráda i více viděla Trinity, zejména po předchozím díle. A tentokrát překvapil Chitwood.
Líbilo se mi, že jsme se tentokrát dozvěděli zase i něco z minulosti Josii a Raye. Jinak příběh byl tentokrát dost zamotaný (ostatně jako vždy), pokud šlo o vraha, tak jsem klasicky nevěděla, která bije a ani druhá věc, která se v příběhu objevila mě vůbec nenapadla. Jediné, co jsem tentokrát tak nějak tušila, byl Sawyer. Celkově si ale myslím, že se závěrem si autorka mohla více pohrát, tam mi to přišlo až moc na rychlo.
Každopádně já tuhle sérii miluji a už teď se těším na další díl, škoda, že u nás nevychází častěji, na druhou stranu máme čtení ještě na dlouho zajištěné, vzhledem k tomu, kolik dílů již vyšlo v originále.
Hodnocení 4,25*/5*
Knihu jsem koupila již v předprodeji a její čtení vyšlo na víkend, kdy Česko zaplavovala voda ze všech stran. A naprosto souhlasím s PetrouN17, že číst během povodní a povodních dodalo knize nový rozměr. Příběh byl napínavý a závěr opět velmi zamotaný. Jossie Quinn je prostě sázka na jistotu.
Číst při povodni o povodni dodá knize rázem další rozměr :))
Doporučuji jako ostatně celou sérii
americká literatura napětí povodně kriminální thrillery
2020 | Mizející dívky |
2021 | Dívka beze jména |
2021 | Matčin hrob |
2022 | Nečekané přiznání |
2022 | Pohřbené kosti |
Mě kniha chytla hned od začátku, ano nezastírám, že hrály role povodně, které byly v tu chvíli i u nás. Moc se mi líbily návraty do Josiiny minulosti, zase jsem se o jejím životě dozvěděla víc. Je pravdou , že v této knize autorka opakuje základní informace o tom co se Josii stalo, takže kniha by se dala číst samostatně, na druhou stranu to překvapení z prvních tří dílů je tu vlastně vyzrazeno. Nevím jestli autorka chtěla osvěžit minulost svým věrným čtenářům, ale za mě to dělat nemusela, mě to spíš vadilo. Chyběla mi tu trochu Trinity, ale co se dá dělat.
Z mého pohledu jak se děj rozběhl, začíná napínavé celkem dlouhé vyšetřování, které , ale bohužel končí tak nějak uspěchaně. Z ničeho nic , najednou víme všechno. Zde se uplatnila nová postava tisková mluvčí. Jsem zvědavá zda se v dalších dílech zapojí do děje ještě více, očekávám, že ano.
Z mého pohledu je tento díl trošku slabší, ale i tak je to pořád moc dobré čtení.