Kubula a Kuba Kubikula

Kubula a Kuba Kubikula
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280406/bmid_kubula-a-kuba-kubikula-iLv-280406.jpg 4 655 655

Roztomilý příběh medvědáře a medvěda patří již mezi klasiku české literatury pro děti. Ani po letech od svého prvního vydání neztratil nic ze svého kouzla, osobitosti a vtipu, a tak by neměl chybět v žádné dětské knihovničce. Připomeňme si jen, že vypráví o medvědáři Kubovi Kubikulovi a jeho nezbedném medvědovi Kubulovi, se kterým se toulal po světě a kterého strašil strašidlem Barbuchou.... celý text

Mrs.MF
26.01.2017 5 z 5

Jako dítě jsem si jí nechávala předčítat pořád dokola.

tatafa
07.01.2017 4 z 5

Krásný, jedinečný příběh.

ArwenAragorn
05.01.2017 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších dětských knížek.

kacimilek
20.11.2016 5 z 5

Jako malá jsem zbožňovala večerníčky s Kubulou a Kubou Kubikulou. Jsou tak nějak příjemně strašidelné.

lenyleny
18.11.2016 5 z 5

Podle toho jak je u nás doma tato knížka ohmataná se dá snadno usoudit, jak byla a je všemi milována. U nás doma patří do VIP řady knížek. Všem doporučuji zařadit do dětské knihovny. Přeji hezký požitek a radost.

krejkla
17.11.2016 5 z 5

Úžasná knížka, kterou mi doporučila moje milovaná maminka. Vůbec se nedivím, že se jí tolik líbí. Příběh plný kamarádství, nových setkání ale i loučení, při kterých kapají slzičky, kde dětská fantazie a víra předčí všechny dospělé i vědce.

hana1984
20.06.2016 5 z 5

Další z oblíbených,milovala jsem ji a mám ráda dodnes.

misulef
01.02.2016 5 z 5

Jedna z mnoha knížek mého dětství, na něž budu vzpomínat nejspíš i až budu mít svoje vlastní děti.

Faustka
10.12.2015 5 z 5

Pořádná psina .. i po letech. A taky je to, tak trochu krvák.
„Běda, Lízo! Jsme ve Vařečkách a Hrncích u katana purkmistra a ten nás moc odře. Děkujeme ti za buchty při popravě. Radní páni nás udí, abychom skomírali. Mám řádný strach. Už se blíží někdo se sekyrou.“

Temný snílek
29.08.2015 5 z 5

Já si z dětství pamatuji hlavně kreslený Večerníček, který je zpracovaný naprosto úžasně. Ovšem i kniha stojí za přečtení, a to nejen příběhu, ale hlavně kvůli nádherným ilustracím od autora Krtečka. Kniha se tak hodí nejen ke čtení, ale i k prohlížení. Jen pozor, aby se děti nebály hrozivého strašidla Barbuchy!

Jen je velká škoda, že už jsem vyrostla, a nemůžu si příběh užít tak jako před dvaceti lety. Přesto mi kniha pomohla se dostat do dětských let alespoň na chvilku, a za to jí patří velké díky.
Děti si však dobrodružství Kubuly a Kuby Kubikuly užijí a budou je jistě doslova prožívat.

marcela6183
18.08.2015 4 z 5

Jestli je tu někdo, kdo neviděl večerníček a bude tvrdit, že jako první četl knížku, tak sním svůj slabikář z první třídy.
/REVIZE 22/11/15: "Jestli je tu někdo, kdo se se narodil v osmdesátkách, kdo neviděl večerníček..." Neboť mne jeden pán upozornil, že v jeho věku je dané konstatování nepravděpodobné. A já mám ráda svůj slabikář./
Každopádně to, že takhle roztomilé vyprávění pro děti vyprodukovat autor temné Markéty Lazarové, naivního Rozmarného léta a depresivního Pekaře Marhoula - klobouk dolů. Podle mne jedna ze dvou knih starého pána, které se dají číst.
Vždycky jsem byla zlobivá a Barbucha bylo super strašidlo pro zlobily. Jednou ho musel napolo spící rodič vyhánět zpod postele, abych byla ochotná v pokojíčku zase znova spát (podotýkám po sledování večerníčku). Fenomén dětského strachu je těžce výchovný - pak jsem byla minimálně měsíc hodňoučký dítě.
Příběh kompaktní, promyšlený, vypointovaný a dokonale dětský. Děkuji, pane Vančuro za skvělou čtyřku a kousek, na něž nikdy nezapomenu.

tisha8409
11.08.2015 1 z 5

Nijak mne to neoslovilo, štvalo mne tam to strašidlo :)

Luccy78
17.05.2015 5 z 5

Malého Kubulu jsem jako malá měla moc ráda, jen mě trošku trápilo, že se v takové obrovské zimě s Kubou toulají venku sami.. A Barbuchy jsem se vyloženě bála. Ale přesto se mi knížka líbila, ráda na ní vzpomínám..

Damato
24.04.2015 4 z 5

Četla jsem ji jako malá, Barbuchy jsem se bála, Kubulu jsem litovala a pořád jsem nemohla pochopit, proč v té zimě nejdou domů za maminkou, do tepla...., ale jinak se mi knížka líbila

Mi-šu-le
20.02.2015 4 z 5

Jako malá jsem si tuto knihu stále četla u babičky. Moc se mi líbila.

MP17
03.02.2015 2 z 5

Jako malý jsem si cestu ke knize nenašel a jako dospělý (při pokusu číst knihu dětem) jsem pochopil proč. Použité vyjadřování pana Vančury je pro děti prostě složité na vstřebání a nebýt povedených obrázků Zdeňka Millera, knížka by je nezaujala vůbec. Skončili jsme někde v polovině a nejspíš jí ani dočítat nebudeme.

Jusťa
02.01.2015

Tuto knihu mám moc ráda.

veronika5179
17.09.2014 3 z 5

Kniha mne bohužel jako dítě vůbec nebavila. Vančurův jazyk byl přece jen trošku složitější, ale nejhorší na tom byly děsivé a pro mně vyloženě nepříjemné ilustrace a Barbucha, což v mé fantazii přerůstalo v děs. Nikdy jsem si k ní nenašla cestu, bohužel.

123šášá
27.08.2014 4 z 5

Knihu jsem měla ráda jako dítě.

Jarisko2
03.08.2014 5 z 5

....Bar bar bar bar barrrrr!!!!