Kudy ke hvězdám
Jenn Bennett
Jen lesy, hvězdy... a kluk, který jí zlomil srdce. Od loňského školního plesu se bývalí nejlepší kamarádi / teď úhlavní nepřátelé Zorie a Lennon snaží jeden druhému vyhýbat ze všech sil. A rozhodně tomu napomáhá i to, že jsou jejich rodiny takovou moderní kalifornskou verzí Monteků a Kapuletů. Ale když se kempování s partou kamarádů tak trochu nepovede, ocitnou se Zorie a Lennon opuštění v divočině. Sami. Spolu. Co by se mohlo pokazit? Protože jim nikdo jiný nezbyl, nemají na výběr a musí všechna minulá příkoří vyřešit pomocí vtipných dohadů, rozhovorů, urážek a pošťuchování, a zároveň taky najít cestu do bezpečí. Ale dostat se z lesů, když nebojujete jen s přírodou, ale taky jeden z druhým navzájem, to není nic jednoduchého. Zatímco se ti dva noří hlouběji a hlouběji do severokalifornské divočiny, vyplouvají na povrch tajemství i skrývané pocity. Ale i pokud se jim znovu povede najít k sobě zase cestu, budou spolu vycházet i v realitě? Nebo je jen očarovala magie třpytivých hvězd a vůně lesů?... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2023 , CooBooOriginální název:
Starry Eyes, 2018
Úžasně čtivá,svěží prostě boží!
Naprosto si mě získala♡
"I ta nejnepatrnější změna, která se dnes stane, Vás dovede k podstatně odlišným zítřkům."
Krásná knížka s tématem kempování v divočině, skvělé hlavní postavy a navíc má nádhernou obálku. Opravdu můžu doporučit!
Knihu jsem uviděla v knihovně, a hned se zamilovala do obálky. Ani jsem pořádně nevěděla o čem bude, takže jsem neočekávala žádné bum...ale páni, kniha mě příjemně překvapila, líbilo se mi prostředí, hlavní postavy a taky to, že se tam řešily problémy se kterými se normálně setkáváme v životě. Takže můžu stoprocentně doporučit!
Nenechte se odradit pomalejším rozjezdem. Říkala jsem si totiž, že jsem asi fakt sáhla vedle. Samé klišé, stereotyp a taky trochu nuda. Když se ale hlavní hrdinové ocitli v divočině, nemohla jsem se odtrhnout a hrozně mě to bavilo.
Když už jsem u těch hlavních hrdinů, tak ti byli skvělí. Obě hlavní postavy měly spoustu chyb a byly díky tomu pro mě opravdu uvěřitelní.
Hodně oceňuju to téma rodinných problémů, který tu knihu za mě hází o příčku výš. Dalo to knize rozměr a myslím, že to je pro spoustu lidí téma bohužel blízký a důležitý.
Je to příběh, u kterého tušíte jak skončí, ale není to jen nějaká prvoplánová romantika. Je to příběh se spoustou silných momentů, odehrávající se v super zajímavém prostředí divočiny národních parků. Skvěle jsem se u něj pobavila, odpočinula si a je to ideální příklad důvodu, proč i ve svém věku ráda občas sáhnu po young adult knize!
Upřímně jsem od knihy moc neočekávala ale to jsem přehodnotila už po deseti stranách čtení. Tato kniha je velmi pěkně napsaná, čtivá a úplně vás pohltí svým obsahem. Kniha mě velmi bavila, doporučuji.
Nejdokonalejší knížka, na kterou jsem kdy narazila :3 Sympatické hlavní postavy, ale vedlejší mi dost lezli na nervy :D Nádherné prostředí a dokonale zakreslené mapy cest. Doporučuji přečíst ^•^
Má očekávání byla naplněna až po okraj!
Jen začátek mě trošku vyděsil. Seznamování s rodinou a sousedy Zorie bylo trošku utrpení. Tolik kýče najednou už jsem dlouho neviděla. Kdo jiný by mohl vlastnit sexshop, než dvě lesbičky? A kdo jiný by mohl dělat akupunkturu, než nevlastní matka Asiatka? A proč ten nejlepší kluk pod sluncem je v běžném životě emař/ghotic nebo co a samozřejmě miluje plazy, ještěry a pavouky?
Vydržela jsem ten úvod a odměnou mi byl naprosto perfektní příběh. Jakmile jsme se dostali do divočiny, už to jelo a já jsem nemohla knihu odložit. Z divného emaře Lennona se stal dokonalý kluk do nepohody a love story mohla začít. Zorie jsem však tu nenávist vůči Lennonovi nevěřila. Takže hate-to-love bych to nenazvala, ale i tak to bylo prostě super!
Ještě lepší než romantická linka byly ovšem popisy přírody!!! Měla jsem pocit, že tam jsem celou dobu s nimi, vše jsem si živě představovala, byla to nádhera! U knihy jsem se smála i brečela, jedna scéna ve stanu mě úplně odrovnala (a není to to, co si myslíte ;))
Za mě obrovské doporučení, i když už dávno nejsem cílovka. Love story v divočině, to chcete!!!
Tak tohlee bylo něco úžasného, nemohla jsem se od knihy odtrhnout, byla jsem schopná číst a číst do noci. :33 Ten příběh byl skvěle vymyšlený, kempovaní, divočina, hvězdy, nejlepší kamarádi, zlomené srdce a opětovná láska... Řešilo se tam spoustu problému, které se dějí v reálném světě a myslím mělo by se o tom psát. Ten děj prostě, styl psaní to bylo něco! Velice dobře se mi kniha četla a doporučuji si knihu přečíst, mé srdce zasáhla a jen tak na to nezapomenu!
Je to kniha totálně mimo to, co obvykle čtu. Ale zaujala mě krásná obálka. Cekala jsem romanťarnu, ale drama s medvedem, dobrodružství, had mě mile překvapilo. Byla to oddechovka, což jsem potřebovala. Za dva dny přečteno.
Pomalu, pomaličku se přibližuje rty a lehce se otře o ty moje. Ústa má
něžná a jednou rukou mě hladí po zádech. Roztřeseně vydechnu a on mě
konečně políbí.
Poprvé krátce.
Ucítím teplo v hrudníku.
Podruhé déle.
Spalující žár v podbřišku.
Potřetí…
A jsem ztracená.
tak tento přiběh byl skvěly..Zori jsem ze začatku moc nechapala,ale pak pri kepmopani jsem pochopila a Lennon byl skvělý kluk...další autorka co mě zaujala...
Na tuhle knihu jsem neměla nějaká velká očekávání a jsem za to ráda. Ano, originální příběh zasazen do kempování, většinou jsou takové letní příběhy zasazeny do táborů a brigád... Ano, nemluví se moc o nevěře mezi rodiči a jaký to má dopad na dítě, respektive tady na puberťáka, který se hledá v sám sobě. A do třetice... ano, Lennon a jeho mamky... tak těm nelze odolat, i když ve třetí časti mě Lennon začal štvát, jaký je to romantik... vůbec mi to nesedlo k jeho povaze. Zora mi nebyla vůbec sympatická od začátku. Jediný proč jsem vydržela u knihy tak byl Lennon a skvělý netěžkopádný styl autorky. A malý plus ještě dávat k citlivému popsání intimních scén.
Super knížka, kterou si vážně užijete. Sympatické postavy, moc pěkné místa a zápletka byla skvělá. Určitě si ji přečtěte.
4,5/5*
Kudy ke hvězdám není kniha, která vám změní život. Ale rozhodně je to kniha, která vám zlepší nejeden večer (mně jen jeden, protože jsem se nemohla odtrhnout) a u které se budete hloupě usmívat. A ta obálka? To je opravdu mistrovské dílo.
Určitě nesouhlasím s názorem, že je to typické YA klišé. Ano, máme tady úmrtí v rodině, máme tu bohatou nejlepší "kamarádku" a určitě by se našlo ještě několik motivů, které se v YA contemporary často objevují, ale už jste někdy četli o hrdnice, co se zajímá o astronomii, o kempování, o expertovi na přežití v divočině a o dvou mamkách, které vlastní sexshop? Nemyslím si. A když zabředneme do těch těžších témat, nevěra mezi rodiči a rozvod mi určitě nepřijde jako motiv, který by se v podobných knihách běžně objevoval. Určitě ale považuji za důležité o těchto věcech mluvit, protože, ať chceme nebo ne, dějí se. A ne zas tak ojediněle.
Hlavní hrdiny jsem si oblíbila, obzvlášť Lennona, to bylo prostě zlatíčko. Vůbec by mi nevadilo se s ním na pár dní ztratit v divočině. :-) Intimní scény byly napsané citlivě a uvěřitelně (oceňuji zmínku o ochraně), i když v jednom momentě už jsem měla pocit, že je toho trošku moc.
Jinak víceméně nemám co jiného vytknout, čtení jsem si moc užila a pokud se CooBoo rozhodne vydat i jiné knihy od autorky, rozhodně se po nich podívám.
tohle bylo hodně skvělý. postavy mi sedly hned, samozřejmě jsem jich taky hned pár nenáviděla xd
užívala jsem si každou stránku, humor a prostředí. nádherně zpracovaná a nádherně napsaná knížka. moc doporučuji : D
Tato kniha je skvělá, vtipná a sladká. Autorka má velice čtivý styl psaní. Tèšim se na další knihy od autorky.
Moc hezký příběh. Velice čtivý, vtipný, romantický a zajímavý.
Zorie byla správná...to její plánování úplně všeho, moc dobře znám...ale je pravda, že ne vždy jde vše podle našich představ...někdy to je dost frustrující a k vzteku, ale prostě nejde vše předvídat...a právě v této knize se Zoriiny plány dost sesypaly, i když nakonec to bylo to nejlepší, co se jí mohlo přihodit....protože Lennon byl bezchybný...
Musí být zvláštní myslet si, že jste do někoho zamilovaní a pak zjistit, že vaše srdce patří dávno jinému...
Celá kniha se mi moc líbila. Zase taková romantická oddechovka.
nevěra přátelství astronomie láska zrada národní parky kempy a tábořiště pro dospívající mládež (young adult) podvody
2020 | Kudy ke hvězdám |
2021 | Na jedné vlně |
2022 | Cesta za štěstím |
2023 | Vždycky Jane |
2024 | Anatomie srdce |
Miluju to, žeru to, miluju postavy, miluju ten příběh a sílu o přežití v divočině. Miluji to celé od začátku až do konce a ta obálka? To je luxus. Rozhodně to budu číst častěji a doufám že někdy přečtu nějakou podobnou pecku. (sorry za gramatiku). : )