Kulka
Virginia Cleo Andrews
Když profesorku francouzské literatury Caroline začne pobolívat zápěstí, ani v tom nejdivočejším snu by ji nenapadlo, že preventivní magnetické rezonance odhalí kulku v oblasti krčních obratlů… Šokovaná Caroline se následně dozvídá, že je adoptovaná, protože její biologické rodiče zastřelili v Atlantě, když jí byly tři roky. Ona sama byla postřelena také, ale přežila. Pachatel nebyl nikdy dopaden. Caroline tedy vyhledá novináře, který o vraždě kdysi psal. Ten jí navrhne, že s ní udělá interview, což by mohlo přitáhnout pozornost veřejnosti, aby se o své minulosti mohla dozvědět více. A opravdu, Caroline se začínají ozývat pamětníci – bývalí sousedé, policista, jež případ vyšetřoval či otcův kamarád. Jenomže i vrazi čtou noviny…... celý text
Poslední dobou jsem neměla moc času na čtení, nebo spíš to jsem si nalhávala. Měla jsem ho dost, jen jsem se dlouho nemohla začíst do žádné knihy. Dokud jsem nenarazila na tuhle. Skvěle vymyšlený příběh, v některých pasážích mi přejížděl mráz po zádech, a to od knížky očekávám. Ale musím odečíst jednu hvězdu za ukončení příběhu.
No jsem trochu rozčarování. Čekala jsem to lepší. Námět byl super a dalo by se na něm skvěle zapracovat tady bohužel k tomu nedošlo. Psáno velmi jednoduše. Stylem který vás absolutně nenutí přemýšlet ani dej prožívat.
Nějak si nejsem jistá, co si o tom myslet. Děj sice "odsejpá", ale když je vám hlavní postava nesympatická až hrůza a vlastně vás nezajímá, je to těžké. Do čtení jsem se občas musela nutit, jistá originalita zápletky se dostavila, ale kniha mi neutkvěla. Znovu po ní už nesáhnu.
Neuvěřitelné chování postav, neuvěřitelné vyústění děje a do toho Caroline, která je hloupá jako tágo... Pro mě zklamání.
Zápletka zajímavá, ale nakonec celkem průměrná knížka na dvě odpoledne. Ale proč ne, četla se dobře, znovu bych po ní ale spíš nesáhla.
Kniha sama o sobě mě překvapila. Z nudné, obyčejné knihy se vyklubala zajímavá a hlavně stále nekončící kniha, ke které jsem si každý den ráda sedla.A proto dávám čtyři z pěti hvězd.
Příjemné překvapení od knížky, kterou bych nebýt slevové akce naprosto minula. Zajímavá zápletka a svižný děj v krátkých kapitolách jsou jak dělané pro víkendový odpočinek. Hledá-li někdo oddychovou knížku, u které se zabaví, tak tady nemůže sáhnout vedle.
Kulka je takový průměr. Jsem nějak nejednotný v tom co si o ní mám myslet. Přemýšlel jsem i o dvou hvězdičkách. 55%
Kniha se mi líbila. Zajímavý příběh, který mě vtáhl do děje a i dobře vymyšlený, napsaný konec. Doporučuji
Od této knížky jsem neměla příliš velká očekávání, takže mě velmi příjemně překvapila. Stránky při čtení hezky ubíhají a vy si ani nevšimnete, že se blížíte ke konci. Není tam přespříliš akčních scén, díky čemuž příběh působí realisticky a vy uvěříte, že se opravdu mohl někdy stát (knížka ale na skutečných událostech založená není). Nečekejte tedy nějaký mrazivý thriller, kde se to jen hemží mrtvolami a scénami v temných uličkách, ale to by se k příběhu ani nehodilo. U knížky si můžete odpočinout nebo se naopak plně pohroužit do pátrání.
Jediné, u čeho si nejsem úplně jistá s hodnocením, je to, co udělá Caroline ke konci. Pořád nad tím musím přemýšlet a nemůžu se rozhodnout, jestli udělala správné nebo špatné rozhodnutí. Chápu totiž obě strany a nevím, ke které se přiklonit.
A ještě jedna rada pro ty, kteří se na Kulku teprve chystají. Nečtěte si anotaci. Prozradila by vám toho opravdu hodně a vy byste si čtení a počáteční zvraty moc neužili.
Zpočátku mě kniha neupoutala natolik, abych se k ní musela bezpodmínečně vracet v každé volné chvíli jako u jiných titulů, ale poté děj nabral na dynamičnosti a kniha se četla v podstatě sama. Ani já konec takový nečekala a jsem s ním spokojená jen napůl. Není to však kniha, od které bych odrazovala. Pokud nehledáte maximální napětí, které vám vyrazí dech, pak knihu mohu bez problémů doporučit.
Wau to byla jízda, přečteno za jeden den :-) Knihu jsem si koupila v akci v Luxoru- black friday za 39 Kč a jsem z ní úplně nadšená! Kdo ještě váhá, ať to nedělá a knihu si přečte ;-)
Napínavé, přečteno za jednu sobotu. Konec se dá vytušit už během druhé poloviny příběhu.
detektivní a krimi romány americká literatura fiktivní deníky
1998 | Květy z půdy |
1993 | Lístky ve větru |
1995 | Nemilovaná |
1994 | Svítání |
1993 | Vykoupení ohněm |
Souhlasím s názory, že kniha mohla být napsána lépe, nevžil jsem se do příběhu i přesto, že námět byl celkem nadějný. S hrdinkou jsem se příliš nesžil. Za mě slabé tři hvězdy, ale špatné to také nebylo.