Kvůli tobě i zhubnu
Ellen Berg
Pětačtyřicetiletá Niki je kulatá a spokojená. Náhle se jí však zhroutí svět. Mladičká podvyživená zmije jí chce odloudit manžela. Niki je konfrontovaná s osudovou otázkou všech žen: Jsem příliš tlustá? Po létech baculaté idylky se rozhodne bojovat. Naordinuje si odtučňovací pobyt, kde najde útěchu nejen u obézních družek v neštěstí, ale i u Lea, muže velikosti XXL. A je tu také Mario, vysoce erotický masér shiatsu. Je snad hubnutí nový druh sexu? A co vlastně je a není sex? Niki svádí nelítostný boj o pravou lásku.... celý text
Humor Romány Pro ženy
Vydáno: 2018 , Ikar (ČR)Originální název:
Das bisschen Kuchen, 2012
Kniha psaná s nadsázkou, skvělé téma i gradace příběhu. Pěkně čtivá a zábavná kniha, mě se líbila jako oddechovka, ale na zadek jsem si z ní nesedla, ani se mi nestalo, že bych se nemohla odtrhnout, proto jen 4 *
Vtipná kniha o Niki ve středním věku, která si chce získat zpět manžela tím, že zhubne. Na klinice toho ovšem získá mnohem více, ztracenou sebedůvěru, víru sama v sebe, přátelství a možná i lásku.
Super knížka,i když jsem nepočítala s takovým nadšením,ale za 2 dny přečteno a pochváleno.
Krásné, milé a oddechové. Moc hezky napsáno, je to prostě ze života. U této knihy jsem si báječně odpočinula, mohu doporučit.
Bylo to takové pohodové, místy opravdu vtipné čtení. Byla místa, kdy jsem z knihy byla nadšená a chtěla jí dát pět hvězdiček. Pak bohužel nadšení zase upadlo. Celkově knihu hodnotím jako slušný průměr.
Kniha vlastně řeší jeden z největších existenčních problémů - obezitu a drogu jménem Jídlo. Ačkoliv je příběh napsaný s hodně velkou nadsázkou, neřekla bych, že je úplně nereálný. Rozhodně se v tom spoustu žen najde, nejen kvůli váze, ale hlavně kvůli sebevědomí, které časem zanikne a zmizí tak ze světa i sama žena, i když stále žije.
Možná to někdy chce, dostat od života pořádnou pecku a dát se do kupy a vzít ho do vlastních rukou.
Neříkám, že je to mistrovské dílo, ale téma je závratné.
Navíc postavy jsou sympatické a příběh nenudí.
2015 | Já ti to opepřím, miláčku |
2017 | Chci to taky! |
2018 | Kvůli tobě i zhubnu |
2013 | Jak ty mně, tak já tobě |
2019 | Udělám ti ze života peklo |
Fajn odpočinkové čtení, občas jsem se chechtala nahlas, ale bylo i pár okamžiků, kdy jsem neměla daleko k slzám. Příjemně strávených pár hodin s knížkou...