La Loba

La Loba
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307510/bmid_la-loba-ZCl-307510.jpg 4 282 282

V rozmezí tří let se v hlubinách zmrzlé Aljašky ztratí dvě mladé ženy. Tváří v tvář nehostinné krajině je ruka zákona liknavá a nedůsledná, ale sewardský seržant Hamilton a Greg Martin, manžel první zmizelé, mezi oběma případy vidí jasnou spojitost. Společně jdou po stopách tajemného Grizzlyho Adamse, drsného zálesáka skrývajícího se v divočině. Mezitím se Nina, druhá žena násilím držená v pustině, připravuje na největší klání svého života, v němž zvítězit znamená přežít. Z hlavního proudu žánrové literatury tento thriller vyděluje prostředí Aljašky, v níž se snoubí nedotčenost přírody s extrémní izolovaností. Americký stát s nejnižší hustotou zalidnění se stává jedním z protagonistů příběhu a kromě zábavy tak čtenáři poskytuje i řadu fascinujících reálií.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Kniha Zlín

A Cold War, 2015

Evelína002
26.02.2017 5 z 5

Tak tahle knížka se četla sama. Velice drsné téma, ale dobrý konec ukazuje co vše lidské tělo dokáže snést a přežít. A hlavně umědomnění si sebe sama je asi to nejpodstatnější. Scenérie drsné Aljašky krásně podtrhla celý příběh.

Mikik
04.01.2017 5 z 5

Wou,tak to bylo něco. Občas jsem prostě musela přestat číst, jak to bylo drsný a pořád se mi ten příběh honil v hlavě. Perfektně popsané prostředí, drsné zacházení až mi běhal mráz po zádech. Klobouk dolů, konec trošku zvláštní, ale i tak super:-)

PetikH2O
20.12.2016 5 z 5

Nevím, proč jsem si myslela, že to bude béčko. Tohle bylo Áčko s velkým a. Konec trošku přitažený za vlasy, dle mého. ;-)

Odehnalka
07.12.2016 5 z 5

Nemám slov! Knížka se četla vlastně sama, skvěle napsané! Ale taky se přidávám k názoru, že bych ocenila některé části více rozepsané, ale i tak jsem z knihy nadšená!

iška
15.11.2016 4 z 5

V podstatě souhlasím s ostatními komentáři. Líbil se mi popis krajiny a severeských podmínek, ač jsou drsné a kruté. Ale ten konec mi přišel jako nalepený.

Kacula8
03.10.2016 5 z 5

KDO KNIHU NEČETL A CHCE MÍT PŘEKVAPENÍ, AŤ DÁL NEČTE :-)
Hodně dobrá kniha, velmi zajímavé téma. Jen bych víc uvítala podrobnější popis toho, jak se Nina připravovala na útěk. Takhle mi přišlo hodně nahonem, že se zhýčkaná slečna tak rychle zorientuje v přírodě a zvládne útěk, navíc v tak nehostinném prostředí zimní Aljašky. Přiznám se, že jsem se čtením knihy skončila ve chvíli, kdy se jí podařilo uprchnout, protože následující kapitola mi přišla jak jiný příběh, téměř jak z červené knihovny. Ale po přečtení recenzí od ostatních čtenářů jsem se ke knize vrátila a poslední stránky dočetla - a čekalo mne překvapení. Přesto mi to nedá a opět bych podotkla, že i zde bych uvítala trošku více stránek o tom, jak Nina Grega odhalila.
Celkově se mi kniha velmi dobře četla, takže dávám 5 hvězdiček.

Jandýs
29.09.2016 4 z 5

Určitě souhlasím s níže uvedenými komenty :-) , kniha se mi líbila, super popis a přiblížení krajiny, skvělý a drsný příběh, ale ten konec.... - možná by se dalo pochopit, proč autor chtěl vyzdvihnout chtíč týrané a vězněné ženy pomoci ostatním... jen asi všechny čtenáře/ky rozčaroval tím, jak nás vzdálil od předchozího děje.

katule1992
16.09.2016 4 z 5

Úžasný silný příběh, který jsem prožívala celým tělem. Emoce i surovost příběhu, naprostá dokonalost. Jen ubírám menší hvězdičku za posledních 50 stránek. Sice chápu důvod příběhu, který je zde na konci vyprávěn, ale já bych ho uzavřela úplně jinak :)

tereza2317
14.09.2016 5 z 5

Podle mě skvělá kniha! Velmi silný příběh, napínavý od začátku až dokonce. K tomu poselství, změna osobnosti člověka pod tlakem událostí, úžasný popis psychologických prožitků vězněné ženy... nečte se to úplně snadno. Jsem ráda, že už jsem ji dočetla - zejména tu "bolavou" část, ale i celkově... zkrátka tohle člověka osloví, maximálně pak ženu a úplně nejvíc matku.

hana1070
10.09.2016 3 z 5

Tahle kniha mě nalákala svou anotací. Thriller? Drsná, ale krásná aljašská příroda? Psychodrama? To si chci přečíst. Jenže ze samotné knihy jsem nakonec víc než rozpačitá.
První třetina knihy naprosto splnila má očekávání. Děj měl spád, autorovi se podařilo přiblížit tíživou atmosféru divoké zimní krajiny i vykreslit šíleného násilníka, který se nezastaví před ničím, navíc je tu i poměrně vtipný překlad Karolíny Ryvolové. Zajímavé byly i reálie o Aljašce, zejména o tom, jakou hrála roli v době studené války. Opravdu napínavá pak byla druhá třetina knihy, kde jsou líčeny veškeré strasti, které Nina ve svém vězení prožívá – fyzické trýznění, sexuální zneužívání i psychické útrapy, nehostinnost prostředí, zimu, špínu, hlad. Nina trpí, zároveň se ale snaží co nejvíc ze situace vytěžit, získat maximum informací k přežití. Útěk Niny je každopádně vyvrcholením celého příběhu. Pak se to ale zlomí… O poslední třetině knihy se už rozepisovat nebudu, nechci nic prozradit, musím jen konstatovat, že jsem to vlastně vůbec nepochopila. Kde se vzal, tu se vzal, byl tu najednou konec úplně jiné knihy, než kterou jsem celou dobu četla…

Autorovy knížky

Alan Russell