Lady Fuckingham
Oscar Wilde
Lady Fuckingham je pornografické dílo, za jejíhož autora je označován Oscar Wilde. Wilde měl povídku údajně napsat jako svou prozaickou prvotinu pod pseudonymem Sebastian Melmoth. Povídka vyšla v časopise The Pearl, A Magazine of Facetiae and Voluptuous Reading (v předmluvě českého překladu místo 'Magazine' psáno 'Journal'), který skutečně vycházel v letech 1879 až 1880, na pokračování pod názvem Lady Pokingham.... celý text
Literatura světová Novely Erotika
Vydáno: 1999 , CestyOriginální název:
Lady Pokingham
Kniha je docela krátká a slušně zvrhlá, tudíž nechápu jak mohla někoho nudit a proč si ji lidé bez fantazie vůbec berou do ruky. Přiznám se že mě překvapilo kolik způsobů radovánek a výrazů bylo v 19.století známo. Nedokážu si představit výrazy tehdejší společnosti při čtení něčeho takového, pro autory tohoto dílka to muselo být velmi zábavné :)
Kniha jako celek určitě není vhodná pro puritány. Jako námět zajímavé ale postupem času začne nudit.
Knížku jsem koupila, aniž bych tuhle tématiku četla, četla se rychle, spíš mě bavila první půlka než to byl jen sex sex sex...mělo to lepší spád. Avšak pobavila jsem se místy dobře a kdo si chce přečíst zvrhlost a někdy se pobavit nad nesmělými názvy jako třeba skulinka...nechť do toho!
Čtení této knihy patří asi k určitému věku a stádiu dospívání, kterým jsme si všichni prošli.
Tedy doufám:-).
Je fajn si občas přečíst i něco "nesterilního"....
Je to podle mě trochu škoda, Lady Fuckingham by mohla nádherně ilustrovat jak posedlost sexem zúží a nakonec pohltí život člověka. Naneštěstí jde o erotický fantazie muže, pro něhož byla nymfomanka (respektive hypersexuálka) zřejmě jen sen a uniklo mu drama. Pokud byl autorem skutečně Wilde, vzhledem ke svojí homosexualitě si nejspíš prostřednictvím hlavní postavy kompenzoval vlastní touhy. I tak bych od něj ale čekala aspoň nepatrný zamyšlení nad tím, co člověk ztrácí, když se upne na jedinou slast.
Sex je náš.Dělá dobře mně i tobě...Otčenáš, baby odříkej až v hrobě....
O tom a pouze o tom je tato roztomile zvrhlá kniha.
Puritáni, zakryjte si oči!
Přiznám se, že z toho tak nadšený, jako většina osazenstva zde, nejsem. Nějak jsem od toho očekával víc. Popisy lechtivých scén, originálnější témata. Ve výsledku to bylo docela o ničem a permanentně se to opakovalo. No aspoň mi to přidalo pár nových výrazů do slovníku. Na takové sloveso "vpochvit se" asi jen tak nezapomenu :D
Prekvapujici, jak zhyrala spolecnost byla na pocatku 19. stoleti ci jaka existovala bujna fantazie. Nektere i vtipne momenty, nicmene je to ciste pornograficky material :)
Čte se dobře a rychle. Bavila mě, ale ke konci už mě unavovaly opakující se výrazy. Myslím že jazyk máme dost bohatý a překladatelé by toho měly využít.
Dobře napsaná kniha plná zajímavých slovních obratů a přirovnání. Je vidět, že minulá doba nebyla tak prudérní, jak si možná dnes namlouváme. A pokud lze porovnat, tak takhle kniha má grády oproti vyšeptalým a trapným 50 odstínům ....
Kniha je čtivá a dost lechtivá, moc si nedovedu představit jak bych zrovna tohle dílo popsala u maturity.
Četl jsem kdysi o pár let mladší. Nebudu lhát, dost mě to rajcovalo. A ačkoli jsem se po dotčení cítil vnitřně mravně znechucen a knihy ihned poslal o dům dále, přeci jen sem si je po čase opět zakoupil a zařadil do knihovny. Jednou za čas se k tomu dá vrátit. Zpestřit si četbu trochu jiným soudkem. Svým způsobem se vlastně jedná o skvost svého žánru. To však podle mě nemění nic na tom, že se jedná o odporné smilstvo pro honimíry!!
Knihu jsem četl o večery během učení se na zkoušky a byla to skvělá volba. Člověk zapomene na povinnosti a okusí něco co sice čekal, ale stejně ho to překvapí, nebo spíše zaskočí? Věděl jsem do čeho jdu, ale když jsem si uvědomil, že něco podobného bylo napsáno koncem 19. století, bylo to k neuvěření. "Lechtivá" témata, a zdůrazňuji, že zde jsou uvozovky skutečně obří, jsou zde popsána bravurně a celkový příběh jde místy hodně do pozadí, ale proč ne? V dnešní době jsou velké romány volně k dispozici prakticky všude na internetu a knihkupectvích, stejně tak pornografie ovládá internet. Oscar Wilde dostal skvělý a pobuřující nápad, za který jsem mu v době stresu skutečně děkoval. Spojil "lechtivost" s knihami, což i v dnešní době je pro mnoho lidí zaručený odpočinek a relax.
Je docela úsměvné, že v tom někdo hledal něco jiného než prostou pornografii. Je zajímavé vidět, že lidé před 140 lety byli stejní chlípníci jako v dnešní době. Jen mi pořád nějak neštymuje, že by Wild, taková citlivá duše, napsal takovou prasárnu :)
to byl teda mazec. Kniha je jedna velká swingers akce. Doporučuji těm z vás, co rádi čtete večer v posteli. Lituji však těch kdo leží vedle vás :-) Tohle čtení není pro každého
Z obsahu - ačkoliv je to porno, při čtení dokola a dokola téhož prostě začne nudit. Nehledě na to, že druhá čas z pohledu muže má více popisných pasáží, které nejsou prakticky o ničem.
Část první o Lady Fuckingham je živější, čtivější.
Co mne ale nejvíce fascinuje je, že něco takového vzniklo v roce 1880?!
V porovnání s příběhy žijeme nyní v puritánské době.
No, co k tomu říct :D Ze začátku mě to bavilo, ale ke konci to podle mě přestalo bavit i samotného autora :D Jestli tohle napsal Wilde, tak já jsem čínský bůh hoven. Adios!
sex sexuální úchylky homosexualita erotika sexuální násilí pornografie týrání lesby, lesbismus BDSM LGBT, queer, LGBT+
1999 | Obraz Doriana Graye |
2005 | Jak je důležité míti Filipa |
1999 | Lady Fuckingham |
2004 | Strašidlo cantervillské |
1919 | Slavík a růže |
ani nevím, jestli a kolik tomu mám dát hvězdiček :-D spíš to bude chtít dát si sprchu po těch stovkách "fontán lásky", které se na vás valí z každé strany :-D
jako dokument doby to je neocenitelné, z pohledu dnešních dnů, kdy se na nás tužby těla valí ze všech stran, nevím, jestli to neztratilo své chlípné kouzlo.... nicméně aspoň se dá zaplesat nad květnatostí našeho jazyka :-))
celkem mě bavilo, jak rafinovaně ty hry začínaly a jak dámy dělaly nezbytné cavyky :-)) ale nakonec má ta kniha pravdu - každej to dělá, i když máte v zemi prudu ;-)