Nové sliby
Lilly Lucas
Láska z Green Valley série
V malém městečku Green Valley uprostřed Skalistých hor žije už od mala Izzy, která tady pracuje jako instruktorka snowboardu. Už léta je tajně zamilovaná do svého nejlepšího přítele Willa, který ji bere pouze jako dobrou kamarádku. Ani romantický polibek na silvestra nepřiměl Willa, aby se na Izzy díval jinýma očima. Jednoho dne se v Green Valley objeví Cole, seriálová hvězda z Netflixu, a najme si Izzy jako instruktorku lyžování, aby ho připravila na jeho novou roli. Čím více času s ním Izzy stráví, tím více jí to k němu táhne a tím více si je Will jistý, že i jeho city k Izzy jsou hlubší, než si do teď přiznával. Jak si s tím ale šerif a milovník žen, který se vážným známostem vyhýbá, poradí? A kdo nakonec získá Izzino srdce?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , RedOriginální název:
New Promises, 2019
Hezký a plynulý romantický příběh, který mě chytil za srdce a nepustil. Willa a Izzy jsem si oblíbila a jsem ráda, že příběh nakonec dopadl tak jak dopadl. Autorka píše tak lehce a jemně, že jsem knihu přečetla cca za den.
Druhý díl série Láska s Green Valley je TADY!! Opět se tu shledáváme s postavami z prvního dílu Lenou a Ryanem, které jsem počas celé knihu sledovala z povzdálí.
Tento díl je o kamarádech Ryana. Izzy, která je lektorka lyžování a Will, který je místní šerif už tyto dvě postavy jsem si od prvního dílu zamilovala a tato kniha nám je ukázala blíže.
Tento příběh je od friendship to love a někdy to bývá těžký, protože se bojíte, abyste nezkazili to přátelství, co máte.
V této knize poznáváme novou postavu, hollywoodskou hvězdu, která v Green alley točí film. COLE. Takový frajírek, který skrýval jedno tajemství, které později bude vyzrazelo a zrovna te situaci mi bylo Izzy líto a taky Ryana, jelikož to tajemství bylo o něm. A to si fkat nezasloužil po tom, co vše prožil. Ale naštěstí se ukázalo, že Cole není zas až takový podrazák, který nemá žádné svědomí. To si cením.
Kniha se velmi dobře četla a i obsah je zajímavý. Jsem ráda, že to dopadlo dobře. I když v různých pasážích tomu tak nebylo. Nicméně knihu můžu jedině doporučit. Upřímně řečeno mám radši první díl, jelikož Hate to love je pro MOJE!! Ale i toto mělo něco do sebe a těším se na další díly.
A znovu jsme se vrátili do Green Valley. A přiznávám, že jsem měla přesně ten stejný pocit jako když jsem se vracela do Woodshillu v knihách Znovu od Mony Kasten. Bylo to jako bych se vrátila domů ️.
V tomto díle sledujeme Izzy, instruktorku snowboardingu a Willa, místního playboy šerifa. Izzy je už roky zamilovaná do Willa, ale ten ji má jen jako nejlepší kamarádku. Přesně takhle jsme je poznali v předchozí knize Nové začátky. V Nových slibech se přece jen dozvíme, jak to mezi nimi dopadne a jestli k sobě najdou i tu cestu lásky, ne jen přátelství.
Izzy a Willa jsem si oblíbila už v prvním díle. Izzy mi sedla už od začátku, ale musím přiznat, že v této knize mě Will trochu štval. Opravdu je někdo tak natvrdlý? Objevuje se zde i úplně nová postava Colea, seriálová hvězda, která si najme právě Izzy, aby ho připravila na novou roli. Cole byl fajn, sice na první pohled trochu machírek, ale to se od seriálových hvězd tak nějak čeká, ne?
Setkáváme se zde i s postavami z předchozího dílu - Lenou a Ryanem a jen jsme si potvrdili, že ti dva prostě patří k sobě.
Knížku jsem slupla během asi dvou dní. Až tak skvělá je. Lilly Lucas patří mezi špičku německé stáje a psát prostě umí. Knížka je čtivá a postavy jsou rozpracované tak, že si je hned zamilujete. Děj byl také celkem nepředvídatelný, sice víte konec, ale průběh byl docela překvapení.
Takže za mě jedno mega velké doporučení a díky téhle knížce mám teď docela problém začíst se do nějaké jiné.
Od knihy jsem čekala něco trošičku jiného, možná proto jsem byla po dočtení lehce zklamaná. Nebyla špatná, jen mě nepohltila tak jako předchozí díl. Nicméně bylo hezké opět se vrátit do malebného a zasněženého prostředí Green Valley.
Za mě perfektní dovolenková knížka. Děj má spád, okamžitě se dostanete do příběhu, který je čtivý. Určitě doporučuji a těším se na pokračování.
Knihu jsem si pořídila ve chvíli malé čtenářské krize, jenže jsem měla špatný odhad. Nejenže jde zase až o druhý díl série (začíná se z toho v mém případě stávat zlozvyk), ale kniha ani zdaleka nenaplnila má očekávání. Tento typ příběhu bych spíš očekávala v nějaké průměrné harlekýnce, jen v tomto případě s větším počtem stránek a podstatně vyšší cenou. Nad oběma hrdiny jsem většinou jen nevěřícně vrtěla hlavou a jedinou postavou, která se mi zamlouvala, byl Cole. Jednu * pak přidávám za krásné prostředí zasněžených hor.
Nové sliby byly jednou z novinek, na kterou jsem tento rok netrpělivě čekala. Loni mě totiž první díl série Green Valley doslova okouzlil svou jedinečnou atmosférou Skalistých hor a já se nemohla dočkat, až toto úžasné místo navštívím znovu.
Hlavními hrdiny snowborďačku Izzy a šerifa Will už dobře známe z Nových začátků, kde byli skvělé vedlejší postavy. Jaké to asi bude poznat je ještě o chlup více?
Nakonec to bylo jiné, než jsem čekala. Začátek vypadal dobře, i když mě kniha nepohltila tolik jako první díl. Pak se ale objevil Cole a začalo to všechno být trošičku zamotané. Naštěstí ne až tolik ve smyslu milostného trojúhelníku, protože těch nejsem zrovna fanoušek. Tady ho ale autorka vylíčila mně stravitelnou formou a za to rozhodně dávám plusové body.
Poněkud rozčarovaná jsem však byla z chování našich hrdinů. Přestože jsem jim fandila, někdy jsem měla pocit, že jim vůbec nerozumím. Nové sliby nemají ani 300 stran, ale i za tu krátkou dobu se ve vztahu Izzy a Willa událo hned několik zásadních obratů. Opět jsem po nějaké době měla pocit, že autorka staví hlavně na neschopnosti postav komunikovat. Na druhou stranu jsem ale nemohla alespoň částečně nesoucítit s Izzy, která už asi po těch dlouhých letech čekání ztratila ve Willa veškerou víru. Velkou pochvalu autorce dávám za Cola, který byl vtipný, sympatický a dialogy s ním mě bavily. Potěšilo mě tedy, že jeden z dalších dílů autorka věnovala i jemu.
Kniha je i tentokrát velice čtivá, takže počítejte, že za večer dva padne. Samozřejmě nemohu opomenout skvělou atmosféru! Hory, sníh, snowboard i teplo horské chaty, to vše tady najdete.
Přestože Nové sliby podle mě nedosáhly kvalit Nových začátků, za přečtení určitě stojí a na další díl rozhodně chystám.
Hodnocení: 60%
Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji Knihy Dobrovský.
Už jsem hned věděla, jak to celé dopadne. Jinak moc se líbila, nechybí zde ani humor. První kniha se mi však líbila víc, ale i tahle vůbec není špatná.
Druhy díl je hodně predvidatelny jak dopadne, ale čte se hezky, autoeka píše velice čtivě a i když nepatřím do cilove skupiny rada si přečtu i další díl
Souhlasím s tím, že 1 díl byl více akčnější, tady to bylo takové hodně nerozhodné... njn, vyjádřit své pocity spojené s láskou, umí málokdo, naštěstí to dopadlo, jak to dopadlo :-) budu se těšit na další díl...
Knihu jsem přečetla za pár hodin a chytla mě, ale... První část mi připadala lepší, vztah Ryana a Leny trochu dynamičtější, tady mi přišlo, že se nic pořádně nedělo.
Také mě trochu štvala Izzy, když si říkala, že si musí s Willem promluvit, ale pak se snažila vyhnout té konverzaci za každou cenu a prostě od toho utíkala.
Jinak ale fajn oddechovka, třetí knihu si přečtu určitě také, ale kdybych si ji nepřečetla, nic by se asi nestalo. Ráda bych měla ještě jednu část s Ryanem a Lenou i když už jsou spolu, tak už by to možno nebylo zajímavé.
Kniha byla napsaná velmi čtivě, odpoledne jsem jí vzala do ruky a před spaním měla dočteno.
Izzy mi byla velmi sympatická, ale Will byl kolikrát na facku díky svému chování, pořád jsem nemohla uvěřit, že už mají oba přes dvacet let, někdy mi přišlo, že byli jako náctiletí
Jsem zvědavá na třetí díl, ráda si ho přečtu.
Me proste ta Lucas tak bavi! Pribeh Izzy a Willa se mi moc libil, ackoliv jsem se na zacatku vic priklanela k Lene a Ryanovi, tsk me nakonec jejich vztah taky oslovil, jen jinym zpusobem.
Tahle série je jedno zimní pohlazení. To prostředí malého městečka s lyžařským střediskem je milé a při čtení máte chuť tam vyrazit za nimi. Sledujeme tady život Willa a Izzy, ale také postav z minulého dílu, který trochu zpestří další postava, seriálová hvězda Cole. No a s příchodem nového chlapa nám tak tady vzniká tak trochu malý milostný trojúhelník. Romantické linky friends to lovers ani milostného trojúhelníku fanoušek úplně nejsem, a proto jsem stále víc oslněná prvním dílem, i když tenhle rozhodně nebyl špatný.
Samotné postavy jsou dost do pohody. Izzy je sarkastická a vtipná, Will je milý pohodář a Cole je rádoby vtipkař každým coulem. :D Škoda, že tyhle příběhy nejsou vždycky psány z pohledu obou ústředních postav, je to pro mě pak zajímavější a ráda bych viděla, co se honí hlavou i Willlovi, nejen Izzy.
Jinak samotná knížka se čte velmi dobře, je to taková milá oddechovka, která vás zabaví na nějaké to odpoledne. Bohužel v příběhu chyběla nějaká větší zápletka, takže nečekejte nějaký wow převrat. Kniha nám toho moc nového v rámci daného žánru nenabídne, ale mě to bavilo. Německé autory očividně umí psát milé romantické příběhy, které si užijete. Ačkoliv mě teda první díl bavil více, tak i tenhle můžu doporučit. Zejména pokud jste si Izzy a Willa oblíbili v předchozím dílu. :)
Já tuhle sérii opravdu miluju! Od přečtení prvního dílu jsem se nemohla dočkat vydání Nových slibů a jsem nadšená. Willa a Izzy jsem si zamilovala už dávno a jejich příběh byl skvělý a krásně napsaný. Knížka mě v žádném ohledu nezklamala a těším se na další díla autorky!
Já prostě miluju to městečko Green Valley. Opět krásně popsaná zimní krajina, hory, wow. V týdnu kdy jsem knihu četla bylo vcelku vedro, nooo tak jsem se pěkně schladila :-D Léto teprve začíná a já se vážně začala těšit až začne u nás taky sněžit .,-) Na příběh Willa a Izzy jsem se vážně těšila, byli mi už strašně sympatiční v prvním díle, ale tak nějak mi to místy přišlo takové ufňukané a natahované. Jsme spolu, nejsme spolu…. a konec pro mě nedotažený, useknutý co se týče Cole…za to strhávám jednu hvězdu.
láska Amerika romantika sníh, vločky Colorado přátelství z dětství snowboarding
2021 | Nové začátky |
2022 | Nové sliby |
2022 | Nové sny |
2023 | Nové vyhlídky |
2024 | Nové šance |
Hodnocení: 60%
Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji Knihy Dobrovský.