Laskonky
Barbara Nesvadbová
Kniha povídek a fejetonů s jasným poznáním, že vlastní pláč je vždy jednodušší než smutek cizích lidí. Proč si neustále obouváme boty, které přece vždycky tlačily… Může existovat nevěra, která nezraňuje? Opravdu lze mít sex bez závazků? A kdy přijde po střídavé péči i střídavá povinnost a role rodičů se konečně vyrovnají? Povídky o nešťastné zamilovanosti a šťastných flirtech. Láskonky jako Laskonky. Krátké texty pro dlouhé večery.... celý text
Od knihy jsem neměla žádná velká očekávání, takže jsem byla při čtení mile překvapena. Bavila mě.
Kniha na 1 odpoledne, obsahuje "každoden" příhody, které neurazí, ale ani dlouho ve Vaší mysli neutkví. Kniha je především pro ženy, které žijí single, odpověď, proč žijí single se však nedočkají. Moc se mí líbí autorčin výraz "každoden".
Četla jsem téměř všechny knihy autorky, tato se mi líbila možná nejvíce, v textu je znát, že vnitřně dozrála, povídky jsou velmi dobře napsané a dají se v nich najít odpovědi na otázky, které si možná klade občas každá z nás, co už jsme odrostly dívčím střevíčkům a utržily už nějaký ten životní škrábanec... 4/5
První kniha co jsem od autorky četla a rozhodně ne poslední. Povídky ze života, moc se mi to líbilo. :-)
Nerada bych se nějak rozepisovala, řeknu jen, že jsem četla i Bábovky od Radky Třeštíkové a toto bylo za mě mnohonásobně lepší. Ač trochu na jiné téma Radka - matky, Barbara - muži, uvěřitelnější, reálnější a ztotožnitelnější jsou pro mě Laskonky.
Knihu vystihuje titulek z jednoho blogu "Společně s Laskonkami si kupujete eleganci, půvab a nonšalanci". Kniha je bomba !
sex nevěra partnerské vztahy erotika fejetony české povídky
2016 | Laskonky |
2007 | Bestiář |
2022 | Povídky, které pomáhají |
2008 | Pohádkář |
2007 | Řízkaři |
Příjemná jednohubka na večer :-) Co se obsahu týče, nemohu se ubránit srovnání s Bábovkami. Ty mne navíc zaujaly proplétáním jednotivých příběhů, nicméně Laskonky pro mne byly celkově více uvěřitelné, více opravdové, ze života, zatím co Bábovky jsou spíše takovou pohádkou pro dospělé.
Našla jsem v Laskonkách několik zajímavých postřehů a myšlenek, například "rovnoprávnost je sice podle tabulek naprosto v pořádku, avšak není vůbec, ale vůbec sexy" (s. 127). Zaujalo mě netradiční grafické zpracování textu a sympatický byl i jazykový projev, který mi občas tochu připomínal mistra Yodu, a hezký termín "každoden" :-) Pokud nehledáte příběh se zápletkou, ale spíše malé "bonbonky" k zamyšlení, rozhodně doporučiji.