Lázeňská kúra
Ivanka Devátá
4. vydání Rozvod se ženskou většinou pořádně zamává. Hrdinku této knihy ovšem zasáhl natolik, že se z jeho důsledků musí zotavovat v lázních. Potkává tam spoustu nových lidí a nemine den, aby se jí nepřihodilo něco mimořádného. A protože ony veselé příhody i trapasy popisuje Ivanka Devátá, která si získala širokou čtenářskou oblibu svým úsměvným pohledem na svět, můžete si být jisti, že se nebudete nudit ani chvíli.... celý text
Další krásně vtipná knížečka s humorem popisuje zážitky z lázní. Po celou dobu jsem v duchu uvažovala, které lázně autorka ukryla pod název Smrčiny a odhadla jsem to na Jeseník. Tím, že mi řada míst byla známá, mě kniha bavila ještě mnohem víc.
Ivanka Devátá opravdu nezklame :-)))
Pro mě jsou její knihy jak balzám na duši - pohladí, potěší, rozesmějou, zlepší náladu.
Vtipné historky z 3-týdenního pobytu mladé herečky v lázních, kde se kurýrovala z rozvodu. Čte se pohodově a s úsměvem, i hlasitým. Ty dialogy byly jedna báseň:-) a vůbec vše.
Skvělá nenáročná a úsměvná oddechovka.
Aspoň pro mě jsou knihy Ivanky Deváté vždy balzám na duši. Vždycky mi zvednou náladu.
Když to berete tak, že je to kniha na pobavení, dobrou náladu a úplně hlubokomyslné myšlenky se nedozvíte,musíte být spokojeni. Já alespoň byla. Ostatně, knihy z nakladatelství Motto takové bývají. Hezké počteníčko u kafe a pro pocit, že vám nějaká jiná ženská rozumí.
Velmi milá knížka na jedno nedělní odpoledne.
Břitký humor autorky, krátké kapitoly a uvěřitelný příběh ze života.
Pěkné počtení.
Jedna hláška za druhou, milé, nenáročné, odpočinkové a pro chvíle nicnedělání ideální počteníčko!
Byla to moje první knížka od Ivanky Deváté, takže jsem ve finále byla překvapená její krásnou češtinou a příjemným stylem psaní. Jednoduše vtipná, oddechová a zároveň moudrá knížka. Co stránka, to perla...nejradši bych tu vypíchla hromadu citátů, který mě pobavily nebo jinak dostaly, ale nechci moc spoilerovat :) Možná jeden úryvek:
"Švarný ctitel ze vzdálené Ostravy byl pro mne stejným pokušením, jakým je pro ženu extravagantní róba. Ženská na ní může oči nechat, ale vrátí ji prodavačce s omluvou, že takový výstřelek by neužila. Litovala jsem, že není nablízku nikdo, komu bych jej mohla vrazit do ruky, řkouc: Promiňte, je moc krásnej, ale nevezmu si ho. Potřebuju teď spíš něco do nepohody."
Nebýt doporučení mé maminky, patrně bych knihu nechala být. Není to přesně můj šálek kávy a druh humoru mi taky příliš nesedl. Osobně si myslím, že kdybych si knihu přečetla tak za 10 let, možná bych dala více hvězdiček. Každopádně kniha neurazí a docela dobře se čte. A občas se tam mihne i vtipná část.
Skvělá ,humorná kniha ,paní Devátá nám v ní s humorem popsala ,jak to chodilo v lázních.
2013 | Jak jsem se zbláznila |
2004 | Lázeňská kúra |
2019 | Džungle v kuchyni |
2004 | Rodinný podnik |
2000 | Soužití k zabití |
Moje první literární setkání s I. Devátou. Autorku jsem celý život tak nějak měla v povědomí, ale blíže jsem se o ní dozvěděla teprve před pár měsíci ze Všechnopárty, u níž jsem si hned říkala, že "to by mohlo být ono". I když humorné knihy samy o sobě nemusím. Tak jsem se teď dostala k Lázeňské kúře a byla to trefa, prostě paráda. Jak popisují mnozí níže, opravdu krásné hry s češtinou a příjemná oddechová kniha - i když bych chtěla vypíchnout, že to zde dle mého rozhodně neznamená, že muselo být jednoduché ji napsat nebo že je pro jednodušší čtenáře, jak to tak většinou při takových reakcích bývá. Zde je to opravdu něco více. Potěšila mě tedy nejen jako milovníka češtiny ale i svým nadhledem a nonšalantní osobitostí, kterou neváhá kombinovat s přízemnostmi všedního života. Zkrátka mi to zachutnalo jako pořádná porce párků v rohlíku :-)