Léčebna
Helen Fields
Connie Woolwine série
< 2. díl
V přísně střeženém ústavu pro ty nejhorší zločince dojde k vraždě zdravotní sestry. A pohřešuje se i její novorozeně. Únosce žádá výkupné, čas neúprosně běží. Forenzní psycholožka Connie Woolwineová dokáže proniknout do mysli pachatele jako nikdo jiný, a tak se v utajení vydává mezi vyšinuté sériové vrahy. K nalezení dítěte má pět dní, déle kojenec nemůže přežít. Connie v ústavu narazí nejen na zlo v čiré podobě, ale také na hranice vlastní příčetnosti. Splní svůj úkol dřív, než se jí zmocní šílenství?... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2024 , VoxiOriginální název:
The Institution, 2023
Interpreti: Martin Zahálka
Další úžasná kniha autorky. Originální, napínavý příběh z Léčebny, kde jsou umístění ti nejtěžší psychicky narušení zločinci . Bravurně popsáno klaustrofobické prostředí, odloučení i strach z ohrožení "hosty" Léčebny. Doporučuji.
Helen Fieldsovou mám hodně hodně ráda, její styl psaní je úžasný. Z "dokonalé" se mi nejvíce líbila Dokonalá lítost. Na Léčebnu jsem se hodně těšila, velice dobře napsané, popsané až mrazilo. Jen ze závěru knihy se mi udělalo špatně a ještě teď to rozdejchávám. :-) Přiznám se, že podruhé už bych si ji nepřečetla.
Bylo to velice napínavé a čtivé. Tuhle spisovatelku nečtu naposled. Hlavně jsem zvědavá na první díl. Netušila jsem, že je kniha součástí série. Hlavní vyšetřovací postavy mi byly sympatické.
Tohle se mi líbilo hodně. Parádní thriller se skvělou, úžasnou hlavní postavou – Forenzní psycholožka Connie, už jednou dokázala jak je ve své práci excelentní a i tady tomu nebylo jinak. Miluji knihy, kde jsou středem zájmu staré domy, sanatoria, léčebny atd… Námět opravdu suprový.
Příběh se četl skvěle. Autorka má božský talent, který jsem již vypozorovala v „DOKONALÉ“ sérii umí hodně dobře popsat atmosféru, každý detail, i když si myslíme, že to s tím vůbec nesouvisí – na konci si to své místo najde a dokonale zapadne jako puzzle.
Malé výtky bych měla, hlavní psotava Connie je skvělá ve své práci, to ji nemůžu upřít, ale neskutečně mě štvala, jak byla nezodpovědná, chodila na místa, která byla nebezpečná, i když ji to zakazovali. Měla na starost najít malé miminko a v některých situacích jsem si říkala, tak tohle sis Connie mohla odpustit, bylo to zbytečné. Léčebna plná nejnebezpečnějších zločinců a sériových vrahů, tady není třeba si hrát na hrdinku. Takové na mě už moc Catwoman.
Sedl mi i její parťák Brodie, snad bude mít v příští knize trochu víc prostoru. Moc se těším na další díly.
Kniha má zajímavý námět a prostředí, stejně ale nějak nezvládám sdílet nadšení ostatních, i když jsem z anotace byla přesvědčená, že si příběh užiju.
Stylu psaní za mě chyběl spád, myšlenky Connie nebyly natolik zajímavé, aby jim byl věnován takový prostor. Nesmírně dlouho se vůbec nic nedělo a to co se dělo, bylo stále tak zvláštně povrchové. Chtěla jsem knihu přečíst rychle, ale do čtení jsem se často nutila. Hlavní hrdinka mi svojí vyšinutostí hlavně vůči Taře vadila, coming out personálu na konci divný, viníci nakonec ti, které jsem podezírala od prvního objevení se. Jediného pacienta jsem neuhodla, což byl za mě nejsilnější moment knihy. Po dlouhé době thriller, kdy mám spoustu výhrad. Velmi mě ale lákalo to prostředí, atmosféra byla popsaná a navozená skvěle, vynikající postava Vince. Po dalších knihách od autorky nejspíš nesáhnu, ale chápu, že své publikum má.
S autorkou jsem se doposud nesetkala a zjistila jsem, že to byla veliká chyba! Tato kniha mě pohltila a nepustila, dostala jsem perfektní příběh, kde nechybělo napětí a rozhodně se chystám na další autorčiny knihy! Tato kniha je již druhý díl z nové série.
Connie Woolwine je povolána do utajené služby - v ústavu, kde jsou pod zámkem přísně střežení ti nejhorší zločinci totiž došlo k vraždě. Obětí je místní zdravotní sestra, v době smrti navíc před porodem. Tělo ženy se našlo, ale novorozeně někdo unesl.
Jak je možné z takto zabezpečeného vězení propašovat mimino, aniž by si toho někdo všiml?
To je úkol pro Connie a jejího parťáka, kteří se oba v utajení snaží přijít na kloub této záhadě, navíc v časovém presu, protože dítěti jde o život. Únosce se sice rodině zemřelé zdravotnice ozval, ale čas běží a vyšetřovatelé se musejí navíc potýkat s nedůvěrou v řadách personálu, protože věřit se zde nedá opravdu nikomu.
Skvělé, napínavé, strhující! Moc jsem si čtení užila a už se nemůžu dočkat dalších dílů se sympatickou Connie. Velice doporučuji!
Přečteno za dva večery, super thriller. Helen Filds miluji, těším se vždy na její nové knížky. Ale na serii Dokonalý... zatím žádná nová nedosáhla. I tak tuto knihu doporučuji.
Uzavřena mezi cvoky a to takovými jako sériovými vrahy a pošahaným personálem za bouře v psychiatrické léčebně kdesi daleko – no to je tedy situace. A to není vše, nejenže se hrdinka snaží zachránit sama sebe a předčasně narozené dítě, ale také se dozvíme mnoho o psychologii a zvládání stresových událostí. A ten horrorový závěr vás zdrtí!
Já jsem spokojená. Nová série s doktorkou Connie nesrovnávám se sérii "Dokonalosti". Děsně mě to baví, protože je to fakt něco jiného. Hlavně se s tím nová hrdinka vůbec nemaže a jde dost tvrdě proti všemu.. za mě se těším na další díl
Tuto knihu je nutno chvíli trávit, ostatně jako všechny knihy autorky... Pro mne opravdu zážitek, pozvánka do zajímavého prostředí "léčebny" nezklamala, napětí od začátku, ale poslední pětina vás doslova ke knize přilepí.... Ano, je to místy trošku mimo realitu, ale tam se koneckonců chceme prostřednictvím takových knih přenést a prožít s hlavními postavami jejich příběh. Connie je sice zvláštní a občas dost chybující, ale také hodně lidská a jiskření mezi ní a Baardou mne baví
Kniha se četla dobře.Trochu zdlouhavá,zamotaná a opravdu i psycho.Moc postav.Zvrat v závěr se povedly.
Skvěle napsaná detektivka/ thriller, čte se moc dobře , ano je to mnohdy “přitažené za vlasy , ale tak nějak to nevadilo
(SPOILER)
Me druhe setkani s autorkou a rozpaky zustavaji, mozna i narustaji.
Zpocatku jsem chtela knihu proste odlozit. Zacatek knihy na me pusobil, jako by v me kopii nekdo vytrhl prvnich tricet stranek a ja nevim ani hlavu ani patu. Prvnich asi 70 stranek to bylo proste jen divne a nudne (i pres otresne provedeni vrazdy). Az kdyz se objevil Baarda a Connie zacala konecne vysetrovat pacienty a ne jen zadumane chodit okolo.
Celkove me postava Connie absolutne nebavi a je mi nesympaticka. Uprimne nevim, jestli se jeste odhodlam si koupit dalsi dily teto autorky.
Léčebna je moje teprve druhá kniha od Helen Fieldsové a první setkání s forenzní psycholožkou Connie. Thriller mě nalákal ke čtení nejenom skvělou paní autorkou, ale i temnou atmosférou přísně střeženého ústavu pro ty nejhorší zločince. A v neposlední řadě i počtem rezervací v naší knihovně...
Jedná se o kvalitní, hutné a vzrušující čtení. Pravdou však u mne zůstává, že jsem se delší dobu nemohla začíst, až pak děj nabral na obrátkách a četlo se mi lépe i rychleji. Fandila jsem Connie v jejím boji o záchranu malinké Aurory.
Léčebnu je lepší číst ničím nezatížena, s čistou myslí, já ji bohužel četla po úmrtí v rodině, a i proto jsem si ji tak nevychutnala, jak jsem v jiném případě mohla !
psychiatrické léčebny napětí psychologické romány psychologické thrillery únosy dětí kriminální thrillery masoví vraziAutorovy další knížky
2018 | Dokonalé stopy |
2018 | Dokonalá kořist |
2020 | Dokonalé ticho |
2019 | Dokonalá smrt |
2021 | Dokonalý zločin |
Musím se přiznat,že začátek mě moc nezaujal.Musela jsem se do čtení nutit ,ale knihy neodkládám ,tak jsem četla dál.....2/3 knihy už byla napínavá a od 3/3 knihy jsem se nemohla odtrhnout.Mrazivé čtení a příjemné zamotání.