Ledová krev

Ledová krev
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334394/bmid_ledova-krev-gAl-334394.jpg 4 446 446

Ledová krev série

1. díl >

Sedmnáctiletá Ruby žije ve světě, v němž vše ovládá led. Ovšem ona sama má moc ohně a žáru – a to se v tomto krutém světě trestá smrtí. Takže po smrti své matky se přidává k rebelům, kteří chtějí zničit ledového krále. Ovšem než se stačí zapojit do boje, je polapená a donucena bojovat proti nejlepším bojovníkům svého nepřítele. Jestliže turnaj přežije, má jedinečnou šanci zničit šíleného krále. Ale skončí tím utrpění lidí v království? Plamen a led jsou v tomto světě nepřátele na život a na smrt, ovšem společně by mohly vytvořit sílu, která by mohla změnit vše.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

Frostblood, 2017

Fanttastica
16.10.2017 5 z 5

Fakt bomba. Je to celé celkem jednoduché což osobně velmi oceňuji. Postavy mi byly sympatické snad všechny dokonce i Malak. A ten konec? MuselA jsem ho číst dvakrát.

andrea4315
11.10.2017 5 z 5

Velmi čtivé od prvních řádků. Žádné zdlouhavé popisy nového světa, prostředí, politiky, historie.... Založeno především na akci, souvislosti se dozvídáte postupně, ponechán prostor pro vaši fantazii, jak si to ve své mysli promítnete. Až mě napadlo, že to je jako dívat se na film.
Za tu čtivost a za normální konec (žádné useknutí v tom nejlepším) dávám plný počet.
Pro někoho, kdo už přečetl mraky fantasy, to třeba může být jednoduché, předvídatelné i pro děti. Ale občas to chce i odpočinkovou četbu, kdy slova na papíru jen lítají.

Aires
09.10.2017 5 z 5

Konečně kniha, ze které mě občas mrazilo a občas mi vřel oheň v žilách :). Píseň ledu a ohně trochu jinak. Nenajdete tu sice draky, Bílé chodce ani Jona Sněha, ale čtení Ledové krve je vyloženě královská zábava a o trůny tu jde taky. Ledový trůn totiž dokáže nadělat možná ještě více problémů, než Železný trůn Západozemí. Ale více již prozrazovat nebudu. Místo toho doporučuji- přečtěte si tuto knihu :) Mě bavila od začátku až do konce :)

LilianaFalcon
30.09.2017 3 z 5

Za me tak 2,5 az 3 hvezdicky. Tyhle variace na Hunger Games zkrizene se Sklenenym trunem uz me unavuji. Ale prislo mi to lepe napsane nez takova Ruda kralovna.
Hlavni hrdinka mi dost casto lezla na nervy a cele to bylo takove kostrbate.

čef
15.09.2017 3 z 5

Pro mladé čtenáře fantasy asi dobré čtení. Pro mne však příliš pohádkové. Jinak nemohu hodnotit, atraktivnosti fantasy příliš nerozumím a všechno jsem z knihy určitě ani nepřečetl.

mmmisulka.r
12.09.2017 4 z 5

Doporučuji, ale nečekejte něco extra, kniha potěší, pobaví, ale ničím novým nepřekvapí.
Založeno na pohádkovosti a nemohu se ubránit pocitu, že je to taková malá vykrádačka mnoha příběhů. Nic originálního, ale i tak to moc bavilo. Spíše pro mladší čtenáře...
Více v recenzi - Knižní deníček

EvaSupovic
08.09.2017 5 z 5

Skvělá knížka a takovéhle miluji :-D Jiný svět, jiný kraj, všechno nereálné až vlastně lehce představitelné :-D Moc jsem se bavila ...

terkalor123
05.09.2017 5 z 5

Ledová krev me urcite nezklamala... Musím říct,ze me kniha nepřišla ani moc podobná napriklad se sklenenym trunem.. Každá kniha ma v sobě svoje vlastní kouzlo a ja tuto knihu přečetla jedním dechem... Urcite doporučuji milovníkům fantasy... Za me uzcite 5 hvězdiček+ musím urcite pochválit postavy a zápletky

teer.h
02.09.2017 4 z 5

Kniha je velmi jednoduše napsaná a velmi lehce se čte. Už jen začátek. Ani nevím, zda jsem někdy četla knihu a hned na začátku bylo takové napětí a akce. To se mi líbilo! Hned to mělo rozjezd a nemusela jsem číst věci okolo, které člověk na začátku stejně nepochopí. Za mě určitě plus.
Děj byl krásně popsaný do detailů a vše jsem si hezky představovala.
Mě se kniha moc líbila, i hlavní hrdinové :) Dávám 4 hvězdičky, že mnoho bylo předvídatelné :)

Arianne
25.08.2017 4 z 5

Není to nic moc originálního, ale chápu, že v dnešní přehlcené době není snadné napsat něco, co nebude připomínat nic jiného. Každopádně se kniha čte skoro sama, zpočátku se mi zdála trochu divná a nesouvislá, ale jak příběh pokračoval, stával se čím dál víc skutečnější, jakoby autorka přestala být vypravěčem a konečně se stala jeho součástí. Sice hodně předvídatelné, ale mě to nijak nerušilo.

DariDerek
21.08.2017 4 z 5

Ledová krev je kniha, která mě nezklamala. Čekala jsem fantasy příběh, který bude plný napětí, adrenalin bude na nejvyšší možné míře, nebude chybět akce, intriky a třeba také trocha té romantiky. Přesně tak, jak je to v každé young adult, fantasy literatuře. A naprosto všeho jsem se dočkala. Jako bonus jsem obdržela místy perfektně ironickou hrdinku, která věděla, co chce a musela se s tím poprat jak nejlépe dovedla.
Více zde: https://darameganknihy.blogspot.cz/2017/08/ledova-krev-elly-blake.html

Alice_E
12.08.2017 3 z 5

Pro me bohuzel moc primocare. Vsechno, a to opravdu vsechno bylo jasne uz od zacatku, naprosto predvidatelne. Nicmene jinak na tom nebylo nic spatneho. Takze pokud si clovek nechce moc lamat hlavu a neceka zazraky, s chuti do toho.

Andy0892
11.08.2017 4 z 5

Musím říct, že se mi to líbilo :-) taková hezká pohádka. Trochu to připomínalo Skleněný trůn, trochu Krvavou cestu, Čáry života a Dvůr trnů a růží. Mix všeho dobrého, kdy vzniklo lehké čtení s předvídatelným dějem, ale se sympatickými postavami. Za mě určitě palec nahoru :-)