Ledová krev - Elly Blake | Databáze knih

Ledová krev

Ledová krev
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334394/bmid_ledova-krev-gAl-334394.jpg 4 446 446

Ledová krev série

1. díl >

Sedmnáctiletá Ruby žije ve světě, v němž vše ovládá led. Ovšem ona sama má moc ohně a žáru – a to se v tomto krutém světě trestá smrtí. Takže po smrti své matky se přidává k rebelům, kteří chtějí zničit ledového krále. Ovšem než se stačí zapojit do boje, je polapená a donucena bojovat proti nejlepším bojovníkům svého nepřítele. Jestliže turnaj přežije, má jedinečnou šanci zničit šíleného krále. Ale skončí tím utrpění lidí v království? Plamen a led jsou v tomto světě nepřátele na život a na smrt, ovšem společně by mohly vytvořit sílu, která by mohla změnit vše.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

Frostblood, 2017

werous9584
15.01.2025 2 z 5

Zajímavá je legenda i dva nesmiřitelné národy, líbí se mi nápad, vlastně mi asi vadí, že je to hodně dětsky a naivně napsané. Chybí mi tomu nějaký náboj, jiskra. V podstatě z toho mám dost plochý pocit.
Mrzí mě, že jsem si s prvním rovnou koupila i druhý díl a tady s hrůzou zjistila, že je ještě třetí!

Monisek.B
05.01.2025 4 z 5

Jak už tu psali jiní, příběh je dost předvídatlný a závěr přehypovaný... Ale čte se to lehce a přes všechny ty nedostatky vás to prostě bude bavit. Druhý díl si také přečtu ;-)

Kenihja
22.12.2024 2 z 5

Nevím proč je okolo toho takové drama jak úžasný to je.. Ne ne ne! NENÁVIDÍM hlavní postavy, je to Céčková kniha a NESTOJÍ za přečtení.. Příběh se dá odhadnou po prvních stránkách, moc rychlé to je a hlavní postava končí jak nějaký gacha příběh - MEGA ULTRA RARE PRINCEZNA NĚJAKÝCH DEMONU ČI CO. fakt to nestojí za to.. 2 hvězdičky za nápad s těmi superschopnostmi

denniys
06.05.2024 3 z 5

Další nevýrazné YA fantasy, které splyne s mnoha ostatními...
Nápad nebyl špatný, ale stejně máte pocit, že všechno už někde bylo..
Hrdinové jsou poměrně sympatičtí, ale ta změna postoje ohledně jejich vztahů mi přišla strašně nucená a tak nějak jsem jim to nežrala..
A co se týče čtivosti, vzhledem k mnoha nadšeným komentářům jsem očekávala, že se ani nenadechnu a bude po knížce, to se ovšem nestalo. Dokonce jsem se místy nudila, zejména začátek působí dost školácky...
Tak uvidíme, co přinese pokračování..

Artep071
30.12.2023 5 z 5

Tak to byla libová pecka ! doporučuji :)

Kateřina259
01.06.2023 4 z 5

Když jsem si v knihovně tuto knihu půjčovala, myslela jsem, že to bude takové průměrné fantasy... Ze začátku tomu tak bylo a svého přesvědčení jsem se držela až skoro ke konci, kdy se všechno otočí a získá nový rozměr. Jelikož je to první díl, tak chápu proč příběh na mě tolik nezapůsobil, ale vím, že se to s dalším dílem určitě zlepší.

1259
10.04.2023 5 z 5

Dlouho mi trvalo, než sem se k této sérii dostala, ale musím říct, že první díl se mi zatím líbí a snad to bude tak pokračovat i dále.

nikiss76
12.02.2023 4 z 5

(SPOILER) První díl jsem slupla jak malinu. Moc mě bavila první polovina knihy, kdy Ruby osvobodili z vězení a Mrazivý ji začli seznamovat s jejím darem a posláním zničit trůn. Líbilo se mi, jak vztah Ruby a Arcuse eskaloval a jejich slovní přestřelky celé knize dodávaly jiskru. Postava Ruby byla snad jednou z nejvíce sympatických postav s jakou jsem se kdy setkala a musela si získat mnoho srdcí a to díky své drzosti, výbušnosti, ale i laskavosti, vtipu a dobrému srdci. Díky ní roztálo srdce i samotného krále. Konečně jsme se dočkali knihy, kde oba hlavní hrdinové nejsou oslnivě krásní a bez jediné chybičky, za to palec nahoru.
Část, kde Ruby byla jednou z šampionek v aréně mi přišla zdlouhavá avšak závěrečná část se povedla a já se rovnou pustila do čtení druhého dílu.

meda2007
11.12.2022 4 z 5

Krásný nápad postavit proti sobě Led a Oheň, jen by to chtělo trošku víc propracovat postavy. Arcuse jsem si oblíbila, ale Ruby? U té jsem na vážkách. Přišlo mi to celé takové nedotaženě a uspěchané. Celou dobu nic a pak bum je tu láska. Nic nic a bum je tu konec. Nevím jak se k tomu mám postavit. Nicméně jdu pokračovat dalším dílem, protože chci vědět jak to bude pokračovat.

Kris@
10.04.2022 3 z 5

Průměrná kniha tohoto žánru. Nic převratného. Hrdinka se většinu knihy chovala jako malý fracek a její myšlenkové pochody byly nelogické. Hlavní scény působili odbytě. Nicméně na zabití nudy v letadle to stačilo. 2,5 hvězdy

Fortuna7
03.04.2022 3 z 5

Tohle je taková ta starší klasická YA fantasy. Styl psaní je hodně jednoduchý, hlavní hrdinka zjistí, že je vyvolená a podobně. Viděla jsem zde velkou podobu s Rudou královnou, ale i tak se mi příběh celkem líbil a dám šanci i dalším dílům.

jitka_dankova
18.12.2021 3 z 5

(SPOILER) Dovolím si vyjádřit se rovnou k celé trilogii Ledová krev. Tenhle příběh objevování sebe sama a svých schopností, včetně schopnosti někoho milovat, byl v prvních chvílích okouzlující a dobře se četl. Horší to bylo, jak přišly na scénu rozpory, nedorozumění, odloučení hlavní dvojice, chvilkové zakolísání ve vztahu. A velmi těžké pro mne bylo, když na scénu přišla celá ta situace s posednutím minaxi. Jak já nenávidím, když člověk není sám sebou a jedná za něj někdo jiný, ach jo. Vím, že tím získal celý příběh svou zajímavou zápletku, ale pro mne bylo těžké knihu číst. I když jsem věděla, že spěje k pěknému happyendu. Rozhodně je to ale kvalitní a zajímavý příběh lásky dvou bytostí, který stojí za přečtení.

Sirina
20.11.2021 4 z 5

Tahle knížka se čte sama. Ale musím přiznat, že děj mi přišel takový hodně jednoduchý a byl samá předvídatelná zápletka. I tak je to jako oddechovka super.

Eponka
15.06.2021 5 z 5

Po delší době zas kniha která se čte sama zápletky příběh ano je to podobné lehce knížce Rudá královna ale jenom lehce. Tenhle žánr i příběh mám ráda dobře se to četlo až jsem si říkala proč to má tak málo stránek. Když se tam něco vysvětlovalo nebylo to nudné ale krásně stručné a zábavné. Ani chvilku tam nebyla pasáž kdy jsem se nudila což velice oceňuji je to těžký dar psát knížku aby měla obsah a nebyla ani trochu nudná. Postavy za mě byli velice dobré a zajímavé. Uvidíme co přinese druhý díl.

6591
02.06.2021 5 z 5

Další kniha řadící se do skoro nejoblíbenějších knih. Někdy mu děj přišel zdlouhavý, ale neodradí mě to od zbývajících dvou dílů.

yuria7037
06.04.2021 3 z 5

Nebylo špatné, taková typická fantasy, ale líbila se mi chemie mezi hlavními postavami.

izfnp
26.03.2021 3 z 5

Neviem, či som na toto už moc stará, alebo či mi len nesedí štýl autorky. Celé mi to prišlo zároveň jednoduché i zložité, a viac detské, ako som čakala. Malo to pekné prvky a momenty, Ruby trošku nuda, Arcus fajn, svet zaujímavý, i keď len povrchovo ukázaný. Neviem sa zbaviť ale dojmu, že by som o nič neprišla, keby si Ľadovú krv neprečítam.

diana1217
26.03.2021 3 z 5

Tato kniha se mi docela líbila. Příběh byl zajímavý, hlavní hrdinové se mi líbili, ale nebylo to nic moc převratného. Už v půlce knihy jsem věděla co se bude dít, takže informace, které mě měli na konci asi překvapit jsem věděla už dopředu. Myslím, že tento konec mi stačil, a druhý díl si kupovat nebudu. Za mě to byl to takový průměr.

knihomolSafira
02.03.2021 4 z 5

Tahle knížka se četla hezky, nebyla to špatná fantasy knížka. Bylo to v pohodě, občas mě sice štvala hlavní hrdinka, ale nebylo to nic hrozného....

Tweety0207
14.02.2021 5 z 5

Kniha bola úžasná. Strašne ľahko sa čítala. Ruby a Arcusa som si obľúbila. Bolo to síce trošku klišé a z nejakého dôvodu mi to pripomenulo falesny polibek. Ale bolo to úžasné.